Přejít na obsah

Spotřeba a zkušenosti z provozu


kapl

Doporučené příspěvky

je to myšlenka jen kvůli karavanu - táhl jsem s tím přívěs cca 1000kg a ne že by ho to neutáhlo, docela to šlo a v rámci jízdy za kamionem by se s tím dalo jet kamkoliv, nicméně to auto je na tahání přívěsu malé a cuká to s ním dopředu dozadu....

\mimochodem spotřeba na dálnici byla cca 11-12 l

(Opel Vectra 2,5 6V měl spotřebu taky 11-12 při jízdě za kamionem, nicméně ten karavan s tím autem nedělal skoro nic...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tož také přispěji do diskuze. Od začátku měsíce má mám také Yetiho motorizaci 1,2, zatím s nájezdem 1200 km. Průměrná spoptřeba mě vychází 5,6l/100 km, ale jezdím sám a na delší trasy po okreskách s dodržováním  předpisových rychlosti. Motor Yetim není špatný, ale více se hodí do Fabie III, s kterou jsem najezdil něco přes 12000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Od začátku měsíce má mám také Yetiho motorizaci 1,2, zatím s nájezdem 1200 km. Průměrná spoptřeba mě vychází 5,6l/100 km, ale jezdím sám a na delší trasy po okreskách s dodržováním  předpisových rychlosti.


 

Předpokládám, že se jedná o motor 81kW se 6-st. převodovkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Mám 7,2 dlouhodobou spotřebu podle počítadla. Dá se za 6,3 - 6,5 mimo město, mimo dálnice v létě s lehčí nohou, ale to je trochu nuda. Pod 6 jsem nedal. Jsem spokojený s dlouhodobou spotřebou. Jezdím spíš na ucho, než na otáčkoměr a nápovědu, kdy řadit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak jsem ujel dalších 734 km a natankoval nádrž doplna 51 litrů, takže spotřeba teď vychází podle posledního tankování na 6,9 l/100 km, ovšem palubní PC ukazuje dlouhodobou spotřebu 6,7 l/100 km, asi se mu nedá moc věřit.

Editováno: , autor: osobne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak přátelé, už jsem zde dlouho nebyl, na svým Yeti 1,2/81kW mám již najeto přes 2 2000 km a naprostá spokojenost. Průměrná spotřebu mám 5,4l/100 km.

Pro informaci, byly tady názory, že se nedá jezdit pod 5 l/100 km. Včera jsem byl Šumperk-Hradec Králové přes Pastviny a průměrná spotřeba dle PP 4,6l/100 km s průměrnou rychlostí 56km/hod. Když jsem jel na spátek tak jsem měl spotřebu 4,7l/100 km a púrůměrná rychlost 57 km/hod - zatím má nejlepší spotřeba ( do Hradce Králového jezdím každý měsíc)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky zdravim, pokud je to na zimnich gumach, je potreba pocitat s tim, ze zimni pneu maji mensi obvod nez letni. Pak samozrejme spotreba dle PP vyzaduje nejakou korekci... Tedy pokud vcerejsi cesta probehla na zimakach, pak bych v lete s nejakym poklesem spotreby radeji nepocital. Jina vec je, ze ta spotreba je fakt super...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, má vlastní zkušenost po více jak 7 letech s 1,2 co se týče spotřeby na zimní a letní pneu, v létě vesměs spotřeba o chlup vyšší. Letní 215/60 R16, zimní 205/55 R16, tzn. jsou užší a nehučí jako dříve na felicii zimáky. V létě často k tomu klimatizace a jezdí se vesměs taky o něco rychleji než přes zimu. Co mě nyní spotřebu v zimě mírně zvyšuje je celoročně namontovaný nosič lyží a to je znát. Ale dle mých pneu, čistě ze zkušenosti, na zimních spotřeba nižší, taky jsem tomu první 2 zimy nechtěl věřit. Pokud je pneu rozměrově stejné, pak asi ne, to nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...