Přejít na obsah

Klidovy odber auta


Tomino1

Doporučené příspěvky

Neviete mi niekto povedat ci je 300mA velky odber nezamknuteho auta v kludovom stave? Odesla baterka a chcem zistit ci je to uz vadnou baterkou(4-5 rokov) alebo velkym kludovym odberom. Dik :palec2: (Columbus v pohotovostnim rezimu)

Editováno: , autor: Tomino1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opet nikto? opravujem... Columbusa som odpojil a stale to zere 0,33A,postupne som odpajal vsetky poistky a 0,33A sa nepohlo mozno +-0,01. Je mozne ze auto je nejaky cas po vypnuti zapalovania v nejakom pohotovostnom rezime a zere tolkoto?

pokial ja viem, tak sme kedysi pri meraniach a testovaniach gateway (v BMW sice, ale asi to je podobne) vzdy po vypnuti cakali asi do 1 min nez sa povybijali vsetky kondenzatory co boli pozapajane v obvodoch, tak by som skusal merat az tak po 1 minute, inak nesmies mat ani kluc v zapalovani aj ked je vypnute, auto to pozna a niektore obvody sa nevypnu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...

Zdravím všetkých, poprosím skúsených elektrikárov o radu, aký je prúdový odber v kľude a hlavne po akej dobe to mám merať (keď sa všetky systémy skontrolujú a je najnižší odber).

Včera ráno 7:30 Octavka naštartovala (+5C) a ten istý deň o 17:00 (+10C) už nie, iba relé malo technopárty. Cez štartovacie káble sa nakopla spravila 50km. Druhé ráno naštartovala bez problémov.

V zime to aj pri -20C štartovalo na prvú. Auto robí 50km trasy obdeň. Ešte som ju za 2 roky nedobíjal.

Na baterke v kľude (zapojená v aute) je 12,4V a odber 0,2A (po 1 minúte od pripojenia). Baterka je nejaká Varta 66Ah.

Dobíjanie pri zapnutých všetkých svetlách a vyhrevaní sedadiel bolo 14,1V. Elektronický alarm nemám, iba bezdrátovo ovládané relé na štartér, prerušenie konektora k RJ (odber do 30mA).

Podobnú technopárty mi relé robilo na staručkej almere pri zaoxidovaných kontaktoch a jednej prasknutej objímke, ale na O II iba jemný náznak oxidácie.

Dnes som počul hlášku, že po zime to baterky zvyknú robievať, že stačí dobiť a pohoda.......trochu sa do elektriky vyznám a ešte som to nepočul. zmysel by mi dávala možno tepelná roztiažnosť na kontaktoch a tým pádom väčší prechodový odpor, ktorý sa prejaví hlavne pri štarte.

Ak by bolo zapnuté interierové osvetlenie, alebo niečo v zapaľovači, RJ to pri určitom poklese napätia vypne, nie?

Editováno: , autor: yoli
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RJ ti vypne snad vsechno krome zapalovace. Zapalovac je stale pod napetim a to i zasuvka v kufru, takze na to pozor.

 

Klidovy odber jsem meril nekolikrat a to tak, ze jsem si otevrel kapotu, odpojil konektor na spinaci otevreni kapoty (jen rozpojis konektor u zamku kapoty), auto zamkl a pockal cca hodinu. Nerikam, ze je vsechno toto nutne, ale bral jsem to jako jistotu bez nejakeho premysleni a mereni kdy se uspi vsechny jednotky. Po tomto postupu nenameris ani 10 mA (nemam alarm). Tebou namerenych 200 mA je skutecne hodne, ale tvym postupem bych ani nic jineho necekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno je zásuvka pod napätím stále, aj keď je kľúč vonku, ale čítal som na fóre, že to ľuďom vypínalo nabíjačky k notebookom po nejakej polhodine atď., takže nejakú ochranu to bude mať, aspoň zapaľovač. Ako je to v zásuvke kufra neviem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Octavii druhe generace? Ja mel do zdirky zapalovace zapojene jedno zarizeni, auto bylo zamcene a to zarizeni mi tyden v kuse jelo. Potom jsem auto odemkl a zarizeni odpojil. Takze stale tvrdim co jsem psal, zapalovac i zasuvka v kufru je stale pod napetim. Pokud napises jaky mas modelovy rok, muzu ti sem dat schema zapojeni zapalovace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdravím, čistě ze zvědavosti jsem změřil klidový odběr. Mám OII 2011, bez alarmu, s neorigo rádiem na spínaným +.

Naměřil jsem při odemčeném autě 240 mA, po 5 minutách 130 mA, po 20 minutách 0. Po zamknutí 120 mA, po 3 minutách 60 mA, po 15 minutách 0.

Co je špatně? 0 je snad blbost?! Může to být chyba multimetru nebo má takovou toleranci, že ukazuje nulu? Návod k němu nemám. Na svorce je 20 µ / 10 A.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravim,

mam podobny problem. Avsak u mna ide odber az na 0,91A. Nova baterka vydrzala tyzden. 

Zistil som ze ked zamknem v aute, cvaka relatko nad odkladacou skrinkou. ked zamknem auto, klesne spotreba na 0,013A, po chvile cvakne relatko a vystupy to na 0,91A. niekedy cvaka pocas zamknuteho auta a niekedy sa zapecie a ide cely cas pod prudom. 

Ked odomknem a otvorim niektore dvere, deje sa zase to iste - cize ci je odomknute alebo zamknute nehra rolu.

Prosim o pomoc.

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 roky později...

Ahoj všem,
řeším na své Octavii II, 1,9TDi, rok 2006, problém s klidovým odběrem proudu po uzamknutí vozu a uspání všech jednotek. Klidový proud po 5, 10, 15 minutách...po hodině, dvou a pořád je kolem 0,2A. Což je nestadartní a po víkendu nastartuji, ale točí pomalu. 
Takže ampérmetr do série na baterii, měření 0,2A. Postuným vytahováním všech pojistek žádná změna(v kabině i v motoru)
Tak jsem se vrhnul na postupné odpojování těch vysokoampérových pojistek v e-boxu motoru(ty co jsou z čela)=šroubovací.
Po odpojení první z leva SA01 pojistky na alternátor proud spadl téměř na nulu 0,002A. Kabel mezi eboxem a alternátor jsem odpojil
odběr stále v pořádku minimální. Vyměnil jsem provizorně kabel = úplně nový průměr myslím 10mm a odběr zase vzrostl na těch 0,2A.
Tak usuzuji, že je problém v alternátoru. Ale nevím jaký...? Problém se začal objevovat, po výměně volnoběžky, která byla nefunkční...Ale nevím jestli to může mít souvislost, spíš jen manipulací s alternátorem. Co by tedy mohlo být špatně a když něco v altíku nemáte někdo někoho v Brně? 
Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale chtěl jsem být co nejpřesnější. Všem vám zároveň děkuji za odpovědi a rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte

po dlhsej dobe potrebujem riesit problem s mojou OII

 

Plne nabitu baterku mi po tyzdni statia auta vybije tak ze uz nenastartujem. Baterku som testoval testerom JDIAG Fastcheck BT200 https://www.measuritec.com/cs/products/jdiag-fascheck-bt200-auto-battery-tester-12v-battery-test-device-analyzer-diagnostic?variant=39373458014402 a podla vysledkov je baterka OK (65-75%). Baterku mam Yuasa 75Ah (680A), ma necele 3 roky

 

Takze podozrievam vysoky kludovy odber a chcem to zmerat.

 

Mozete niekto poradit ake maju byt cca "normalne" hodnoty kludoveho odberu z baterky a po akom case sa auto "uspi" do kludoveho stavu po zamknuti klucom?

 

dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...