Přejít na obsah

Míchání nafty a benzínu


pilsner73

Doporučené příspěvky

no kdyby ten motor byl na benzin, měla by ta otazka aspon trošku ekonomickou logiku(typické čecháčkovství ušetřit na všem) ale jelikož je to diesel.. tak trošku nevím zda si z nás autor nedělá tak trošku srandu :)

Jako pokud se ti auto nelíbí a chceš z pojišotvny vyrazit nějaký peníz, tak doporučuju míchat to 50:50 :) jen nevím zda ti tento způsob pomůže :)

No jediné co mě ještě napadá jako důvod takového brutus dotazu by mohlo být to, že by se užiavteli mohlo zdát, že přimícháním benzínu(hlavně nějakého 100oktanového) by zvýšil výkon motoru.. tak buď kupuj kvalitnější naftu nebo si kup "erEso"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zřejmě natankoval do TDI omylem benzín,.. ale za to se nemusíš stydět, klidně nám to pověz... :D Dostalo by se ti totiž lepších odpovědí, protože se to určo stalo i jiným lidem...

A nebo máš v práci benzínový služebák a doma TDI a rád bys.... lol

jednorázově asi 15% benzínu do nafty motor přežije bez újmy.... Krom jiných se to stalo mému kámošovi s fordem a ty jsou jóóó háklivý na naftu a přežil to v pohodě...

kdysi dávno se benzín do nafty přidával běžně v zimě aby nezamrzala... ale to ještě nebyla spec aditiva proti zamrzání a motor 2,5D měl 60koní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nením jak je ta věc aktuální, v dnešní době "lepších pohonných hmot" a "aditiv", ale když jsem se učil automechanikem /je to již hodně dlouho/, tak mistr OV - jinak technický sportovní komisař , ukazoval manuál k mercedesu, kde dovozce v manuálu uváděl, že na zimu doporučuje přidávat benzín Speciál - /váže případnou vodu/, olej M2T zlepší mazací vlastnosti nafty, určitě si nekdo pamatuje, že venku byla nafta lepší. Poměry si nepamatuju je to fakt dávno, ale můžu odpřísáhnout, že to pravda je viděl jsem to na vlastní oči v tom manuálu napsaný. :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spis to mysli asi proto ze se rika a driv se to tak praktikovalo - do nafty prililo neco malo benzinu a nafta pak nezamrzala v zime pri velmi nizkych teplotach. O tom vim a vim ze to jde.

Ale pro bezny provoz urcite nedoporucujeme:-)) ale co ti lidi nevymysli:-))

Pak se tu enkdo muze ptat, zda nebude vadit kdyz bude primichavat pivo do benzinu, vodku do nafty apod.

BTW: k tem aditivum, vminulou zimu,tankovalo se na SHELL,OMW,Benzina a nafta kdyz bylo -21 zamrzla a nedalo se jet (VW, Peugeot) takze aditiva at si strci do (.(

Editováno: , autor: Dandiel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite nedoporucuji michat naftu s benzinem. Nafta pak nema svoje mazaci schopnosti a muze se zadrit cerpadlo, vstrikovace atd atd.

Kdyz jsem mel jeste favorita s karburatorem, tak jsem lil do nadrze i naftu ( pracuji v servisu vedle benzinky a kdyz si to nekdo poplete pri tankovani, tak to pak vetsinou dotlaci k nam, vycucnu nadrz - majitel ji spatky samozrejejme nechce. Tak pak jsem to prilival po troskach do nadrze)

No a za 3 roky tohohle praktikovani jsem vymenil 3 motory, protoze se vzdy zapekly pistni krouzky. Ale stale me to vyslo levneji nez kupovat drahej benzin, navic, kdyz se mi ty motory valely doma a prehozeny to bylo za 3-4 hodky :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...