Přejít na obsah

XENONY - problémy, závady


Hics

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím,

 

asi lehce off-topic, ale setkali jste se někdy se "zapojením" komplet potkávacích světel už na první poloze klíčku? Viditelně není nikde nic dodělávaného. Je to trapárna, svítím, ještě ani nemám nastartováno, pak je přes spínač zase vlastně vypnu a zapnu, abych svítil na potkávací, navíc se vlastně světla nedají nikdy vypnout, minimálně ne zadní a parkovačky... Sup 2007 Face Xenon..

 

Díky moc za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, jelikoz jsem to na Faceliftu resil, tak:

 

1. Pokud mas ovladac svetel v poloze vypnuto ( 0 ) a po otoceni klice do prvni polohy se ti rozsviti xenony, jedna se skutecne o "denni sviceni" tak, jak si to predstavovala Skodovka.

 

2. Pokud splnujes bod 1., muzes "spokojene" ignorovat vsechny mistni rady na vytahovani pojistek atp., protoze tam u faceliftu zadna pojistka na denni sviceni neni.

 

3. Pokud nejsi autoelektrikar, doporucuji se na to vys... a poptat se po okoli v servisech, co by chteli za to, aby to vypnuli. Me to vyslo, i se zamestnaneckou slevou u nas v servise asi na 450,- Neda se to nastavit v palubnim pocitaci, ale musi se provest nejaky zasah do elektroinstalace. Nebyl jsem u toho, ale vpodstate to spociva v tom, ze vyndaji jedno rele z podvolantu a nejspis prepoji nejake piny v tom ovladaci osvetleni.

 

Vpodstate jde o to, ze predface modely to sviceni meli udelane jako pridavnou sadu montovanou po vyrobe, kdezto po faceliftu tuhle sadu uz primo zaintegrovali do elektroinstalace a v ramci toho tu pojistku odstranili a spojili to s necim dalsim. To rele, ktere se stara o rozsveceni tam zustalo i po faceliftu, ale kdyz ho vytahnes, sice se uz nebudou rozsvecet xenony, ale parkovacky zustanou svitit. Proto se musi prepojit i to ovladani.

 

Vim to, protoze me to stalo tri dny casu, kdy jsem zkousel odpojivat ruzne pojistky, vyndavat rele atp.

 

Jeste je samozrejme moznost, ze to sviceni parkovacek po vyndani rele je pouze specialita meho kusu, protoze si to puvodni majitel treba nechal predelat tak, aby mu v ramci denniho sviceni svitila i svetla v zadu (coz nema), ale nepripada mi to pravdepodobne, protoze puvodni majitel nebyl ten typ, co by se do auta rejpal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi,

 

díky za reakce včetně fotek. Mám to přesně jak popisuje nemo.x. Takže na to asi kašlu.. nebo uvidím, jestli by se do toho někdy někomu chtělo. BTW, které relé to je? :-)  ..jsem náročnej, co? :-)

 

 

 

a když už jsem tady.. v bazaru mi "měnili" xenon v rámci v rámci "slevy" z ceny. Strčili tam ale asi nějakou výbojku před smrtí, lepší než předtím, ale už jsem to chtěl odtamtud odvézt a nikdy se nevracet. Nedávno ze dne na den přestala výbojka svítit.. jen jako bych tam svítil zapalovačem. Další den ale rozsvítím a je to jak předtím.. tedy respektive na "původních" cca 80%. Je to normální, nebo je špatně něco jiného? 

 

 

Díky..

Editováno: , autor: Giardino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je super cena.. snad to něco vydrží, i když je to no-name. Kdybys naznačil, kde hledat to relé, byl bych móóc vděčnej.. Nemám, kde bych cokoliv dělal a když se u nás na Žižkově na ulici do něčeho pustím, buď na mě všichni čumí a skoro se zastavují, nebo mi rovnou prodávají parfémy a sady nožů... a pak že jsou nepřispůsobivý..

 

 

Díky moc..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je hnus, Giardinovo Superba jsem měl v merku a že dělám elektro už nějaký čas, nechápu smysl toho origo denního svícení. To se asi nějaký soudruch v Kvasinách blbě vyspal a vymyslel tenhle bastl, kterej ničí akorát xenony, potažmo elektro kolem. Opravdu tam žádný zásah do instalace evidentně není a nejvíc mě rozčiluje to, že VAGínou to nejde naprogramovat. Hlavně že spousta "nepotřebných" hovadin se naprogramovat dá, dokonce i položka na světla ve Vagu je, ale důležité zapnutí světel ne. Tady to opravdu výrobce nedořešil. Každé zapnutí zkracují životnost xenonů, a tímto systémem se zkracuje hned dvakrát

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čus :-).. Tohle museli dostat příkazem z Německa.. něco ve stylu "tyhle kabely jsou zu viel teuer, dala tam tychle, to bude pro ten váš tschechisch folk stačit". Čech vymyslí, jak v pátek zdrhnout z práce v půl druhý a ještě možná s sebou něco do tašky, protože se to tam stejně jen tak válí... ale vymyslet takovouhle hovadinu a ještě jí odfláknout..jako celou elektriku v supu... to už chce víc hlav a úmysl, přeci všechnu elektriku od projektu až po montáž nedělali jen Franta s Karlem ve dvou...

Editováno: , autor: Giardino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To má něco do sebe! :-) Nicméně snad se dopátráme řešení (myslím jiný, než v origo servisu za nesmysl cenu..jak psal nemo.x) Takováhle krávovina se ale nikdy nepodělá.. všechno ostatní zoxiduje, shnije a upadne a tohle bude stopro pořád fungovat. Aspoň mě určitě!!! SUP1 by mohl vyprávět :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

možná sem to tady už jednou psal, ale pro sichr - ten můj původní problém s neustále vyskakující chybou niveace pouze při jízdě - závada byla ve vadně namontovaném snímači zatížení zadní nápravy. Poměrně lehce se dá nainstalovat i obráceně a pak dostává jednotka niveace hodnoty sice správný, ale zrcadlově obrácený z čehož je po chvíli magor a začne stávkovat... Opravu původního vadného snímače jsem svěřil jednomu pražskému servisu a po té, co se mi včera po 20ti minutách parkování v kopci na ručku rozjelo samo auto a nebejt v cestě garbage container, tak wůs zkončil v potoce (výměnu a seřízení brzd dělali před 3mi měsíci tamtéž) - tedy, po tomto všem sem se rozhodl tak trochu vyměnit servis. Je to banda amaterskejch sráčů - řekněme si to bez okolkůch...

 

Cau, kamos ma stejny problem, nemuzete nekdo vyfotit zadni snimac, zda neni otoceny,byl menenej. Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím kluci. Chci se zeptat mám superba 2002 TDI 2.5 114kW. Píše mi počítač závada světla a nesvítí mi levý xenon kde zjistím jaký typ to je té výbojky?  Nebo mám zkusit přes diagnostiku jestli není závada jinde třeba trafo nebo tak nemám s tím zkušenosti díky za pomoc :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Tak jsem koupil dvě vybojky D2S vyměnil jsem je a světlo stále nejde.

- pojistka od světel ty dvě 15A jedna byla praskla vyměnil jsem pojistku a pořad nejde

- zkusil jsem přehodit startéry ke těm výbojkám jestli to není tím. Není

- byl jsme s tím na vagu a tam to žádnou chybu nepsalo ačkoli mi to píplo chybu ZAVADA SVĚTEL.

 

Neví někdo nebo nemá s tím už někdo zkušenost ? Dík moc za radu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cococo jednotky xenonu? K těm se dostanu když povolim ty tři křížové šroubky?  Jak se to přehazuje? Tři šroubky odsroubovat odpojit konektor přehodit a vyzkoušet???  Voda tam asi bude protože se mi světlo celé rosi :-/ myslíš že když to vysušim že je možnost že ta jednotka ještě půjde?? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výsledek obrázku pro skoda superb jednotka xenon

Takto vypadá. Je zespoda na světle nacvaknutá. Světlo vyndej ven, otoč ho a uvidíš toto. Drží na 3 toxech. Suned jí a pak jí otevři. Nebo s ní jenom zatřes jestli tam je voda. 

Pokud je v ní voda je převážně neopravitelná. Už se to tu někde řešilo.  Hodně štěstí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...