Přejít na obsah

motor 1,8TSI - nepravidelný chod


alt

Doporučené příspěvky

Zdravím mám problém s motorem 1,8 tsi při rozjezdu při přidání plynu motor špatně reaguje na plynový pedál a už se mi několikrát stalo,že motor zdechl.Navíc když motor nastartuji a je studeny tak se mi zdá,že jde nepravidelně a do celého auta se přenášejí vybrace. Byl jsem s tím ve ŠKODOVCE tam přehrávali řídící jednotku nebo co trošku se to zlepšilo stále to,ale není ono.Díky za radu najeto 22000km Octavia MR 2008.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jaká mám data tak to opravdu nevím,jak se to dá zjistit? Je,ale pravda chvíli potom co jsem byl v servisu tak sjištěné problémy se zdály být odstraněné.Bohužel zanedlouho se vyskytly sice né v tak velké míře,ale znovu.Co jsem ted zjistil je to,že pokud natankuji více oktanový(98-100) benzín tak se mi zdá,že nepravidelnost studeného motoru není tak markantní.Jinak tankuji OMW,SHELL,BENZINA zkrátka u kvalitních čerpacích stanic,alespon podle mě. S motorem jsem jinak velmi spokojen ve všech směrech tohle mě,ale opravdu štve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parkuji v garáži.dneska jsem byl ve škodovce zítra mi dají vědět kdy jim to mam dovést.Jinak dneska jsem byl u známého a taková čísla jsme tam nenašli bylo tam nějaké 0101 a ještě nějaká další jsem z toho jelen.Když jsem auto s tímhle motorem kupoval tak jsem měl dojem,že je to jediná správná volba ted už si zase až tak jistý nejsem.navíc mi připadá,že si s tí kluci ve škodě něvědí zase až tak rady. no uvidím jak to dopadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prosím tě mohl by si blíže popsat co jsi s tím dělal? já už jsem z toho opravdu neštastný. škodováci si stí totiž nevědí rady navíc dneska mi volali,že to snad ani nepůjde přehrát.po jejich posledním zásahu už jede auto docela v pohodě dokonce bych řekl,že má i menší spotřebu.dneska ráno jsem ho,ale nastartoval a motor a celé auto vybrovalo jako by šlo na tři válce až se vypne sytič a otáčky klesnou z těch cca 1200-1300ot.min na cca 800ot.min. tak je po problému motor se ustálí a přestane vybrovat.nevím co si o tom mám myslet a hlavně mě zaráží,že si s tím nikdo neví rady,auto v záruce a je mi to naprd. odkud jsi,že bych ti to dovezl,že by si se na to podíval?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem dělal to jsem už napsal,podrobněji už to nejde.prostě výmaz adapt.hodnot a základní nastavení klapky.jinak ti to udělám ,není problém-Kopřivnice

zdravým chci se tedy domluvit kdybych za tebou mohl přijet.Dneska jsem byl totiž ve škoda servisu tam mi řekli,že mám přehranou řídící jednotku na nejnovější data.Byly tam data s označením 0030,která byla přehrána na data s označením 0040(nejnovější).To znamená,že nastavení je takové jaké má být a v současné době s tím nejde nic víc dělat.Musely by si tam auto nechat a snažit se přijít na to kde je zakopaný pes to znamená výměna půlky motoru a do toho se mi tedy nechce.Napiš mi tedy kde tě v Kopřivnici najdu adresa atd.a kdy se ti to bude hodit.Díky. Zatím. D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
Co jsem dělal to jsem už napsal,podrobněji už to nejde.prostě výmaz adapt.hodnot a základní nastavení klapky.jinak ti to udělám ,není problém-Kopřivnice

Čaute, tak jak to nakonec dopadlo? Jak mi Cosby montoval odblok obrazu na Columbuse tak se mě ptal, jestli mi nekolísají otáčky na volnoběh a nekolísaly ... až do včerejška. Ve SHADE servisu mi řekli, že když se nic nerozsvítí, tak je to OK, ať příště vypnu a zapnu motor a bude to OK.

Editováno: , autor: Skulosch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Napdlo mě.

Vím jedná se o naprosto jiný motor (mám 1.4 63kW), ale nemůže to být vadný vstřikovač? Mě to dělalo.

Diagnostika nic nehlásila, chtěli se na to vysrat, ale pak změřili tlaky na vstřikovačích a bylo jasno.

Výměna a pokoj.. do poruchy dalšího vstřikovače.

rip.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Kolísání otáček po startu: Vyčištění a nastavení klapky mi nepomohlo. Ještě zkusím vyměnit svíčky, nebyly měněny min 60 tkm, spíš pro klid duše, že jsem se na to nevybodnul. Nicméně nečekám, že to zabere a asi se smířím s tím, že jde o charakteristický projev tohoto motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...