Přejít na obsah

Octavia 1,9 TDI 2002 nedojela


stejsky

Doporučené příspěvky

Čest chlopi. Mám ten stejný problém. Dneska na diagnostice zjištěny jen sporadické chyby. Váha vzduchu to prý není, protože by ji napsalo jako chybu. Vypadá to na turbo. Mám 1.9TDi, 66kW, MR 2004. Zítra se mi pokusí vyčistit turbo. Můžou to ještě údajně být přidřené lopatky. Nevíte, co by ještě s tím mohlo být? Do výměny turba se mi nechce, hlavně ta cena, ale pokud nebude zbytí, tak nic jiného nezbude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím, co mi kecají, že to váhu vzduchu nenapíše. Ale četl jsem tady, že ji zkoušeli vyměnit a stejně to nepomohlo. Že to nakonec bylo turbem. Teď asi hop nebo trop. Koupit váhu a pokud to nebude ono, tak ji budu mít k ničemu. A EGR jsem měl zaseklý a to mi pak nešlo nastartovat. Musel jsem do motoru, pomoct klapce a zase to jelo. Tak nevím. Kolik stojí cca váha????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pedal poznas na diagnostice - bude OK (pokud to v servise kontrolovali)

muj nazor na turbo: kdyz by bylo v jakym koliv stavu, tak v otackach kdy normalne nic nedela by mu to melo jet ? - takze turbem to nebude

opravdu nejlepsi je auto dat do tepla do garaze, aby pripadny led roztal a uvidis co to udela...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže to vypadá, že závada zůstala záhadou. Auto bylo v teple, nic se nepotvrdilo. Vyměnil se palivový filtr. Údajně byla naspod nějaká hnusná emulze. Takže buď to bylo tím ztuhlým hnusem, anebo přimrzlá nafta. Ale jelo by to s přimrzlou naftou? Jelo to fakt špatně. Naftu beru od OMV a byl to Alpin diesel. To už by mělo mít aditiva proti zamrzání, ne? A to nebyla taková zima. Bylo -15 stupňů. Tak nevím. Snad bude klid, ale asi budu pokračovat palivem od Shell anebo Verva Diesel.

Editováno: , autor: buff
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že jsem vyvolal zajímavou diskusi. Měl jsem to v "obyč" servisu a nechali to den v garáži, vyměnili palivový filtr a jede se dál lol .

ZDŮVODNĚNÍ servisu: Z nafty se při nízkých teplotách separuje parafín, který postupně ucpe palivovou cestu. U mě zřejmě pal. filtr(asi ta tvoje emulze).

Tenhle parafín se prý zpět do tekutého stavu blbě přeměňuje, takže nestačí vlahá garáž. Holt některé řetězce (ČSAD, Shell ...) měli bod tuhnutí trošku blíž k nule?

Doporučili přidávat 5l benzínu/100l nafty nebo hlavně aditiva. Někde na tomhle fóru kluci psali, že podle testu je nejlepší nějaký vif.

P.S. Maj nafťáci katalizátor nebo ne?

Editováno: , autor: stejsky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak já můžu říct sám za sebe, že už raději žádné aditiva dávat nebudu. Dva roky jsem dával aditiva VIF super diesel aditiv jak letní tak zimní. Ale teď v zimě, jednoho krásného rána se octa pomalu ale jistě zastavila a nejela. Takže odtah a zjišťování závady. Nakonec po celodenním zjišťování všech možných příčin se zjistilo, že se v palivovém filtru vyskytla nějaká hnusná mazlavá emulze. Palivák se vyměnil a jezdilo se vesele dál. Při tankování jsem si klasicky otevřel (už poloprázdnou) plechovku od VIFu, že opět dám broukovi jen to nejlepší. Jenže z plechovky se tomu nějak nechtělo. Otočil jsem ji ještě víc a u hrdla se místo tekutiny objevila hrouda slizu, mazu, rosolu či jak to popsat. Takže aditiva letěly do koše a důvod nepojízdnosti moji octy byl jasný. Mne teda VIF osobně velice zklamal a pro jistotu už žádné aditiva dávat nebudu. Tankoval jsem výhradně Shell V-POWER DIESEL a teď dávám VERVA DIESEL. Ale nedokážu si vysvětlit, že se z tekutých aditiv, které mají naftě ulevit při filtrovatelnosti, stala jakási vazelína. Bylo to konzistence jak trošku zředěný gel na vlasy. Toť moje zkušenost s aditivy VIF.

P.S. tak nakonec dopadly moje trable s nepojizdným autem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...