Přejít na obsah

Prodej plynové pistole na dobírku - ANO či NE?


FUGAS

Doporučené příspěvky

Mám takový dotaz. Jak jste si mohli všimnout v rubrice bazar, prodávám plynovou pistoli, kterou bych kupujícímu chtěl předat osobně. Teď se mi ale ozval jeden kluk, co jí chce koupit, ale je z Brna. Moje otázka zní, myslíte že je rozumné poslat plynovou pistoli na dobírku někomu, koho neznám? Sice to není registrovaná zbraň a její držení je volné, ale smí se držet od 18let, a já toho kluka vůbec neznám, nevím ani jestli mu už těch 18 bylo. Jde mi to, že bych nerad, aby mě někdo pak popotahoval, že jsem to prodal někomu, kdo je mladší a kdo se za staršího jenom vydával a s tou pistolí udělal nějaký průser. Na druhou stranu nemám žádné jiné zájemce, takže si nemůžu vybírat. Co myslíte, mám to poslat na tu dobírku, nebo se na to vykašlat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Toto bych neriskoval, zákon o zbraních hovoří jasně, plynová pistole je zbraň kategorie " D ", tudíž by neměla přijít do ruky mladším 18-ti let. Pokud by jsi ji poslal někomu komu je méně než 18 let a přišlo by se na to, měl by jsi problém. Řešení je nechat si předem poslat poštou čestné prohlášení o věku s datumem narození a podpisem a na základě toho to pak odeslat. Tím se budeš krýt, protože budeš mít v ruce čestné prohlášení o věku a podpis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Imho ať pošle nascanovanou občanku a ty to pošli přesně na to jméno na té občance a je to. Do stejné kategorie zbraní spadá také kupříkladu paintball nebo airsoft zbraně a ty se stejným způsobem prodávají naprosto běžně - dokonce i bez té kontroly občankou. Neříkám že je to správně, jen že se to tak děje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...