Přejít na obsah

netopí


Gauner

Doporučené příspěvky

Nejčastější příčina je zanesenej radiátor, může bejt i jen přetočená clonka v regulačním šoupátku - najdeš ho na pravým boku topnýho radiátorku, těsně nad baterkou pod hranou kapoty u čelního skla.

Přístup je tam jak k penězům a šroubky, který tam výrobce kdysi dávno nacpal už určitě budou rezatý jak liška - a bez pořádný drážky, která by udržela šroubovák. Prostě žůžo labůžo prácička.

Musí se povolit sponky na hadicích k topení, stáhnout hadice a odšroubovat ty nátrubky od samotnýho tělesa radiátorku. Vyteče obsah radiátorku, dívej se co v něm všecko je.

Hadice nespouštěj dolů pod úroveň expanzní nádoby, jinak vyteče chlazení a budeš ho muset zbytečně dolívat.

Pokud byl zasranej radiátorek, pomůže výplach octovou vodou (ocet voda půl na půl) nebo roztokem kyseliny citrónový, nalívanej přes nátrubky pomocí trychtýře a dvou delších kusů pomocný hadice (stačí nějaká zahradní vhodnýho průměru) - jeden namontuješ k radiátorku tak, aby to co poteče ven skončilo v kýbli postaveným někam vedle auta, druhej vyvedeš mezerou mezi kastlí a kapotou nahoru nad střechu - a tam do ní trychtýřem budeš lejt ten výplach. Je lepší výplach předem ohřát aspoň na 60 až 80°C - ne vařící, ale horkej má bejt. 

VYPLACHOVACÍ KYSELINA SE NESMÍ SMÍCHAT S CHLADICÍ KAPALINOU V MOTORU!!!!!! Po vypláchnutí usazenin z radiátorku musíš udělat druhej výplach - aspoň čistou převařenou vodou, líp destilkou.

No a pak napojíš zpátky původní hadice od motoru, natočíš motor, protaháním ovládací páčky necháš z radiátorku vytlačit vzduch a případně doleješ do motoru ubylou chladicí kapalinu.

Často se stane, že povolený pásky na hadicích už napodruhý nedrží a musí se dát nový - pamatuj na to předem, abys je měl připravený na výměnu. Někdy nejdou už při demontáži povolit a musíš je rozervat - bez připravenejch novejch budeš v prdeli, neutěsníš chladicí okruh.

Přeju hezkou zábavu a nezávidím případnej úspěch - absolvoval jsem podobnou procedúru 2x a jsem rád, že už nemusím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...