Přejít na obsah

zapípání červené olejničky 1.8T


Vlasatec

Doporučené příspěvky

Presne, na olej jsem se nekoukl, ale pak mi to nedalo a zjistil jsem, ze na merce nemam vubec nic! Koupil jsem 1l a to mi ukazalo (po odstati) pulku te casti pod vroubkatou merkou. Udajne ta vroubkata cast je litr oleje. Dolil jsem dalsi litr a cekam az to sedne. Podle mych vypoctu by to ted mohlo byt presne v pulce te merici (vroubkate) casti merky.

Nikde jsem nenasel stitek, ze by me olej menili. Je tam jen ten starej, kde byl Castrol Magnetic 10W-40. Dolil jsem Mogul 10W-40. Je to vubec spravny typ oleje nebo tam mam pri dalsi vymene dat neco jinyho?

Diky za rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normy su rovnake aj pri CASTROLE aj pri MOGULE. :) Ale radsej tam davaj olej CASTROL na ktory je uz tvoj motor zvyknuty. :) Cenovy rozdiel je zanedbatelny medzi timi olejmi. :)

Popripade cena CASTROLU 1L je NIZSIA jak Mogulu. LINK: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1408 :prc::kuk::)

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj, k tomu bych měl taky dotaz. Mám teď najeto skoro 200 000km, na stejném motoru 1.8T z konce roku 1998. Jaký olej by bylo nejlepší použít, aby ještě co nejdéle ten motor vydržel? Olej černá docela rychle v motoru a je tam hodně částeček, když sáhnu pod víko prstem tak je to jak písek. V servise říkali, že u tak sterého motoru je to normální a že by motor neproplachovali,jen vyměnili olej. Ale jaký je nejlepší aby motor co nejméně trpěl, potažmo aby jezdil ještě co nejdéle? :-) Zatím jezdí krásně, má hezký zvuk, tak bych rád aby to vydrželo ještě chvíli :-) Máme spolu najeto už pěknou stovečku a nechci se ho zatím vzdávat...

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim,mam podobnej problem jen s tim rozdilem ze se mi olejnička rozsviti pri teplem motoru pod otackama.Pokud jsou otacky nad 2000 kontrolka zhasne,pri volnobehu to nedela.Muze to byt ridkym olejem nebo je cerpadlo v haji.Mam tam olej 5W30.Motor je AXP,99000 mil najeto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...