Jump to content

Řadící páka SII do OI

Martin Kuděla
 Share

Recommended Posts

Tak mám odzkoušeno, řadící páka ze Superbu II (dle mého i Yetiho) pasuje do Octavie I (2001) včetně délky manžety.

Postup byl asi takový (Celková doba úpravy asi cca 1 hod.):

1. Shodit starou páku z auta ven.

2. Sundat z ní opatrně spodní rámeček, v mém případě byl lepený nějakým asi bodovým lepením.

3. Vzít novou páku a opatrně sundat rámeček, v mém případě byl nacvakán dokola koníkama.

4. Měl jsem 2 možnosti: a ) nalepit do nové páky starý rámeček, bohužel když jsem o tom tak přemýšlel

(polepené prsty, kvalitní lepidlo, zašpiněná manžeta lepidlem)...doporučuji NEdělat tento způspb

b ) má volba - jelikož jsem elektrotechnik, vzal jsem mikro-vrtačku s 1mm vrtáčkem na širší vývody

elektro-součástek, rámeček je dostatečně široký a proto se dobře vrtalo do vodorovné plochy,

nadělal jsem tam dirky v rozmezí cca. 5mm a pak jednoduše šil a šil a obšil celou páku tlustší bavlnkou,

která nejde vůbec vidět (to kvůli pevnosti spoje). Výsledný efekt bych hodnotil jako 10/10:-)

5. A následuje ta nejhezčí část, kdy se nová páka dosadí zpět do auta.

6. Kleštěma na vytahování hřebíku sem zmáčknul plíšek, který stahuje packy ze spodu hlavice na řadící tyč.

7. Nacvaknutí rámečku zpět.

8. A kochat se krásným stylovým vzhledem, a musím uznat ta řadící páka vypadá jako by celou dobu byla dělaná do interieru právě Octavie I.

9. První dojmy, pokud člověk přišijě manžetu k rámečku, co nejblíže kraji manžety, nemusí ani řešit napínání manžety při řazení 2 st. ani 4st. (resp. 6st. - bohužel nemám, pouze teorie), délka mažety je tak akorát, ani se moc neroluje pod řadící pákou ani není napjatá.

SwapMe :-)

P.S.: A hlavně musím poděkovat přítelkyni za krásný vánoční dáreček pro mě a mého miláčka Octavii:-)

Edited by Martin Kuděla

• 1 month later...

mě přišly dneska řadičky jedna je z SII a druhá je z Yeťáka obě jsou moc krásny a za cenu 655,- kus se hoděj aj s manžetou když jsem se ptal ve škodovce na RS tak tam chtěli za řadičku 1070,- a za manžetu 1200,- což jsou nekřesťansky peníze, tak jsem ušetřil. u www.obautodily.cz se dobře nakupuje a za dobry ceny.

Obě jsou plně koženy takže mi to bude aj pěkně pasovat s ručkou.

z Yetiho to je ta plnej chrom mám do Octavie r.v.2001 motorizace 1.9SDI a ta druhá ze SII mám do Octavie r.v.2001 motorizace 1.9TDI 81Kw takže už se těším a děkuji za tento příspěvek hodně mi pomůže s montáží.

A NEVÍTE JAK ZKRÁTIT ŘADÍCÍ TYČKU ABYCH ŘADIČKU TROCHU UTOPIL?

fotky:

post-39130-1265137200_thumb.jpg

post-39130-1265137262_thumb.jpg

post-39130-1265137219_thumb.jpg

post-39130-1265137227_thumb.jpg

post-39130-1265137277_thumb.jpg

Edited by JakubSkopal

Ad. 1) dle mého do benzínu, např. 1.6 to pasovat nebude, protože sem někde četl i tady, že tam je ta tyč trošku odlišná průměrově či nějak jinak.

Ad. 2) to utopení, ta ze SII mi přijde jako už tak kratší o proti originálu, teda podle mě:-) Jinak pak sem napiš jak pasuje ta z Yetiho:-)

Je tam tuším rozdíl v těch průměrech těch řadících tyčí tzn na benzín namontuješ pouze řadičky z benzínů, na naftu jdou myslím všechny. Někde jsem to četl od jiných uživatelů co přehazovali jen řadičky z OI na OI, ale myslím že to bude všude stejné tzn. na benzín pouze z benzínu. ;)

• 1 year later...
  • 7 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...