Přejít na obsah

Škoda RAPID


djpetr

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Myslím, že jen opravdu jen "mula".

Třeba zadek je tutově Octavia II, i když světla vypadají jinačí. Ale pokud to prozkoumáte, tak jsou jen olepený samolepkama, aby to vypadalo jako nový design. Jinak je tam ale jinej zadní nárazník, oblejší a designově dle mého mínění čistější, než je teď na OIIFL. Předek je GOLF (?) před posledním FL. Výplně dveří OII, přistrojovka GOLF, jestli se nemýlím, až na tu vysunutou hrůzu na místě rádia.

Tady je krásně vidět, jak to maj sjednocení základních dílů kastle vymakaný, že to asi bez větších problémů pasuje do sebe z různých značek koncernu.

POPULAR, FELICIA, .... ? zkrátka A-ENTRY ani OIII to asi není.

I když pokud by to takhle seskládali, vyšel by je vývoj sakra levně.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předek je rozhodně Golf VI, ale pozměněný, protože přední náprava je víc vpředu a zadní je taky posunutá, taky se mi zdají rozšířené obě nápravy. Pokud to je Škodovka, tak se rozhodně bude jednat o A-Entry - k nové fábii a roomsteru ještě daleko a nová octavia se má rozvorem přiblížit k superbu...

Editováno: , autor: NNN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Entry mělo jako mulu pravděpodobně karoserii Roomstera, tehdy z toho přece udělali Roomstera RS. Přitom právě Entry by mělo mít zadek z platformy A4 a rozvor cca 2613 by velikostně zapadal. Entry je navíc stavěno na bázi A0, ne A. OII má teď asi o 4cm nebo kolik menší rozvor než Roomster a nutně musí růst. Nová Jetta má tuším 263cm a jak jsem viděl v jednom snu jistý model, tak OIII by měla být možná ještě o něco větší.

Tady na těch fotkách mně přijde, že je zadní kolo strčený trochu dopředu a naopak v místě spojení Golfu a OII je za zadním kolem přidaný místo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Malé zamyšlení nad tím, jak to asi bude vypadat s šulením OIII, když Jetta (minimálně s motorizacema 1.2 a 1.6) zřejmě dostala přední brzdy FS-III 14´´, tzn. kotouče velké stejně jako u Fabie/Roomsteru. Vypadá to se 17 kolama zajímavě :-)

post-14317-0-28422900-1299963709_thumb.j

EDIT: nebo je to snad 280x22?

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malé zamyšlení nad tím, jak to asi bude vypadat s šulením OIII, když Jetta (minimálně s motorizacema 1.2 a 1.6) dostala přední brzdy FS-III, tzn. kotouče velké stejně jako u Fabie/Roomsteru. Vypadá to se 17 kolama zajímavě :-)

post-14317-0-28422900-1299963709_thumb.j

Tak na OIII budou bubnové brzdy a co... hlavně když to nebude pod 14" plécháčema vidět :smich::p

Editováno: , autor: NNN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerad bych se teď mýlil, ale mám takový pocit, že brzdy FS-III mám vpředu i já na OII FL.

Jo, ony se dělají i s kotoučema 280x22mm. Tady mně to přijde ale moc malý. Já mám 288x25 a tohle vypadá o hodně menší než jenom o cca centimetr menší průměr.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zatim jsem nikde nezjistil, jestli Jetta A7 v mistni verzi vychazi z A5 nebo se jenom nemluvi o tom, ze uz je to (treba i castecne) postaveno na A7. Golf A7 uz bude na te nove modularni platforme, ne?

Pritom treba Popular by mel vychazet (alespon podle oznaceni SK25x a nekterych videni) ze stavajici plaformy. Vzhledem k nutnosti nizkych nakladu by tomu odpovidal i rozmerove podvozek Roomsteru s upravenym prednim rozchodem. Nevim ale, jestli je jednoduchy takto jednoduse roztahnout nebo naopak zmensit nektery z parametru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Porovnejte tyto dva vozy.

post-6633-0-41422600-1303988954_thumb.jp

A když se juknete na web auto.cz a dáte si vedle sebe okna s fotkami "Spy foto RAPID" a "Nové Polo sedan", zjistíte že podobnost je skoro na 100% jistá. Má to akorát pod maskováním asi škodovácký čumák, to se dá vypozorovat. Jsem zvědav, co A-ENTRY (POPULAR, RAPID, FELICIA....) nakonec opravdu bude....

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...