Přejít na obsah

Škoda RAPID


djpetr

Doporučené příspěvky

zřejmě víš více než média.

Poslední info je, že zmizí liftback a bude spaceback

Stejně zmizí i fabia combi.

Oba kroky jsou pro posílení prodejů dražších Octávií.

Fabii Combi by měl nahradit crossover.

 

Fabii combi bych si nyní nekoupil, už jsem přesedlal na větší, ale dle mého názoru je to nejvíce arogantní krok ze strany Škody - zrušit Fabii combi a nahradit jí nějakým stupidním, nepoužitelným, dražším crossoverem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jste tady psali o SUV a crossoverech - já ty populární monstra už chápu, protože podle teorie lidí kolem mě se auta kupují na kila a objem kufru. Takže čím větší krám za dobré peníze, tím líp. Velikost a mohutnost přece ukazuje tu hodnotu, i když po technické stránce je to totální sranec.. DEMENCE!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, Kane13 napsal:

Věz, že ten "arogantní krok", jak píšeš, je ve skutečnosti odpověď na rostoucí poptávku po SUV. A nejde vůbec o použitelnost, praktičnost nebo cokoli jinýho. Jde o to, že tyhle auta prostě dnes lidi chtějí, byť je drtivá většina z nich nepotřebuje.

doplnění portfolia o SUV - nemám s tím problém, ale ve spojení se zrušením liftbacku Rapida zde vidím hodně velké tlačení do kupování dražší Octávie..

Rozhodně si nemyslím, že zrovna Fabia Combi potřebuje být zrušená.

 

Jinak co se týče SUV, musím se přiznat, že řídit mohutné a vysoké auto něco do sebe má, ten pocit je prostě zvláštní, ale vzhledem k rybařině potřebuju kufr a SUV je dražší než kombi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vzhledem k tomu, že zrušení se plánuje s příchodem 4 generace - což je cca rok 2020, tak ti dnes nikdo nevydá tiskovou zprávu, že za 3 roky nebude nějaký model :)

Šéf vývoje Škody Christian mluvil o zrušení Fabie Combi.

 

Nahradí ho SUV, na kterém více vydělají - né pouze příplatek 10tis za combi :)

 

Polo Combi není, není už ani Ibiza, Fabia 4 generace dostane jejich plaformu.

 

PS: u další generace by se nemělo počítat ani s Clio Grandtour...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, ČudlR napsal:

Tak u koho je chyba ? Rapid je teda propadak a proto se na nej od objednani cekaj 3 mesice. Tak ze nestihaj vyrabet z jakeho duvodu ?  Bud se jich objednava hodne, nebo makaj pomalu pracovnici ve skodovce ?

Tříměsíční lhůta není dlouhá, zvlášť u automobilky s takovými kapacitními problémy. Pravdou je, že Rapid není vyloženě bestseller, ale nebál bych se, že by na něm Škoda nevydělala. Navíc zvyšuje podíl na domácím trhu, kde je Octavia pro nefiremní zákazníky drahá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Chystám se koupit přítelkyni Rapida a tak už nějakou dobu sleduji skladové vozy v autosalonech a poslední dobou se to dost vyprázdňuje a Rapidů ubývá. Je o ně větší zájem, nebo je prodejci neobjednávají, nebo budou od určitého KT nějaké novinky či změny? Nemáte někdo nějaké info? Pokud se chystá něco nového co by stálo za to, tak bych s koupí ještě počkal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...