Přejít na obsah

Jak si zatopit v zimě? PTC, výhřev sedadel?


bigboban

Doporučené příspěvky

Mám takový problém. Do práce jezdím od nového roku autem. Denně v 6:00. Mám to asi 5km z toho víc jak první půlku cesty je to z kopce. :kol-129:

No z toho vyplývá že v autě je kosa, ale pořádná! Topit to začne až za půlkou cesty, naplno až víceméně dojíždím. No a proto je mi v autě prostě zima. Nejvíc mě asi trápí dvě věci:

1) Je mi zima na záda (studená sedačka)

2) Šíleně mě zebou ruce od volantu

Máte někdo nějaké rady jak vyřešit tyhle dva problémy? Pokud budete radit nezávislé topení, klidně napiště kolik by to stálo ale rovnou říkám že do toho asi investovat nechci/nebudu.. Spíš nějaké vychytávky jako nějaké přídavné elektro-vyhřívání sedačky nebo volantu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte třeba někdo zkušenost s nějakým kožichem? Řekněme nějaká svlečená kočka na záda a nějaký kožený obal na volant?? Nikdy jsem nebyl úplně zastáncem obalů na volant, ale volant v OII je na můj vkus až moc hladký a jak známo čím hladší povrch tím více studí.. :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) Je mi zima na záda (studená sedačka)

Toto lze vyřešit velice snadno-kup si karimatku-to je ta alobalem potažená podložka na spaní venku a provázkama si ji přidělej na opěradlo a sedák.Budeš překvapený jak to hřeje.Pokud ji neseženeš nebo se ti bude zdát drahá tu samou službu ti udělá i hliníková folie na přední okno aby se v létě nerozpaloval interiér.

Na volant , jak už ti radili kolegové, je dobrý jakýkoliv potah.Samozřejmě nejlépe chlupatý.Karimatku seženeš ve sportu vše ostatní v autopotřebách v Tescu/Halfordu/Bauhasu/Globusu apod. Já jezdím také krátké trasy a tak to sám používám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc nechápu jak ti může být zima na záda... přes triko, svetr a bundu od látkové sedačky? Nebo máš kůži? To mě nikdy nebylo, tak nevím co poradit, ale na ruce používám tenké pletené rukavice... Nesmíš je samo umokřit při škrábání okna, ale jinak když ti bude teplo na ruce a nohy, nebudeš možná pociťovat zimu celkově a ty záda už nebudou tak pocitově výrazný... I tenký rukavice zahřejou, nestudí volant a šaltrpáka a nestratíš v nich cit...

nebo řekni šéfovi, že italové v zimě nemakaj a jestli něco chce ať ti to na devátou vozí domu, ne? :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má 1.6TSI a na tento dotaz se ptal už v jiné diskuzi.

Vyhřívané sedadla jsou parádní věc, mě to propíká střeva už cca do 1 min po zapnutí narozdíl od topení které vytopí auto až za dlouhou dobu (nijak to topení ale nehoním). Jinak používám kožené rukavice co nosím a řídím v nich dokud není teplo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta vyhrivana sedacka ma urcite svuj vyznam.

Pred zimou jsem si dodelaval a jsem nesmirne spokojeny - zacne hrat cca po minute a hreje i pres zimni bundu.

Patral jsem po tom PTC a docetl jsem se jen okrajove co to je. - To ma byt nejaka topna spirala v topeni klimatronicu u TDI, ktera funguje jen pri rezimu AUTO?

Da se nejak zjistit zda ji v aute mam? treba nejak pres VAG?

Kdyz byly letosni zimu ty velke mrazy (-15), tak se mi auto nechctelo zahrat ani po 30km ( 1.9 TDI)

Ted tu mame kolem 0 a to se uz zahreje behem chvilky. Neverim ze je vadny termostat.

Takze pro tyhle situace tam je to PTC?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PTC mají všechny auta s naftovým motorem dodávaná na náš trh. Je to vlastně mřížka z elektrického odporového drátu, která je vložena do topení. Takže je jasné, že to neohřívá chladící směs, ale vzduch, který proudí přes topení do auta. Snad se motor rychleji zahřívá když je pod větší zátěží od alternátoru, i když to bude asi těžko měřitelné. Zapnutí tihoto topení je ovládáno u Climatroniku automaticky a Climatiku se spíná pomocí mikrospínače, který sepneme otočením levého ovladače na MAX topení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja osobne dam sedacku na 5tku...a to je fakt parada! :) a pride mi,ze hodne dobry je pustit ofuk predniho okna n a Tronicu...pride mi,ze to auto zahreje driv...ale mozna je to jenom muj pocit...

jinak je jasny,ze topeni v sedacce ucitis pres zimni perovou bundu o neco pizdeji,nez kdyz nasednes v tricku... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...