Jump to content

Výměna tlumičů a pružin série za RS

Dušan 20VTurbo
 Share

Recommended Posts

Předem upozorňuji, že jsem hledal ale nenašel nic co by mi dalo odpověď.

Mám sériový podvozek pro 1.8T AGU. Chci autu dát větší jistotu v zatáčkách a taky ho mírně snížit, přičemž by mi vyhovoval stav ala RS.

Proto se ptám. Pasují tam pružiny a tlumiče bez potřeby měnit něco na nápravách ?

Na zadní nápravě by to snad neměl být problém, ale v přední části je údajně jinak uchycený stabilizátor.

• 2 years later...

Mám octavii předělanou na RS (tak už jsem jí koupil) a potřebuji nový podvozek,ale nevím zda tam mám origo nebo ne,ale auto je níže tak tam mám asi RS podvozek.Nebude tedy problém když sháním podvozek na RS?Koukal jsem na Weitec a tam neni rozdíl je tam sedan.kombi vč. RS na stavitelných a 1,8 a 1,8T na pevných tak nevím?

tak je to na misce už jsem si jistý. :kol-47:

Tak jsem se koukal a vzpoměl jsem si že jsem kdysi dávno kupoval pružiny a teď jsem je vyhrabal,ale je tu problém že jsou na VW golf přesné označení je SPORT F 30/30 VW GOLF IV 1J Lim 10/97-1,4-1,8 tak nevím jestli je tam můžu dát a koupit jen tlumiče HP?

Edited by Balrog

• 2 months later...

Zdarvím chlapy. Už přišel čas na výměnu tlumičů, jak předních tak zadním. Mám škodu octavii I, 1.8T RS, rok 2001.

Přemýšlím co tam dát. Jestli mám jít koupit originál tlumiče a nebo Bilstein. A to další otázka. Jestli B4 sport - kde není uchycení pro přední stabík - lehce se dodělá.

Nebo B6 - kde je sice o kousek větší cena ale není to o tolik. RSku mám jako rodinného myzlíka, jezdí se s ní příležitostně ale rád se i svezu ostřeji. Nechci tam ale zase dávat podvozek za 15 tis a více. Jde mi o to aby to bylo tvrdé bud jako origo nebo o trochu více a aby to nějaký pátek vydrželo.

Co by jste mi doporučily!!

Já bych šel do origo tlumiču:víš,že budou pasovat a taky vydrží.

Tak když jsem právě vybíral tlumiče, tak jsem koukal jen po těch co jsou přímo na RS, jak s daným rokem, motorizací tak i se zatížením náprav. Takže pasovat by měli bez problémů.

Jde mi právě o to, jestli koupit tzv. ORIGO, nebo si připlatit a mít o něco lepší, což myslím, že BILSTEIN jsou lepší.

Je to na tobě,ale píšeš,že jezdíš příležitostně,záleží jestli se vyplatí-cena vs.najeté km,při každodením ježdění bych šel asi do bilsteinů.Každopádně mít stabilnější podvozek je vždy lepší :kol-28:

Edited by milan1971