Přejít na obsah

Zapadlý klíč v motorovém prostoru


Tetrev

Doporučené příspěvky

Zdravím, jsem naprostý laik a potřeboval bych poradit. Při snaze odmontovat zdechlou baterii z auta mi nešťastnou nahodou (a mou vlastní nešikovností) vyklouzl klíč a spadl někam do motoru. Nikde není vidět, ale až na zem pod auto nepropadl. S největší pravděpodobností leží někde na tom spodním krytu, který chrání ze spodu motor a vanu. Ale jist si nejsem kde přesně je. Můj dotaz zní co s tím? Jestli je nutné to nechat odtáhnout do nějakého servisu, nebo je možné to bez strachu o zničení něčeho uvnitř to nastartovat a odvést do servisu, či by někdo šikovný to byl schopný vyndat i na místě .... díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni se za co stydet :-) Ja o vikendu zase lovil plastovou skrabku na skla, kdyz jsem pri otevrene kapote likvidoval led v oblasti steracu (pak jsem si skrabku odlozil a sel dolivat kapalinu do ostrikovacu - kryt baterky se sice zda jako celkem rovny povrch, ale neni tomu tak :-). V mem pripade ale stacilo odpojit vahu vzduchu a rozpojit rouru s privodem vzduchu. Pak uz jen stihla rucka a muj srdecni tep se zase srovnal do normalu :-) Akorat bratr se neuveritelne bavil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak toto byla prvni vec ktera se mi stala na octave kdyz sem ji koupil :) sem rad ze nejsem sikovnej sam. Ja tam stratil ten plech co drzi baterku, a reseni, odmontoval sem pulku spodniho krytu a cekla ze bude dole, a nic, tak sem dlouho hledal a porad nic a nakonec ho nasla mlada pohledem zhora, takze jeslti bydlis nekde pobliz muzem se stavit a mlada ti ho najde :). A nebo hold hledej dal, i vytahnout ho byl porod, zustal nekde na prevodovce a musel sem oddelat box baterky a skoro i box sani, pak nasledoval magnet na kusu dreva nez sem ho dostal ven :) tak hodne stesti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky se pochvalim: kdyz jsem koupil auto, tak jsem hned menil zarovky za Nightbreakery a vtedy jsem jeste netusil ze pri vymene zarovek se vytahuje cely svetlomet ven, tak jsem to delal pri prichycenym svetlometu na kastli.

No a jak je tam malo mista a spatne videt dovnitr tak jsem si vzal male zrkadelko ktere je uchyceno na krabicce se sminkama moji pritelkine, No a co cert nechtel:

spadlo mi to dolu pod motor a samozrejme k tomu nebyl pristup.

No a pri prvni servisni prohlidce jsem pak musel vysvetlovat technikovi jak se dostalo zrcatko se sminkama pod motor-skratka hamba jako remen :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, zaujimave tema asi sa pridam s mojou šikovnosťou :D

Jedneho času som nemohol nikde najsť kombinačky... asi po 3 tyždňoch som ich našiel ked som dolieval vodu do ostrekovačov...boli položene medzi maskou a kapotou, ta kapota ich tam pritlačila takže sa nestratili.

Potom sa mi zase pri vymene žiarovky podarilo nechať tu gumovu krytku zo svetla ležať na motore... na druhy deň ked som bol v umyvačke som otvoril kapotu a AHA.. gumova krytka bola stale na motore po cca asi 100km :D do svetla mi naštastie nič nenatieklo.. tak som ju tam založil naspäť :)

...všetko na FII

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...

Uff, ještě, že jsem našel tohle fórum.  Jinak bych se asi zastřelil. Přesně asi před hodinou, se mi toto stalo. Klíč z jednoho našeho auta zapadl do motorového prostoru, druhého našeho auta, z něhož jsem se snažil odmontovat baterii. AU! To byl šok. Během vteřiny mám dvě nepojízdná auta. Právě to řeším. To jsem zvědav, jak to dopadne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...