Přejít na obsah

Centrální zamykání - závady, poruchy, dotazy


huja

Doporučené příspěvky

Mám OII MR07 s originálním alarmem. Pro možnost dochlazování turba jsem doplnil alarmem Keetec 8000 CAN. Auto mohu zavřít jak originál dálkou, tak klíčem - zámkem a také ovladačem od Keetecu - vždy se aktivují oba alarmy. Otevřít lze jen originál dálkou (oba alarmy deaktivovány) nebo klíčem (odblokují se pouze dveře řidiče a deaktivuje keetec) a následným zasunutím klíče do zapalování (deaktivuje se originál alarm a otevře centrál). Otevření ovladačem Keetec odblokuje pouze Keetec. Ovládání od Keetecu je napojeno k zámku řidiče. Otázka je, kam napojit ovládání Keetecu aby se deaktivoval Origo alarm a otevřel centrál. Lze to? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Nikoho nic nenapadá, třeba jestli by to nešlo nákódovat tak, aby šlo auto odemknout klíčem včetně odblokování alarmu?

2. Ještě mě napadlo, že by to mohlo jít pomocí ukryté dálky v autě, která by se spínala pře nějaké relé výstupem z Keetecu. Myslíte, že by to fungovalo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím, koupil jsem před rokem OII 7/2004 a teď mi začíná blbnout centrální zamykání. Nevím jestli je origo nebo ne mám ovladač cobra. Prostě zamknu a už nemůžu odemknout, odemču klíčem pouze mechanicky dveře u řidiče, a jakmile zapnu klíč do polohy I tak cvaknou ostatní dveře a odemčou se, přitom dveře řidiče se naopak zamknou. Musím znovu dálkovým zamknout a pak odemknout. Nedělá to stále, ale teď už tak 3x za měsíc. A někdy se mi stává, že i při krátkém stisknutí ovladače se mi stáhnou okna. Kde může být chyba? Přikládám foto ovladače.

post-37044-1264497519_thumb.jpg

Editováno: , autor: s.zapecao2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdrawím všechny.. Předem se moc omlouvám, pokud už ste to někde řešili... Hledal jsem , ale marně. De mi o to, že moje Octávia 2 (r.v. 2004)(2litr, 103kw) neumí akustickou signalizaci zamknutí\odemknutí. Někde jsem našel, že se musí vygenerovat nějaké kody s codingcalculatoru a že se tato funkce nějak otevře nebo co to.... Nemáte s tím někdo skušenosti, nebo popřípadě ten program?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

popravde nevim jestli jde zapnout akusticky ton pro zamknuti / odemknuti, ale myslim si ze bez sireny to proste nemuze jit. Ja treba v aute alarm nemam - jen dalkove centralni zamykani a zadna sirena tam urcite neni - takze mi to nemuze houkat ani kdyby chtelo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Čus lidi, mam oktávku II 07 a central na dálku od škodovky..... Tedko jsem spozoroval, že když auto zamknu tak červena LEDka v řidičovych dveří chvilku bliká rychle a pak se na pul minuty rozsviti a pak blika klasicky.....Když vypnu alarm na sloupku u řidiče a auto zamknu tak chvilku blika rychlejc a pak začne klasicky..... Jinak vše funguje v pohodě...Nevíte teda proč to pul minuty svítí?? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alarm ako taký fungoval aj mne. Na diagnostike však vypísalo chybu čidla náklonu. Preto ta kontrolka po deaktivácii vnútornych čidiel bliká normálne. Ak máš dve tlačítka v stĺpiku - ak deaktivujes iba náklonové čidlo - kontrolka blika normalne. V prípade deaktivacie iba ultrazvukových čidiel pohybu bliká kontrolka nesprávne. Ale možno sa v Tvojom prípade jedná o inú závadu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý večer,

mám drobný problém - nelze odemknout auto pomocí dálkového ovládání, pouze zamknout a odemknout kufr. Vůbec nevím, čím to může být, prostě z čista jasna.

Nemůže být problém v elektrice? špatné napájení? Ale potom mi nejde do hlavy, proč nefunguje jen odemykání... Slabá baterka DO?

Hledal jsem jiné existující téma, ale žádné neodpovídalo tomuto problému.

Předem díky za tipy a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se mi to taky stalo. Zkoušel jsem vyměnit baterii v DO, ale bez úspěchu. Zkoušel jsem asi 3 nové baterii pro případ, že by byla baterie vadná

Nakonec jsem to nechal být a vzal si druhé klíče. Neměl jsem čas a náladu to řešit.

Teď se mi to samé ale stalo i s druhými klíči! Dost by mě zajímalo proč?

Je to nějaká známá závada, že odcházejí ovladače?

Nebo by pomohlo nové přizpůsobení DO diagnostikou? Asi blbost, když to zamyká, ne?

Má s tím někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také už se mi toto stalo, měl jsem klíče v bundě na lyžích, přijdu k auto a šlo jen zavřít, nebo kufr. DO jsem rozebral, vyčistil lihem kontakty, napružil je, pak to zase šlo jako nové. Nedávno si to opakovalo, mám podezření, že když klíč navlhne, tak se děje toto. Zase jsem udělal to samé jako před rokem a už zase měsíc dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tímhle jsem se taky pěkně potrápil na mojí starě O1. Přiznaky byly takové, že jsem zamknul dálkou a po chvíli se odemkly jedny nebo druhé zadní dveře. to bylo celkem nepříjemné, když jsem parkoval někde na rušném parkovišti. Neměl jsem jistotu, že mi ji někdo nevybere. Šel jsem nejdřív po průchodkách z B-sloupku do zadních dveří, jestli tam nejsou přelámané izolace na kabelech, což už jsem také jednou viděl, ale bylo to OK. Pak jsem si také nechal vyměnit baterku v DO a pořád nic. Už mě to točilo, tak jsem rozebral servomotorky u zámků obou zadních dveří a zjistil, že motorek v PZ dveřích je KO. Nevím to jistě, ale možná to bylo tím, mezitím, jsem rozdělat i DO a zjistil, že ten specialista, krterý mi vyměňovat baterku patřičně nepředpružil kontakty a baterka byla volná. Dioda proto na ovládači blikala jen občas.

Potom, co jsem odpojil servomotorek PZ dveří a napružil kontakty na DO to šlapalo bez problému. Ale byla to O1 !

Snad ti to nějak pomůže ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi pomohlo ten ovladač, který "odešel" dřív rozebrat a přihnout kontakty! Dioda při mačkání blikala, ale auto nešlo ani otevřít ani zavřít, tak jsem ho zkusil přizpůsobit VAGem a funguje.

U druhého jsem přihnul kontakty a stejně nešel. Neblikala ani dioda, tak jsem vyměnil baterii a už funguje.

Kažopádně díky všem za postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to docela záhada, nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem auto zamknul a odemknul klíčem a hned na to dlouze podržel otevírání dveří na DO, po dalším zamknutí to už šlo opět odemknout DO. Bohužel nemohu potvrdit, zda to bylo skutečně tím, ale předtím jsem zkoušel ledacos a po tomto postupu to opět šlo bezproblémů odemykat.

Tak snad to někomu pomůže ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Nainstaloval sem si do auta adaptér na USB do konektoru pro CD měnič a od té doby mi centrál (DO) někdy samovolně při zamčení i odemčení stahuje okýnka. Prý to má něco společného se špatným napojením nebo uzemněním rádia,ale nedaří se mi to spravit. Poraďte někdo prosím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ráno když kolega z práce odjížděl domů má Octavii2 já mám Octavii 1 tak mě volá ať se jdu na něco podívat.

Oba vozy stály vedle sebe a on odemkl moje auto originálním klíčem tedy dálkou! A já jeho auto mojí dálkou ne.

Neví nikdo jak je to možné? Vedle sebe jsme stály hodněkrát a nikdy nic a kdyby měl stejnou frekvenci jako já tak proč neodemknu jeho auto???

Poradí někdo :feve::help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Umím odpovědět jen na poslední dotaz.

Nezáleží jen na frekvenci DO.

Signál je ještě dál kódován. Frekvence je jen jakýsi "nosič" kódu.

Co se stalo, že kámoš odemknul Tvoje auto jeho "kódem" je záhadou.

Skus sám nebo v servisu znova nakódovat svoje dva klíče. Tím se vše vymaže a centrál si bude pamatovat zase jen Tvoje klíče.

Jestli to bylo jen v nějakém "zblbnutí" mohlo by to pomoct, jestli ne, pak je docela možné, že Tvoje auto reaguje na všechny DO se stejnou frekvencí a bude třeba něco víc než jen znova naučit klíče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj díky za nějakou reakci už jsem myslel že jsem nějakej exot s tímto problémem no možná jo! dnes mě kolega zase odemknul stále dokola to samé takže zkusím nakodovat znovu ty klíče a pak uvidíme. Při nejhorší variantě zajedu k soudruhům do ŠKODOVKY ať mi to vysvětlí :rtfm:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...