Přejít na obsah

Centrální zamykání - závady, poruchy, dotazy


huja

Doporučené příspěvky

Ten posledný obrázok je šroub ktorý zaisťuje krytku kľučky . Pri vyberaní treba ťahať a držať madlo ako pri otváraní dverí a vytáčať šrob tenkým šrobovakom T20 hviezdica . Ďalej sa objedná mikrospinač a dovtedy sa prepajkuju spoje ,premažu plastové diely a prípadne rozoberie  motorček. Vyzerá to na ten spínač ale nie tá vrchná časť , ale ten spodok ako keby tam niečo odišlo. Vrchná časť pracovala -svetielko sa rozsvietilo pri otvorení dverí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute. Dnes som mal čas sa venovať centrálu ďalej a zatiaľ to vyzerá dobre. Najprv som skúsil prepajkovat spoje na plošáku (nevyzerali byť zlé,ale boli !!) a zároveň som odpajkoval mikrospínač. Chcel som skúsiť či má nejakú funkciu pri zamykani auta a čo sa stane keď tam nebude. Tak postupne skúšať lebo som musel potom ku autu do garáže. Tento spínač nemá žiadnu funkciu pri zamykani auta, takže tam nemusí byť. Má 3 funkcie a to : 

1. Pri otvorení dverí sa rozsvieti kontrolka otvorenia dverí na palubovke. 

2. Pri otvorení dverí sa rozsvieti stropné svetielko. 

3. Pri odomknuti dverí , ale keď sa dvere neotvoria , za 30 sekúnd sa automaticky zamkne auto. 

4. Iba vodičove dvere !  Pri vystupovaní z auta sa spustí bzučiak zapnutých svetiel. 

Už pri tomto teste pracoval centrál v poriadku. Potom som skúsil ešte raz pripajkovat starý spínač a zasa bolo všetko v poriadku. Celý problém bol teda v tom , že bol na plošáku studený spoj a motorček v zábere týmto spojom pohol a tak raz išiel a raz nešiel. Ono ten spoj samozrejme nie je vydieť kvalitne, jedine pod mikroskopom. Zatiaľ nechám centrál pripojený na konektor na sedadle a odskúšam ešte. Ten spínač väčšinou odchádzal na jednotkovych Octaviach. Dúfam že už bude kľud. 

A ešte jedna vec. Keďže jedné dvere nezamkli, jednotka vedela že nezamkli a preto po opätovnom stisnuti tlačidla zamknutia na kľúči bolo počuť že zasa pracovali motorceky . Teraz po opätovnom stlačeni zamknutia je ticho , iba bliknu smerovky. 

Editováno: , autor: mino22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim. Dnes som ešte odskúšal zamykanie a keďže bolo všetko o.k. , tak som to zložil dokopy. A keď som sa tak hral objavil som pre mňa nové veci. A to že keď sadnem do auta a zamknem dialkou , tak dvere zdnuka ,ani zvonku vobec neotvorim. Ale keď zamknem tlačidlom medzi sedačkami , tak sa dvere dajú otvoriť dvojitým potiahnutím kľučky. Ten prvý prípad je, ako som sa dočítal- bezpečnostná poistka. A jednoducho slúži na to aby zlodej nedokázal otvoriť dvere ani zvonka ani zdnuka . Aj keď rozbije napr. okno . Madlá nereagujú. Toto sa ale dá vypnúť - 2x stlačiť tlač. zamknúť . Bezp. poistka sa deaktivuje a odisti sa krytka pal. nádrže !! Auto je ale zamknuté a teraz sa dá takisto otvoriť zdnuka 2x potiahnutím kľučky. Alebo opäť aktivovať bezp.  poistka -2x stlacit zamknut.Auto je zamknuté a zaistí sa aj krytka pal. nádrže.  Zaujímalo ma ako tento systém funguje . 
Popis : 
Pri zamykani dverí máme dva motorceky . Jeden nám dvere zamkne a ten druhý toto zamknutie poisti -teda zabezpečí aby sa skrutkovkou nedalo otočiť . To je presne to keď nevieme otvoriť zvnútra. Ale keď deaktivujeme bezp. poistku , motorček poistku odistí a my vieme mechanický potiahnutím kľučky pretočiť skrutkovkou do druhej krajnej polohy a otvoriť dvere. 

IMG_20180528_223225.thumb.jpg.cbd605c9df1714a92009a738506850ce.jpg

Ťaháme bowden kľučky dveri šípka číslo 1 a tlačíme na modrý plastový diel s tým kovovym šípka č.2 , ale poistka je zaistená a tak ten diel nedokážeme pretlačiť. 

IMG_20180528_171744.thumb.jpg.786ed2461d724c1cfbf06af024ed7aa6.jpg

Keď motorček odistí poistku ťaháme zasa a teraz sa ten modrý diel preklopil mechanicky a dokážeme odomknúť a otvorit dvere. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, mino22 napsal:

Alebo opäť aktivovať bezp.  poistka -2x stlacit zamknut.Auto je zamknuté a zaistí sa aj krytka pal. nádrže.

 

Pokud vim, tak pro opetovne aktivovani Safe systemu staci zamykani stisnout jen jednou. Jinak je to jak pises. Casto to pouzivam na benzince. Vystoupim, 2x stisknu zamykani a jdu tankovat. Potom uz nemusim resit zamykani auta, uz je zamkle... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Si mi to potvrdil s tou benzinkou , som na to presne myslel. Sa mi zdá že ten Safe mode pôjde na jedno stlačenie iba do pár sekúnd alebo do uspatia auta. Neskôr už pri jednom stlačení zamknutia iba bliknu smerovky. Tam už treba 2x klik. Každopádne som rád že po roku funguje zamykanie tak ako má a oprava stala 2 eur - mikrospínač , ktorý som ani nemusel použiť.   ; )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pro deaktivovani Safe systemu musis vzdy kliknout 2x, to ano. Jinak jen bliknout svetla a nic se nedeje. Ale pokud je Safe system deaktivovany (tzn. ze je palivova nadrz otevrena), staci podle me kliknout jen jednou. Jsem si tim jisty na 99 %. V podstate je to ale jedno. :)

 

Jinak jsi to teda opravil pekne. At ti to slouzi! ;)

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno je to presne ako píšeš , bol som to odskúšať . Dvakrát stlačiť - deaktivovať a raz stlačiť - aktivovať. Takže doteraz som vlastne podporoval zlodejov keďže som im nechal odblokovanú nádrž . :blink::o keďže som zamkol a zároveň ešte raz kvôli kontrole . Ešte že mám garáž :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A už len taký typ keby náhodou. Pri skladaní toho plechu z ktorého som odvrtal nity trebalo vyriešiť čo sa tam použije . Našiel som tieto plastové "nity" a držia parádne. Vyvrtal som diery 10mm vrtakom a jednoducho tam vložiť tie plastové diely. Presne tam sadnú. 

IMG_20180529_221119.thumb.jpg.34463edef2a898cf2304452b8bf6b9bf.jpg

IMG_20180529_221017.thumb.jpg.8c993301fc2a3271c3d45d4590ec91ed.jpg

IMG_20180529_221029.thumb.jpg.27ef6afd4ca646b6a452c102a7916685.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pre mňa je to takto lepšie , lebo asi 12 krát som ten plech dával dole keďže pri vkladaní okná mi vypadol ten kolík do okna. Na nervy systém. A v podstate ten plastový kolík po zasunutí roztiahne koniec toho druhého plastu a teda drží v diere. Uvidím ako sa to osvedčí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma
  • o 2 měsíce později...

Ahoj lidi před několika dny jsem se stal majitelem Škody Octavie II Scout , a mám menší problém , při zakoupení vozu mi bylo řečeno že nejde stahovat zadní pravé okno a také že tam nefunguje centrál , tak jsem tomu nevěnoval nikterak pozornost , ale už nastal čas to dát do kupy , nevíte čím by to mohlo být , kabely jsou v pořádku, motorek jsem zkusil na druhých dveřích a taky o.k ale i po výměně centrálního motorku vc řidičových dveřín nic a tak jsem bezradný neuměl by mi někdo pomoci nebo říci po čem se mám podívat nebo co kde vyměnit děkuji :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Prosím , dokáže mi niekto potvrdiť , keď odomknem dvere diaľkovým ovládaním a tie dvere neotvorím , tak sa automaticky po 30 s zamknú. A keď odomknem kľúčom v zámku , tak sa po 30 s nezamknú . Je to tak správne ? Manuál spomína túto funkciu iba pri diaľke. Alebo je to vec kódovania ? 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciste teoreticky. Ak to odomykas dialkou, moze sa jednat o omyl, napr. stlacenie pri sadnuti niekde, zakecanie sa s niekym a podobne. Auto sa teda zamkne ak neotvoris dvere z dovodu bezpecnosti. 

Ak odomykas klucom v dverach, tak sa o omyl jednat nemoze a auto si mysli, ze si pri dverach. Ci ty tie dvere uz otvoris, alebo spat zamknes sa asi neriesi. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím. Včera som zistil , že ak odomknem diaľkou iba kufor a potom ho pribuchnem , automaticky sa kufor uzamkne. Tak to má byť. Ale ak odomknem kufor diaľkou a  kufor rukou zatlačím dole - je zavretý , ale central ho nezamkne, pritom je riadne uzavretý. Prečo reaguje iba na pribuchnutie. ? Vie niekto ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím všechny.

 

Neúspěšně jsem vyhledával, zdali lze nějak jednoduše z centrálu pouze na fyzický klíč dokoupit/dodělat dálkové ovládání toho zamykáni.

Někdo někde v odpovědi na jiný problém zmiňoval, že pokud už centrál je, tak se dá tedy dokoupit klíč a naprogramovat.

 

Můžu tohle svěřit servisu, nebo jsem schopen procesem projít i sám, jako lajk?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vážení kolegové a kolegyně.Mám octávii II v naftě a mám problém co se týče centrálu.Po nouzovém nastartování mi přestala fungovat řidičova strana co se týče oken,zrcátek a zámků.Je mi jasné že je to komfortka.Ale!Já ji vyměnil a nakodoval a levá strana je pořád mrtvá.
Prosím o radu kde hledat problém dál?Či zda li by se nedala odstavit komfortka a udělat normální univerzální dálkové zamykání?
Měl sem to i u mechanika a ten řekl že je někde problém a že neví kde a nechce se tím zabývat.

Prosím o radu.

Michal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...