Přejít na obsah

Manuální klima v zimě


kocur

Doporučené příspěvky

co je to za blby dotaz? klima netopi. klima chladi. v pripade, ze je potreba topny vykon, tak to prece jde pres normalni topeni, ne? a volic na palubce od manualni klimy defakto jen ridi klapku, ktera ridi vzduch od klimatizace a od topeni, ne?

Někde jsem četl že když se klima zapne je v autě jednou tak rychlej teplo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já klimu na podzim a v zimě používám, zvláště za deštivého počasí. Klima má totiž další zajímavou vlastnost - umí vysoušet vzduch. Když usednu do auta zmoklej, tak se mi rychle zapotí okna. Zapnutím klimy vlhkost velice rychle zmizí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale jak již zde byla napsáno, když prostě mrzne, tak klima nejde, takže ti to při odmlžování prostě nepomůže. Na podzim když prší je to super, ale když máš roztátej sníh na rohožkách a mlží se okna a venku 0°, tak klima nejde, to že svítí oranžové osvětlení vypínače ještě neznamená, že klima jede. Klima má teplotní spínač, který ovládá elektromagnetickou spojku Na při příliš nízké venkovní teplotě prostě vypne, při 2°C do MR 99, při 0°C od MR 00, a znovu zapne při 5°C. Takže v posledním měsíce jsem u nás neměl šanci pustit klimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takto sa spytam. Ked uz teda pouzivas klimu v tom zlom vlhkom pocasi ,jar,jesen,nastavujes teplotu ako? Chladit,ci kurit? Lebo moj nazor,aj ked dam na max. teplotu tak klima detto ide a vysusuje,nie?

Urcite nie je prijemne aby mi fukalo studeny vzduch len koli tomu ze to susi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud tedy jezdíš po deštném amazonském pralese tak ti neporadím, ale já si teplotní prostředí upravuju prvních 10 km i teď v zimě pomocí ruční regulace těch 3 koleček na středním panelu pak se teploty ustálí a vyrovnají a nic neřeším a jedu, a i KaJe tu napsal že klima v zimě nejde spustit a někteří hledají v autě co nemají. Jen teď při extrémních nínusových teplotách kdy topení trochu nestíhalo jsem autu vypomohl kartonem před chladičem a teď už tam mám koupenou clonu masky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já manuální klimu v autě vypínám vyjímečně.

Vysušuje vzduch uvnitř, auto daleko rychleji začne foukat teplý vzduch.

A to, že se v zimě nezapíná ? O tom bych pochyboval.

Na co teda reaguje výkon motoru při zapnutí AC (poklesnou otáčky, změní se "zvuk" motoru), co teda vysouší vzduch uvnitř auta, proč se při zapnutí AC motor znatelně dříve ohřeje, jaktože najednou skočí spotřeba paliva na pal. počítači ?!?

Ať nám to teda někdo vysvětlí.

lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

No se zaplou klimou to driv hreje protoze ---------------- motoru davas vetsi odpor diky klimakompresoru a tudis tlapes vice na plyn vcetne take vetsi spotreby a rychlejsi ohrev je tady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...