Přejít na obsah

1,2HTP klepání při volnoběhu, vibrace a pár dotazů


GoofyX

Doporučené příspěvky

ja si na mojom tiez vsimam vibracie, mam z toho uz plnu paranoju.

ked rano nastartujem, posedim v aute, sledujem. potom idem trebars skrabat okno alebo ometat sneh. sadnem, zase sledujem. :kol-44:

este po dojazde nechavam par sekund povrcat motor a sledujem ako sa sprava.

a vsimol som si ze: za studena ked ECU nastavi motoru vyssie otacky( tesne pod 1000) sa posklbkava menej, ide takmer hladko.

za tepla je sklbkanie vyraznejsie( pri 700 otackach). tak ako ste tu popisovali klud, klud, zachveje sa , klud, klud, zachveje sa.

dokonca si vsimam pri stati v krizovatke hore cumakom, ze vtedy je sklbanie vyraznejsie nez pri stati na rovine alebo dole cumakom. takisto ked po prilete zaparkujem lavou prednou stranou v jame, vtedy vibracie neni citit vobec.

stve ma ze 47 kw verzie maju kultivovanejsi prejav. ja si obcas pripadam fakt ako na vysavaci a este aj tie plynove vstreky klepocu ako cerpadlo na starom zetore 40.kua

inac spotreba v norme, pokles vykonu sa mi nezda. kontrolka nesvieti, vypadky zapalovania nie su a po poslednom vrtani sa v motore( vymena tesnenia pred asi 3 tisic km ) chybove hlasky nenabiehali. ten motor ma proste nahovno nastaveny volnobeh, keby sa to dalo, dal by som mu pausalne o 100 viac, v celom rozsahu teplot. na trojvalci aby niekto dal 700 ziadane volnobezne otacky :help: ... fakt mi zostava rozum stat. ja mam konkretne 703, tak som to tam videl na diagnostike.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

klud, klud, zachveje sa , klud, klud, zachveje sa // přesně toto dělá má i bratrancova 12V, tedy podle nálady a cítím to jen když mám ruce na volantu. U vyššího volnoběhu v případě studeného motoru bez projevu. Lidé, kterým při chipu zvýšili volnoběžné otáčky, si na to myslím také nestěžují. Dle fóra bych řekl prostě standardní projev tříválce

Editováno: , autor: amissus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...

Ahoj, poslední dobou se mi pořád objevuje chyba motoru, zkouším co s tím, vždy vymažu a po pár dnech je tam zpět. Tlaky jsou v pohodě, klapky vyčištěný, hadičky sání prohmataný. V logu: 

Model: 6Y - Skoda Fabia 1.2 HTP 40 kW (2003) ; najeto 120k

Adresa 01: Motor

Øídící jednotka: 03D 906 032 A

Díl: 1,2l/2V SIMOS3 G00HS1501

Kódování: 00061

Dílna #: WSC 13765

TMBPW46Y633801200 SKZ7Z0C1918237

4 závad nalezeno.

18097 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from Elect. Load Controller

P1689 - 35-10 - - - Sporadická

16556 - Fuel Trim: System Too Rich: Bank 1

P0172 - 35-10 - - - Sporadická

17977 - Cruise Control Switch (E45): Implausible Signal

P1569 - 35-00 - -

16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold

P0420 - 35-00 - - Readiness: 0000 0000

 

Na volnoběh to běží tak prapodivně, otáčky to drží, ale když v něm pustím plyn tak se to tak divně přidusí a spadnou, když mám zpatečku nebo jedničku a jedu pomalu, tak se to taky tak dvině přidušuje a beží nepravidelně. Neumím to úplně popsat. Vím že to ten HTP je shit a určitý vybrování a kopání to má, ale tohle mi nepřijde ok. Při jizdě je všechno ok. Dnes jsem se znova zaposlopuchal do volnoběhu a když přidám plyn, stačí úplně malinko, tak tam někde klepne, potichu, ale klepne a když pak otáčky začnou padat, zase to na určitých otáčkách klepne. Nemyslím vybraci, ale takovej kovovej zvuk, jak kdyby někdo potichu klepnul šroubovákem někde u motoru. Je to normální? Nemá to s tím nic společného? Nebo to bude hlavou a mám s ní dojezdit a rozloučit se :D Má karoserii v perfektním stavu :/ Díky! 
 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...