Přejít na obsah

Národní den historických vozidel v pohybu


Doporučené příspěvky

Veteran Car Club České republiky společně s Federací klubů historických vozidel České republiky (národní autoritou FIVA) vyhlašují Národní den historických vozidel v pohybu.

Bude se konat pravidelně, každý rok, druhou červnovou sobotu. Každý občan mající historické vozidlo by měl pokládat za čest vyjet tento den do ulic.

Akce není nijak a nikým organizována. Každý klub, skupina, či jednotlivec mohou strávit dvanáctý červen za řidítky či volantem historického stroje podle svých představ. Někdo pojede k tetě na husu, někdo rally, jiný uspořádá na náměstí jízdu zručnosti... jsou tisíce možností. Jen buďte prosím ohleduplní k chodcům, dětem, ale i k ostatním účastníkům silničního provozu, mezi kterými se budete ten den pohybovat. Důležité je, aby vozidla byla vidět, byla v pohybu a naplnili jsme tak motto zachování svobodného pohybu historických vozidel bez omezení pro další generace. Nezapomeňte oslovit média ať se o této celostátní akci ví, píše a mluví.

FIVA podporuje a propaguje stejné dny v mnoha zemích. Účelem je ukázat veřejnosti evropské kulturní dědictví v pohybu na veřejných komunikacích a upozornit tak na význam historických vozidel v naší společnosti po stránce kulturní, historické, sociální, vzdělávací, zaměstnanostní, ekonomické a také co do ohleduplnosti k veřejnosti i životnímu prostředí.

Při stále narůstající byrokracii a chystaných legislativních omezeních je to způsob, jak upozornit na obrovské odvětví zasahující významně a pozitivně do naší společnosti. Je to způsob, jak dát o síle a velikosti hnutí historických vozidel vědět. Třeba si pak orgány státní správy, až budou rozhodovat o legislativě, uvědomí, jak významný je to obor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...