Přejít na obsah

Motor 3,6 FSI


DavidSK

Doporučené příspěvky

Dalšie moje autíčko plánujem Superb Combi 4x4, DSG by sa mala čoskoro objaviť so 4x4 aj s Dieslom, no výkon ma láka ten, ktorý ponúka 3,6 V6 benzín.

Aké máte prave vy s týmto motorom v Sup2 skusenosti, reálna spotreba ...

to se spíš zeptej tady:

http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=...94acde8ab0857dd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeli jsme s tím v rámci předváděčky (když jsme čekali na výměnu mlhovek) a jede to hezky. Od spodu tomu chybí turbíčko, ale zvuk a dlouhý zatáh je fakt parádní. Jenže mi to přijde už obrovské (těžké) auto s tou 4x4, těžkým motorem, dsg...

Spotřebu jsem měl 11.5l/100km, ale kdo by to řešil u tohoto motoru. S 2.5l 225HP u Focusu ST jsem měl 13l/100km, takže je to ještě lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

když zmiňuješ ten prehistorickej motor Ford, tak jsem si zase vzpomněl, za kolik jezdí kolega s motorem 5,7 litru Toyota. Auto váží 2,5 tuny, má 390 PS (288 kW) a nevezme si víc, jak 17 litrů. Úsporně se s ním dá jet i za 12 litrů. To jen tak na okraj, kam se vývoj pohnul, protože zmiňovanej motor ve Fordu je dneska výkonem a spotřebou spíš k smíchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ještě pro příznivce žíznivých motorů : před 14 dny jsme na moři testovali vodní scootr od americký firmy Sea Doo, kterej má výkon 255 PS (188 kW) a zrychlení 0-80 km uvádí výrobce 2,8 s. Někde na netu běhá video, jak na vodním kanálu stojí tenhle scootr a vedle něj na silnici Ferrari. Šlo o závod a kdo myslíte, že vyhrál ? Teda jen na to zrychlení, protože maximálka je u tý hračky "jen" 115 km/hod.. Kdo si to neumí představit, jak taková rychlost na vodě vypadá, tak i to velký moře ti připadá v tu chvíli strašně malý a zásada přežití je, udržet se v sedle.

Ale tim jsem odbočil od tématu. Tenhle vodní motor měl spotřebu cca 30 litrů na 1 motohodinu, takže náš problém se zúžil na to, abychom si ohlídali otevírací dobu čerpací stanice. Jinými slovy, chceš-li závodního koně, oves taky něco stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem jenom zvědav,kdo tu zase přijde a začne,že s tím jezdí za 8 jak tady občas bývá zvykem.Ten superb má kolega,samo v automatu a už ho to sere.Průměr tam má 13 litrů a to je kliďas.taky říkal,že ten motor je těžký a sup prý je na to špatně naladěn,prý se moc "ponořuje do zatáček".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Dix1: Áno videl som to, keď si to písal v novinkách pre MR 2011, myslel som, že si sa pomýlil, ale budem aj ja zvedavý, skús si to preveriť u zdroja, od ktorého máš informáciu, či je to tak. Čo viem já, 103 kW 4x4 s DSG bude v O2 Combi+Scout 125 kW 4x4 s DSG ostane len pre Superb.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...