Jump to content

ROOMSTER 1.6 16V starty

mr.pecoun

Recommended Posts

Že by odešli všechny cívky,tak to se mi moc nezdá.A když startuješ má ten motor kompresi?Jako jestli se netočí moc ,,rychle''?Já bych zkusil vydělat svíčky,připojit cívky,a zkusit zatočit,jestli to dává jiskru.A nebo ještě zkusit jestli jede čerpadlo v nádrži.V mot.prostoru je napravo palivový vedení-černá a bílá trubička z plastu.Tak ta černá je přívod,tak ji zkus odpojit a krátce zapnout zapalování a měl by z toho cáknout benzín. ;) Asi bych nejdřív zkusil tyto základní věci

a pak se uvidí co dál....Ještě mě tedˇnapadlo,nemohl jsi natankovat špatnej benzín?

Edited by Honza 29

nevim, ale stala se mi dalsi vec,to s autem se stalo z patka na sobotu a ja nechal v so auto odtahnout a z SO na NE se mi nekdo pokusil v noci vykrast garaz a to se mi zda jako ku.va nahoda. ja totiz bezne dojizdim autem ke garazi aby nesl otevrit vrata od garaze ( mam tam i sklad a v nem nekolik HILTI veci a nejakej material v hodnote cca 200 000) a vse by bylo ha.zlu kdyby se to povedlo. tak se musim podivat jestli nekdo neposkodil auto umyslne aby ho odstranil od vrat.bez ramusu. :feve:

p.s. nastesti mam pojistenou garaz jinak uz bych nekde vysel na strome.

vse se rozlouskne dneska nebo zitra kdy zacnou delat na roomoj v servisu

To jsu teda zvědavej,na co přijdou,co tomu bude...To s tou garáží je blbý,asi někdo čuje byznys že tam máš hodně věcí,co by se dalo ukrást. :aggressive: Já bych to nějak pořádně zabezpečil.A nebo tam na zmetky udělat nějakou past.Kamošovi takto vybrali dílnu.Měl tam nářadí asi za 300000např.-brusky,kompresor,

svářečky,atd. :feve:

Mám tam normální autoalarm http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy...r-286-3702.html gar. vrata na spínač ze dveří na kostru + přilepený otřesové čidlo kde se dá nastavovat citlivost a je to hodně citlivé když zapomenu odalarmovat , strčím klíček a hned to řve. Měl jsem strach z falešných poplachů ale nejsou jen když je velká bouřka a to houkají i ostatní auta. Pak to mám připojené na Pager Jablotron který mám doma a nebo si koupit alarm přímo s pagerem. Houkačku jsem dal do otvoru větrání garáže. Napájení 12V adaptér. Ovladač u tohoto alarmu má dost velký dosah tak pokud máš garáž kousek dá se vypnout i z okna. Jednoduché a levné. Namontoval jsem to protože moje garáž už byla taky vykradená.

Já bych tomu věřil že se to přechlastalo, tento motor nemá asi rád krátkodobé starty. Po krátkém startu to blbě startuje, mě to stalo už několikrát, ted už si na to dávám pozor.

• 2 years later...

Zdravím,

mám Škoda Roomster 1.6 16V, ročník 2006. Nejde nastartovat. Na tlakové liště je cca 4.5 baru tlak a po chvilce startování je motor uchlastaný. Zapalování funguje dobře, svíčky jsou v pořádku.

Jakmile vyndám celou tlakovou lištu i se vstřikama a nechám ji jen tak ležet (vstřiky namířené do svých otvorů) tak mi motor chytne.

Nevím, zda je to tím, že část benzínu se rozpráší jinam a motor se neuchlastá, nebo je to tím, že si to pobere více vzduchu a směs se zapálí.

Diagnostiky hlásila bohatou směs, ale jen do prvního smazání. Od té doby diagnostika mlčí.

Pokud se někdo setkla s podobným problémem, tak předem děkuji za rady.

• 5 years later...

Zdravím,mne tiež nejde naštartovať,len točí a nenaskoci.A po zapnutí kľúča nepocojem,ze by čerpadlo dotiahlo benzín.A včera ešte išlo a už nejde.D ďakujem za rady.M otor 1,6 16V,77kw,2007.

Edited by Boris76

• 5 years later...

Starty a vynechávání motoru

Začalo to plíživě občas v zimě horší starty, začalo to plíživě občas v zimě vynechávání a chcípání než se drobet ohřeje motor.

Změřil jsem tlaky v palivové soustavě a vyměnil filtr paliva. Na konci vstřikovací lišty je ventilek stačí připojit pistol na foukání pneu.

V klidu bez tlaku pa nastartování 1.7 atm.    Měl by být 3-4 atm. V nádrži byla zlomená hadička na čerpadle. Po výměně obou hadiček průměr 8 mm na čerpadle tlak v soustavě drží 3,2 atm po nastartování je 4 atm. Vše OK

• Pawouk changed the title to ROOMSTER 1.6 16V starty