Přejít na obsah

výměna repro - výhybka


Doporučené příspěvky

Ahoj,

chci se jen zeptat, nevíte někdo zda má Superb origo výhybku a kde? Jelikož mi odešli přední repro a budu dávat nové neoriginální, tak bych potřeboval vědět jestli musim dát i výhybku nebo ne?

Ještě jeden dotaz, origo repro mají takový ten plast a na neorigo repra se dávají tzv. distanční podložky, jde mi o to jestli jde s origo repra ten plast sundat a použít a nebo jestli by šlo repro nějak namontovat i bez distančních podložek.

Přede m děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budeš dávat komponentní repro, tak výhybku mají. Pokud budeš dávat jenom středobas, nebo koaxiální, výhybku nepotřebuješ, vejškáč má kondík. Co se týče podložky, budeš ji potřebovat (nejlépe MDF) , na ten plast z origo repro nic nepřimontuješ...

Editováno: , autor: seler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Seler - Distanci udělat nejlépe z MDF. Jednak se na ní ve výsladku lépe pasují vlastní repra a druhak má rozhodně příznivější akustickomechanické vlastnosti, než plastové hrnky, které lze sehnat. MDF doporučuju na závěr naimpregnovat. Co se tejče výhybek - potažmo výškového repra - to je velmi individuální. Někdo nemá problém s origo výškáčem, někdo chce víc. pak je nutná výměna, která neni nikterak složitá ale chce to výhybky - nejlépe do dveří. Místa je tam dost a zase platí - perfektně fixovat, pouřívat kvalitní kabely a LETOVAT!!! žádný čokolády a podobný nesmysly... Nicméně SUP má už v základu zvuk docela dobrý a fůře lidí to naprosto dostačuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za rady, s vejškáčema jsem spokojenej. Byl jsem spokojenej i s origo reprakama, ale bohužel mi 2 odešli, tak proto hodlám měnit.

Budu tam dávat 2 pásmový repro, tedy středobas, takže výhybku tedy dávat nemusím?

Podložky si tedy obědnám MDF, jak pak doporučujete repro přidělat, zase nýtovat a nebo by tam šli dát např. šroubky??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MDF cilindry se daj stěží sehnat hotový. Respektive - nikde senm je prodávat neviděl. Výroba neni nicméně složitá. tloušťka mezikruží - "masa" tak cca 15mm. výška pokud si dobře pamatuju něco kolem 30 mm, ale bude lepší si to oměřit.Vnitřní průměr - na repro... :-) Následná fixace rozhodně vruty a podlepit boutsajdovkou, nebo silikonem, at to nedrnčí. Repro pak chytit o5 vruty. jde to fan, páč je již šroubuješ do MDF. Mě trvala výměna všech 4 ks, vč výškáčů, výroba MDF kroužků, tahání kabeláže a instalace výhybek necelý jeden den, takže by si to měl zmáknout. podmínka je však slušný vybavení a druhý wůs, kdybys potřeboval pro cokoliv kamkoliv... a ještě doporučuju si sehnat 2-3 kousky plastových capliků, co držej tapecoš dveří na zákaldnim rámu. Je dost možný, že se ti nějaký caplik poškodí a pak nasere, když neni po ruce. pravděpodobnost pokurvení capliku je tim větší, čim jich máš po ruce míň... nechci tě děsit, ale vsa'd se... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jednou díky, ty distanční podložky MDF jsem si už obědnal, 2 výjdou přibližně kolem 600,- Kč i s poštovnym.

jinak s tima caplíkama máš pravdu, už jsemměl 2x tapeci dole a pokaždý se alespon jeden ulomil. Nevíš kde se dají sehnat?

Já budu měni jen 2 repro ve předu, zadní jsou ještě OK, výhybky dávat nebudu, kabeláž nechám původní, tak počítám že to bude zachvilku hotoví, rovnou si chci vyměnit i jeden mikrospínač v zámku, toho se docela bojim :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za šestičento???... no to mě poser.... takovej ranec! A pak že nejsou vhodný nápady pro podnikatelskou činnost... tohle si zrovna vo jeden takovej řiká. Mě to trvalo cca 30min a to sem to nikdy nedělal. Výsledek je sice ukrytej pod tapecošem, ale stydět se za něj nemusim. No nic Marisano. Příště se zeptej tady. Jistě ti někdo poradí. Šestikilo neni moc, ale spíš mě sere, že je někdo tak drzej a řekne si o něj, když s matroš a práce vyjdou na třetinu.

Plastový "capliky" seženeš v jakymkoliv autorizovny servisu, či autohauzu se servisem. situace s cenou je stejná jako s MDF podložkama - předražený, jak vejlet lodí v Chorvatsku, ale tady ti nezbyde, než zasolit, páč to prostě jinde za levnějc neseženeš (na vrakáč bych se s timhle sortimentem vysral)...

Pokud bys potřeboval nějak s autohifi poradit a seš z okolí Práglu, taxe ozvi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za poolku ti to klidně vyrobim... :-) Dostal bych se k tomu někdy příští týden...

OK, tak mi to vyrob, pak se domluvíme na ceně. Na 100% to vezmu. Kdyžtak mi písni až to budeš mít hotoví. Mužeš na email marsianoo@seznam.cz a nebo tady naa vzkaznik.

Předem moc díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, tak mi to vyrob, pak se domluvíme na ceně. Na 100% to vezmu. Kdyžtak mi písni až to budeš mít hotoví. Mužeš na email marsianoo@seznam.cz a nebo tady naa vzkaznik.

Předem moc díky.

Kroužky hír, jeslipa je ještě zájem ....

Brnkni mi na 773290481, at se domluvíme...

post-29713-12678857616288_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...