Přejít na obsah

Roomster-ako rozlíšiť tmavé okná či sú z výroby,alebo dodatočne fóliované


Jana13

Doporučené příspěvky

Prosím o pomoc,som totál amatér o oknách.Prekúpili sme 2,5 ročný rumík cez AAAutobazár a dnes nám došli originál doklady.Má tmavé okná,očakávala som doklady k fóliám,ale nedošli.Na oknách sú čísla VIN ,mám to chápať,že okná sú tmavé priamo z výroby.Vopred sa ospravedlňuje ak sa blbo pýtam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvním rozpoznávacím znakem může být to, jestli jsou zatmavená boční okna i vpředu. Vpředu je maximem dovoleného zatmavení běžné tónování, propustnost je už takle jenom cca 75%. Zadní okna mohou být zatmavena dle libosti, standardní "sunset" z továrny má propustnost 40%. Má nádech do zelena, není černý. Nevím přesně, jestli bývá na kódovém štítku i sunset, každopádně má kód 4KF. Kódový štítek je u rezervy a v druhé straně obálky servisní knížky.

Jenom upozornění - spousta lidí si myslí, že papír k foliím znamená jejich legální použití. Na čelní okno nesmí jít ani průhledná folie, na přední boční z továrny už standardně tónované pak prakticky už jenom čirá bezpečnostní. Zadní okna od B sloupku regulovaná nejsou a je potřeba právě jenom atest.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,samozrejme predné okná sú priesvitné,len zadné,za stĺpikom a kufor je tmavý.Na dotyk neviem čo je to folia alebo sklo.Všetky čísla sú rovnaké,je to časť VINka,je tam škodovácky znak.CE kvalita,ja neviem.V servisnej knižke neviem nájsť údaj,či je to originál z výroby. Foto už len zajtra.

post-44540-1267464314,9344_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ak su okna tonovane do zelena a nie je tam ziadna nalepka o povode folie bude tonajskor "SunSet" od vyroby ,.

ak su okna tonovane do cierna alebo inej farby ako do zelena tak su to folie .. to z eje to folia spoznas napr ked stiahnes okno tak tam musi byt na hrane jasny orez folie .. (moze to byt samozrejme pokovene.. nemus to byt len folia)

automobilka folie nedavala ... takze ak to je folia musis si zabezepcit tie stitky ... navstiv firmu co robia folie ti to urcite vyriesia ..

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty čísla VIN jsou přidělávaný,já sem sije taky leptal

Zase tady píšeš nesmysly, R měl od začátku výroby část VIN laserovanou na všech sklech. Později nebyl laserovaný na čelní sklo (kde je štítek s VINem). Scout z nějakého důvodu neměl vin ještě na skle pátých dveří.

Laserovaný vin není uváděný v prodejním programu od srpna 2008, jestli odpadl a nebo jenom není uváděn, to nevim. Já mám jeden z prvních týdnů MR2009 a mám ho.

Pro Blackyho: místo abys editoval nesmysly lidí, kteří tady SOUSTAVNĚ ŠÍŘÍ BLUDY A BLÁBOLY, saháš do příspěvků ostatním lidem. Když nemáš co říct k věci a jak poradit, nehrab alespoň ostatním na příspěvky!!

Editováno: , autor: bojler
chovej se slušně!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý deň,pokračujem :) Pozrel mi to kámoš a skonštatoval,že sú to fólie,podľa neho z "výroby".Dodávam foto tých tajomných čísel,malé zlaté písmenka sú z vnútra,vidieť ich zrkadlovo,ten dlhší popis je z von nad VINkovým číslom,nad tým je škodovácky znak,na 7 oknách je rovnaký a na čelnom skle je DOT 24 M 122 AS

43 R 008594

LAMISAFE

E-000255

8.......... na tých 7 oknách je ................7,vidno to na fotke

Mimochodom,auto je vyrobené v Čechách,predané v Nemecku,dovezené a prihlásené minulého roku v Žiline.

Čo ďalej,oslovila som AAAutobazár nech hľadajú papiere,ani oni zatiaľ nevedia či je to z výroby.Pekný deň :help:

post-44540-1267544502,645_thumb.jpg

post-44540-1267544553,9903_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak ti tady někdo psal, za prvé koukni na konec oken jestli tam nemáš ořezané fólie, abys mohl vyloučit první variantu. Pak už to bude jen origo nebo pokovení. Origo když se podíváž naskrz ten skleník je zatmaven minimálně a spíše do zelena. Prostě když se podíváš skrz auto třeba na zasněženou plochu, tak ti nějak moc ten pohled neztmavne. V podstatě pokud tam není fólie, tak je to origo, pokud je to pokovené a není to moc tmavé, tak to nikdo nepozná a nebude ani řešit, ani to nebude nikoho zajímat a ty evetuelně budeš stát za svým-je to origo.

Editováno: , autor: Blacky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po zhliadnutí fotiek to na 100% sú fólie. Značka fólií je Llumar, číslo typového schválenia 27MD N-00173-00. Ak ste nedostali kartičku, pýtajte ju po bazári. Ak sa nepodarí, tak skúste nájsť firmu, čo lepí fólie Llumar u nás a vyžiadajte si nový doklad. Nemal by s tým byť problém...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...