Přejít na obsah

Cukání pří plynulé jízdě 1,9 TDi, 77kW


radhola

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny octaváky a zároveň prosím o rady a zkušenosti. Mám 1,9 TDi 77 kW,facelift 1/2009 , při plynulé jízdě na rychlostní st. 3,4, to začne cukat,po přidání rychlosti je vše O.K- . Dnes vyměněna řídící jednotka EGR,kontrola VGA bez chybičky. Po výměně EGR to jede lépe,ale stále to cuká. Co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co diagnostika neukázala něco nějakou chybu? Může odcházet vstřik nebo je špatný el. svazek pod ventilovým víkem (pouze PD).Máš PD nebo CR a co nafta kde si naposledy tankoval?

Diagnostika žádnou chybu neukázala,mám PD a naftu tankuji asi 3 měsíce pouze u Benziny Verval. Ukáže diagnostika,že jsou vstřiky nebo ty el.svazky vadné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je PD vstřik přidřený tak ti chybu neukáže a svazek odchází poměrně dost oxidací v konektorech a snižuje se vodivost(přechodový odpor) a nemá cenu se to pokoušet opravovat. Je třeba měnit celý svazek.Jediný co můžu doporučit dej lepší naftu+aditivum a nech to projevit třeba se ukáže chyba.Možná bych začal přehráním ECU (řídící jednotka motoru)Pro autorizovaný servis by to neměl být problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravim, řesim jeden problem, při jizde na 3stupen pri rychlosti 50km/h , 4stupen 70km/h, 5stupen 100km/h při techtoch rychlostech mi auto pocukává, jen mírně ale je to nepříjemné... vychází to cca kolem 1900 - 2000 otáček... pokud se plyn seslapne rychle tak to neudela, jen pri mírnem pridání a udržování tech rychlostech a otáček... nějaké napady co by to mohlo být, nebo zda se s tim nekdo nesetkal, dik... Jinak spotřeba normalní, auto jede normalne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda to podla mňa môže byť veľa vecí, vrátane palivovej sústavy, vstrekovačom a podobne. Osobne by som volil hneď prvotne cestu najmenšieho zla. Keď sa mi vyskytne na volákom aute podobný problém tak dám aditívum na prečistenie vstrekovačov. Je to tak 50/50 %. U benzínu by som typoval sviečky ale pri nafte neviem. Skús aditívum ako píšem, je to najlacnejšie čo môžeš na začiatok skúsiť, predtým ako začneš vyhadzovať peniaze na diely. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je mi jasné že to muže být hodně vecí, ale rad bych to co nejrychleji zjistil dokud je auto v záruce (záruka od kupujícího) ... Jen pro informaci, auto ma najeto cca 160 tisic, řadne vedena serviska, auto z nemecka... rozvody delany dle kilometru servisního intervalu... po privezení delany naplně a filtry... Auto zaclo pocukavat cca pred týdnem až dvema... Naftu beru jen u shellky... Spotřeba cca 5,8 l/100km , kola 225/40 R 17 podle me idealní spotreba vuci kolum, auto nijak nestrácí na síle a jede normalne... To cukání je i když zapnu tempomat, ale vsiml sem si že to cuká jen když je auto ohřáte, pokud je studene tak to nedela...Podle me to adetivum nepomuže, bude to nejspíše nejaká mechanická zavada...Jo jeste jen tak mimo mísu, je možne že nemam cidlo snímače hladiny v ostrikovacích, výbava je docela slušná ale neukazuje mi to když dojdou ostrikovace...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes mi bylo řečeno že by to mohly být vstřiky a nebo ten setrvačník... Jak se da zjistit zda jsou tyto věci v pořadku??? Pokud mi nic auto nehlasi na budikach za zavadu, muže pocitač vypsat nejakou kterou by auto nezaznamenalo a nerozsvítila se nejaka kontrolka???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle vše vykládali bráchovi taky, schylovalo se o opravám přes 40 tyček. Přestal tankovat u mušle, dal tam 5 nádrží Vervy popř. OMV a bylo po problému. Taky mu to cukalo ap.

 

Víme přece, co jsou to leštěný prdy, ne? Aby motor schell na pikaču...

 

zkus to a napiš sem, zda to pomohlo. Jinak určitě doporučuji čistič vstřiků STP, Liqui Moly nebo MillersOils 

 

http://www.olejshop.cz/images/produkty/thumb/5128.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se motor na volnoběh chvěje v pravidelných intervalech a když jedu po rovině ( motor není v tahu, držím konstantní otáčky, někde kolem 2000 ot. ) tak motor škube a po uvolnění pedálu to zrobí zvuk jako když venku štěká pes. Aby toho nebylo málo, tak jak se motor ohřeje, tak spojkový pedál jde z kraje naprázdno ačkoliv na jízdu to nemá vliv.

A teď se teda dostávám k té srandě.... Dva mechanici říkali dvouhmotový set, další říkal egr, další tvrdil, že to nic nedělá a ten krám jede normálně, další že palivový filtr a další že silentbloky motoru k čemuž jsem se i já přikláněl, nicméně to tím nebylo. Samozřejmně že na diagnostice to už bylo (několikrát), hovno zjistili, ale spíš se přikládám k variantě, že o tom hovno věděli.

Takže v tom verglu mám nové žhaviče, palivový filtr, egr nesmysl, dvouhmotový set, reakční vzpěra spolu s uložením motoru, těsnění pod tandemovým čerpadlem. Díval jsem se jen tak okem na vačku, jestli neuvidím nějaké poškození, mírně přihýbal kontakty na vstřikovačích ale problém stále přetrvává. Ve hře jsou teda ještě asi čidla, špatně nastavené rozvody, kabelový svazek, vstřiky ... ale na to už nemám nervy a až bude v kapse nějaký cent tak to hodím do Škodaxu, teď jsem na suchu, neboť jsem do toho zbytečně nasypal 20 000 kč a proto radím, nedávejte na radu jen jednoho "odborníka", pokud není závada jasně diagnostikována.

Octavia II 1.9 Tdi PD r.v. 05 ( někdy koncem roku 04 ). Jinak sorry, že nějak výrazněji nepomůžu ...

Editováno: , autor: sol.luk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam podobny problem. OII 1.9 tdi mi zacala taky cukat hlavne pri jizde z kopce kdyz uvolnim plynovy pedal. Byl jsem rano na diagnostice a vysledek je ze zlobi klapka v sacim potrubi. Dle servisu je to bud na vycisteni (levnejsi verze) nebo na vymenu klapky se servem - cena 4000 - 5000 kc. Tak uvidim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim, tak po mensi odmlce sem to zacal řesit a dam sem výsledek... Zprvu mi bylo receno že by to mohl být egr ventil, nebo vaha vzduchu...Dal sem to jednomu "znamemu" servisakovi, projeli sme se s tim a řekl že to pocukavani neni normalni a tak se začlo hledat... vyčistil egr ventil, bez uspechu, vymenil ho za jiný, bez uspechu...vaha vzduchu take sla nova ale bez uspechu, prehral ridici jednotku a nahral tam od skodovky nejakej novej soft nebo co...ale taktež bez uspechu, pocitač nic nehlasil...nastesti sem to nemusel platit ty vemenene dily, nebot si je vzal zase zpět (výhoda známých lidi) a ne jako v servise kde meněj jak u lega) ... ted už jen zbývá setrvačník, v uterý ho bude menit tak se to snad podaří, rovnou koukne na spojku a popřípade ji vymení take...jen tak pro zajímavost v origo servisu výmena setrvačníku 40 tisic a u něj mě to vyjde na 12 tisic(nákupní cena ale bez spojky) za matros + prace ... Tak kua kde to sme když ty hajz*ové v servisu chtej takový prachy a normalní clovek ti to udela ani ne za pulku :( ... Jinak abych řekl pravdu tak jak vse v tom aute vycistil atd, tak je to znat na výkonu auta, zda se mi že to jede o neco lepe (jen muj osobni odhad) .. Jeste ted tak trochu mimo mísu, ted se mi parkrat stalo, že mam v navigaci amundzen cd s muzikou a když ho chci vyndat, tak to napise že tam neni zadne cd, a když na radiu prepnu na medium tak to take nic nenacte, ale když to udelam cca za 2 hodiny tak už to funguje... nevite kde by mohl být problem, a obcas se stane když je auto zhasle a nejsou tam klicky tak to nacita cd... bylo mi řeceno nechat přehrat nejakej soft v radiu, co vy na to?? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I tak si pěkně vydělá,setrvačník LUK na cc-autodíly stojí 6tis. sachs 6,8 tis. Kč…:( Ještě bych
chvíli hledal dobrého a poctivého mechanika…:)

Možná bude levnější zajet do škodovky a domluvit se, že setrvačník si dodáš sám a oni práci podle normoceníku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, ten příspěvek byl trochu mimo, ve škodovce po mě chtěli asi 25 tis. Kč (práce, dvojhmota, spojka) když jsem po Praze hledal servis tak mimo škoda servisy  tak 17-20. Nakonec jsem platil 2tis. Kč za práci a 11 tis. kč komplet za spojku(z cc-cek, sachs) a ten starý spojkový set jsem nakonec i prodal na sbazar za 1,5 tis.(někdo ji chtěl do auta co mělo najeto 360 tis. km), ta moje  měla 70 tis. km a jen trochu potrhávala.

Editováno: , autor: XTomos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jasné, len čo viem, šikovnejší vedia cez motorovú jednotku (alebo riadiacu alebo niečo podobne) prosto cez diagnostiku zistiť či vstrekovače dávajú správne množstvá paliva v správnych intervaloch, tým pádom neminieš ani cent a budeš vedieť, či vstrekovače pracujú správne alebo nie. Skús najprv takto ako vycálovať tisíce za vstrekovače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec hosi...Tak problem vyřešen, dvouhmota :( ... Takže jsem v tom za 20 tisic i s prací :( ... rovnou se udelala i komplet spojka s pritlačakem a ložiskem (proste komplet) ... Auto už nepocukáva, je znat i ta spojka, pedal spojky už nevybruje pri proslapnutí... na to, že auto je cca 2,5 roku stare, tak spojka byla docela sjeta... Konecne sem take poprve v zivote vydel tu dvouhmotu, kus železa s gumou a chtej za to 12 tisic (cena dle elitu) ... Nekde jsem slyšel že se tam da dat i jednohmota, co si o tom myslíte, výhody nevyhody mezi jednohmotou a dvouhmotou?? A zda se to da zamenit ??

Editováno: , autor: ulicek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde ti to dělali, ve škodaxu ? A jaká značka dvouhmotového setu ? Já sehnal celý set LUK za 8900 kč, takže pokud jsi to dělal mimo autorizovaný servis, tak jses asi zbytečně plácl přes kapsu. No a co se týče té jednohmoty, tak to nahradit jde, ale podle toho co jsem tady na fóru četl, tak je to méně komfortní, jsou prostě více cítit vibrace ... A cenově ty vyjde o dost levněji, ale jaká je životnost, to nevím ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždyť to psal, materiál z elitu, takže neautorizák. Prostě klasika prodají díl servisu s fakturou, kterou předá zákazníkovi a servis dostane až 30-40% slevu na další PLATBU(dle dílu), takže vydělá servis i prodejce dílů.

Holt jsme v Čechách, tady se musíme okrádat. Když nechcete jako zákazník zaplatit poctivou cenu za hodinu práce což je cca 400-500 Kč, tak si to ten servis vybere stranou na dílech a svůj podíl si vezme i prodejce dílů,  viz můj příspěvek výše, měl si materiál koupit sám a jít do škody, ušetřil by hádám 4 tis. Kč, komu není rady tomu není pomoci !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...