Přejít na obsah

Volnobezne otacky 40kW


TiGeRZ

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Neda mi aby som sa nevratil ke tejto teme.

Vsimol som si, ze ked sa auto pohybuje na neutral rychlostou vacsou ako cca rychlost pesej chodze, ruka otackomera sa zdvihne cca o jeden dielik oproti otackam, ked auto stoji. Hoci rychlomer este ukazuje nulovu rychlost, otacky sa uz dvihaju. Mate to tiez tak? Zrejme je to koli servu, mozno koli posilnovacu brzd a ma to tak byt.

Tak ma napadlo , ci by sa riadiaca jednotka nedala nejakym sposobom oklamat a poslat jej falosny signal o rychlosti, aby som mal tym sposobom trvalo zvysene volnobezne otacky z tych 703 mozno na cca 800. Nechce sa mi to davat komplet cipnut, na 40kw motor mi to pride zbytocne, odhliadnuc od faktu ze ani 1 z 3 chiptuningovych firiem v mojom okoli mi na mail neodpovedala. Asi preto, ze som im pisal ze nechem dvihat vykon, len volnobeh ;-) Som asi nezaujimavy zakaznik.

Cize kde, co, ake cidlo generuje aky signal o pohybe vozidla?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu s tím, že pokud např. dojíždíš na křižovatku na N , tak to drží vyšší otáčky a potom co úplně zastavím spadnou. Informace o rychlosti se berou z čidla na převodovce a ti co mají ABS, tak i z toho. Nápad je to dobrý, jen jak ošálit tu ŘJ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to mam bez ABS.

Doma nakuknem do dielenskej prirucky co to je za cidlo a na akom pricipe funguje.

Trochu som predpokladal, ze tie snimace su 2. Jeden pre signal rychlosti ktory berie pristrojova doska, a druhy pre RJ motora, aby mohla zdvihnut volnobezne otacky ked je auto v pohybe. V tom druhom obvode by stacilo zaradit namiesto snimaca len nejaky jednoduchy generator impulzov alebo nieco podobne.. Myslel by som si to preto, lebo ked auto stoji dole z kopca a odbrzdim,auto sa pohne ale ruka rychlomera je este na stale nule, ale motor si uz pradie vo vyssich otackach. Cakal by som tam teda 2 nezavisle systemy merania.

Ak je tam ale len 1 snimac, bude to tazsie, generovanim falosneho signalu by sa rozladilo aj meranie rychlosti, to by som nechcel.

Uffff, ak to vobec pojde tak ako si to myslim, bude to fuska.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...