Přejít na obsah

LED denní svícení


Chossse

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

zdravím všechny..

potřeboval bych radu.zapojil jsem si denní svícení ale mám problém.černý na mínus,žlutý na + parkovačky a bílí + na čidlo spatečky.ale ten problém je,že když otočím klíčkem tak se ledky normálně rozsvítí ale po otočení polohy parkovaček ledky nezhasnou pouze se jen ztlumí.neví někdo jaký je problém???? díky za rady a pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se na světla.Pokud tam máš kromě symbolu "RL" pro denní světla také "A",jsou to homologovaná sdružená světla pro denní a obrysové.Tak jak Ti to funguje je pro tento typ světel správně.Pokud se tak použijí,je nutné zabezpečit,aby nesvítila standardní obrysová světla,protože předpis stanoví jako povolené jeden pár obrysových.

post-655-0-78284400-1336402675_thumb.jpg

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejný názor jako mysko.Pokud je opravdu máš označena tak jak jsem psal,je škoda to nevyužít.

Ale zase na Tebe nebude nikdo blikat.Já je mám zapojené jako denní i obrysová a nevěřil bys,kolik se najde hovádek co bliká,jenom proto,že mám světla v nárazníků a oni si myslí,že jsou to denní,když mi zároveń svítí i potkávací.

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem Ti už jednou psal, že nevíme jak to máš teď zapojené.

Jestli tam máš nějaký přídavný modul, nebo "jen" zapojené na pin č.6 spínače světel (což je asi nejjednodužší způsob. Svítí po zapnutí zapalování a zhasne jakmile rozsvítíš obrysovky).

Tady od PC se Ti nikdo nepodívá do auta pod přístrojovku jak to tam máš udělané.

Tady http://forum.skodahome.cz/topic/83666-servisne-manualy-jak-na-to-apod/page__view__findpost__p__1343162 se proklikej a stáhni DP, vem do ruky schéma, nářadí a zjisti současný stav. Teprva pak můžeš přistoupit k dalšímu kroku a to zrušit svícení xenony a zapojit nové denní světla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaj tak diky a sorry ale ja sa do elektriky vobec nerozumiem tak preto to tu pisem este raz a mne sa rozsvetia xenony az po nastartovani, ale ja radsej do toho nebudem supat a dam to vypnut v servise, lebo este daco dobabrem :D ale dik za info ;)

Editováno: , autor: 23paso23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj mám fabii rs1 a chtěl bych se optat jestli nevíte zdali jde udělat z mlhovek denní svícení? Jako má například fabia rs2 ty kulatý tak prý jdou použít místo mlhovek ve fabii rs1 ale nevím ani číslo dílu ani rok kterej je v těch rs2 a ani nevím co všechno to obnáší u fabie rs1 místo mlhovek. Jestli i jinej vypínač u zapínání a vypínání světel (tím i mlhovek) a nebo jestli se vypínač nezmění a při STK to nebude vadit? Předem děkuji za odpověď

Editováno: , autor: Meccornik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsem si chtěl koupit to denní svícení z F2 RS a oni se mě ptaly jakej to je rok auta říkám že nevím že to jsou ledky pro denní svícení na fabii rs2

ještě dotaz neví někdo jestli se může používat toto? LED Sidelights je to myslím místo parkovací žárovky

Tohleto jste nikdo asi nezkoušel žejo?

Editováno: , autor: Meccornik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Nazdar chlapi, aky mate nazor na denne svietenie kt. Ubera vykon napr. Dialkovych svetiel .... zaujima ma.hlavne nazor v smere ze ci sa tam nieco neprehrieva ked to znizuje ten vykon alebo ci tam nemoze vzbiknut nejaky skrat popripade by sa mohlo nieco chytit a zacat tliet alebo.horiet...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha, no ale ja veľmi neriešim homologenizaciu :) len proste ide mi o ten konkretny problem ... a v holandsku to maju tiež len tak domontovane? či to je origo? mne ide len o to že ked to domontujem tak aby mi nezhorelo auto pre somarinu :) a chcem vedieť nazor nejakeho odbornika z fyzikalneho hľadiska :)

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Dobrý den.

Koupil jsem si světla pro denní svícení Philips DayLight 9 ve kterých je i ovládací modul. Původně jsem chtěl ty světla zapojit tak jak jsem měl jakýsi čínský šunty před tím, to znamená že jsem to měl zapojený přes svorkovnici 17 na pin 6 a vše bylo v pohodě, žádnej modul jsem nepotřeboval. Jenže v návodu na ty DayLighty je napsáno toto: "Nikdy nepřipojujte moduly LED DayLight 9 přímo k akumulátoru. Jinak dojde k nevratnému poškození modulů LED a zrušení záruky společnosti Philips". To mě trochu znevróznělo. To znamená, že budu muset použít ten jejich ovládací modul,aby mi ty světla svítily? Nebo to můžu zapojit napřímo bez modulu? V příloze je návod na instalaci.

daylight 9.pdf

Editováno: , autor: zdeans
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta světla nemusí zapojení na akumulátor přežít,kontrol box nemusí pracovat jenom jako řídící jednotka světel,ale může mít na výstupu do světel jiné parametry napětí a proudu,než je na kontaktech akumulátoru.

V návodu to asi zbytečně nepíšou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šlo mi o to, že ty světla někdy prý problikávají, i když zrovna svítit nemají. Ale elektrikář mi řekl, že ten kontrol box tam mám nechat, ale nepřipojovat ho podle toho návodu, tzn. na baterku (černej - a červenej +) a klíček (modrej) a ten ovládací (oranžovej) na obrysovku. Že to mám udělat tak, že ten černej dát na mínus a červenej na plus na baterce, modrej dát na 6 pin na svorkovnici 17 a oranžovej nezapojovat. Při tomto zapojení se světa rozsvěcují a zhasínají asi s 5 vteřinovým zpožděním (odzkoušeli jsme to na baterce mimo auto). A kdyby to náhodou z nějakýho důvodu problikávalo, tak dát černej na mínus na baterce a červenej a modrej dohromady na 6 pin na svorkovnici 17 a oranžovej opět nezapojovat. Při tomto zapojení se světla rozsvěcují a zhasínají okamžitě. Jelikož pří zapnutí parkovaček není na pinu 6 žádný proud tudíž ani denní svícení nemůže jít a nemůže nic problikávat. Pro kterou variantu se mám rozhodnout?  :-)

Editováno: , autor: zdeans
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem to zapojil podle první varianty a světla se rozsvěcovala a zhasínala s 5 vteřinovým zpožděním jenom při zhasnutém motoru a zaplým zapalováním, když jsem nastartoval a běžel motor, tak ty světla nezhasly a svítily pořád, ať sem dával parkovačky či potkávačky. Tudíž jsem to zapojil na druhou variantu a světla fungují tak jak mají a je jedno jestli je nastartováno či nikoli.

Kdyby někdo věděl proč to při té první variantě nefunguje, tak ať dá vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...