Přejít na obsah

Originální příslušenství pro Yeťáka


kitt

Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...
  • o 1 rok později...

Tak, sice je tato sekce už dost dlouho polomrtvá, ale třeba to někomu novému pomůže při rozhodování, co koupit do auta a co ne.

Já jsem po nákupu Yetiho postupně objednával originální(ve výjimečných případech neorigonální) příslušenství přímo ve Škodovce a musím říct, že leckdy byla cena stejná, někdy i lepší než u jiných přeprodávajících. Tak a teď, co jsem vše postupně koupil plus můj názor na tuto věc. Pokud bude zájem, mohu nafotit.....

 

Škoda Yeti-ALU kola HELIX 7J x 16“ ET 45 original (3T0071496B8Z8) - super alu disky na zimu. Cena byla výborná. Sice nekoupeno přímo od Škody, ale za komplet sadu čtyř nových kol (7 996Kč)...no neberte to. Design je hezký....tedy původně jsem chtěl jiné disky, ale cena mě donutila změnit názor:-)

 

Gumový koberec se zvýšeným okrajem do kufru (5L6061160B) - výborný, perfektně sedí, nesmrdí tolik gumou. Je otázka, zda zvolit tento a nebo raději hlubokou vanu, ale záleží na požadavcích každého z nás. U toho hlubokého pak nevím, jak by fungovala případná síť a její zaháknutí do ok a také plastový půlkulatý držák, který celkem využívám (633Kč)

 

Vyjmutí rezervy - koberec do kufru společně s polystyrenovou vložkou - nákup této verze kufru byl dle mého dobrý krok, tedy minimálně do doby, než mě zavolá manželka, že stojí na druhém konci republiky s proraženou pneu:-). Já měl původně plnohodnotné kolo v autě a kufr byl opravdu pro čtyřčlenou rodinu směšný. Touto úpravou se kufr dost zvětšil a nyní je to fakt kufr a ne jen odkládací schránka jako původně. (700Kč na inzerát)

 

Kapsa se sítí pro zadní plato pro Yeti (DMK630002) - síť sedí výborně, ale asi bych jí nedoporučil. Horní kapsa je relativně nízká, tak na nějaký deštník. Horší je to se spodní síťkou, ta má velká oka a zrovna deštník, který jsem tam dal, byl až moc těžký a síť dost prověsil, takže onen deštník začal vylétzat oky a pak v zatáčkách bouchal do plastových podběhů. Dle mého lehká konstrukční vada oné sítě, ale jinak nápad dobrý a dalo by se tam pár věcí dát...být ta síť pevnější (624Kč)

 

Kryt zavazadlového prostoru pro Yeti - Kryt mezi zadním platem v kufru a sedačkou (DMK630001) - tady je to opět otázka. Vypadá to pěkně, po funkční stránce je to otázka....kdo se bude chtít podívat autem do kufru, tak si tu mezeru najde...vidět tam stejně je. Jinak uchycení na opěrky zadních sedadel je dobrý výmysl. Horší je to pro lidi, kteří často vyndavají plato, protože k platu je to přichyceno sponama, které je potřeba sundat, odcvaknout plastové úchytky na opěrky a pak teprve plato vyndat z auta. Občas to jde, ale kdo potřebuje často větší kufr, tak je to pruda (567Kč)

 

Lišta zadního nárazníku original - ALU (5L6061195) - moc pěkná lišta. Je to sice plast, ale nepočítám, že bych neustále nakládal něco velkého a lištu ničil. Dle mého to velice dobře vypadá po instalaci a je fakt, že barva byla již v tomto místě dost poškrábaná, takže to nějaký smysl asi mít bude. Na instalaci se doporučuje zakoupit šablona, což jsem udělal a jsou to opravdu zbytečně vyhozené peníze. Šablona je prapodivná a pokud nejste úplně nešikovní, tak ochranou lištu nalepíte úplně v pohodě...i od oka a po tmě (999Kč)

 

Šablona pro montáž ochrané lišty nárazníku (5L0071932) - dle mého totální zbytečnost, viz. předešlé info. Vše zvládnete i bez této šablony. Plus je snad jen cena, ale i tak je dle mého zbytečná, kupte si za to raději něco užitečného (79Kč)

 

Držák k hasícímu přístroji original pro vozy ŠKODA (1Z0860231A) - největší blbost, kterou jsem zatím koupil. Samotný držák je vám k ničemu, protože se musí koupit další držák a celé to komplikovaně nainstalovat pod sedačku, kde je spousta výbavy....pokud tedy nemáte pouze holé auto. Tento díl zatám nechci hodnotit, až bude teplo, tak se na to ještě jednou podívám a zjistím co a jak (209Kč)

 

Antivibrační podložka pod SPZ ŠKODA original - 2 ks (KEA075004) - super věc, RZ po zabouchnutí kufru nezní jako by se měla ulomit....vlastně o ní ani nevíte. Lepí se pod plastový rámeček RZ - fakt doporučuji (39Kč)

 

Nová baterie do dálkového ovladače nezávislého topení - Sanyo CR-1/3N - velký problém tuto baterii někde sehnat, a když jsem jí sehnal, tak cena byla.....no, asi posuďte sami (274Kč včetně poštovného)

 

Opravná sada na defekt pneu - koupeno na inzerát, neboť cena byla přímo strašlivá (cca 1500Kč jen za lahev). Lahev s tekutinou, včetně kompresoru (450Kč)

 

Autolékárnička (3T0093108B) - standardní autolékárnička, která se dobře vejde do plastové přihrádky na pravé straně kufru

Lapače nečistot přední pro vůz Yeti (KEA630001) - montáž v pohodě, lehce jsem si pootočil kolama. Sedí dobře a co se týká změny vizáže auta....opět záleží na každém z nás. Já doufám, že se trošku méně špiní auto (336Kč)

 

Zadní lapače nečistot Yeti Outdoor (5L0075101A) - montáž jakž takž. Na jedné straně se mě nepodařilo uchytit jeden šroub správně(pravděpodobně problém jen mého auta), takže musím koupit delší šroub. Změna vizáže auta, opět dle vkusu každého soudruha, zda se líbí a nebo nikoliv (169Kč)

 

Bezpečnostní šrouby kol (000071597C) - kvalitní sada origo šroubů, ořech vypadá pevně a nemělo by dojít k ožvýkání (433Kč)

Návod k obsluze Škoda Yeti - papírovej, ten jsem neměl a třeba se jednou na cestě bude hodit :-) (199Kč)

 

Dekorativní prahové lišty pro Škoda Yeti (5L0071303) - tak zaprvé to Yetimu sluší a za druhé mu to sluší. Zda to bude mít nějakou funkční ochranu pro prahy to netuším, ale vypadá to moc pěkně. Jaké vyberete je na vás, typů mají několik dle výbavy a různých akcí. Kvalita je super, samolepící pásky snad budou držet. Pro montáž se doporučuje použít šablon...viz. má zkušenost v dalším bodě (1 499Kč)

 

Šablona pro montáž prahových lišt original - 4 ks (KDA630010) - využil jsem to, ale myslím, že úplně v pohodě je nainstalujete i bez těchto šablon. Nic složitého, jen si to pořádně vyzkoušet před sundáním ochraných pásek ze samolepek a pak už to jen dobře přiložit a přitlačit, žádný problém. Dle mého jsou tedy tyto šablony zbytečné a hlavně nestojí pár kaček:-( (319Kč)

 

Přívěsek - klíčenka na krk Škoda Yeti (18002A) - super chlupatá klíčenka na krk. Asi se bude špinit, ale každého zaujme a krásně vypadá:-) (90Kč)

 

Pláštěnka Škoda Motorsport v kompaktním obalu (000084002) - obyčejné igelitová pláštěnka v zelené plastové kouly. Nic extra, ale hezky to vypadá a někdy v nouzovce pro děti a nebo pro dospělé....no třeba se bude hodit (60Kč)

 

Odkládací schránka do kufru levá Škoda (5L6867145) - super kousek plastu, který vám vytvoří další odkládací koutek v kufru...opravdu dobré a hodí se (jen ta cena za kousek plastu....hádám ve výrobě tak do 10Kč...a to jsem ještě přehnal (241Kč)

 

Přední černý znak Škoda v originál Škoda barvě BLACK MAGIC (F9R) (O2X-ZNK-BLK) - černé auto, černý znak....prostě se mě tam líbí. Sundání původního bylo naprosto bez problému, stačila plastová škrabka, technický benzín pro umytí a bylo to hned (450Kč na inzerát)

 

Přihrádka do kufru - odkládací kapsa Škoda Yeti (5J786749347H) - jedná se o tu půlkulatou plastovou přihrádku, která je asi v základu, ale mě chyběla. Takže jsem jí dokoupil a často jí využívám pro převoz drobností (150Kč)

 

Originální gumové koberečky (5L1061550B) - sedí perfektně, výborná volba na zimní měsíce (622Kč)

 

Škoda Yeti facelift-abs mračítka v originál Škoda barvě BLACK MAGIC (F9R) (YETFL-EYEBR-SP-F9R) - sednou jak zadek na hrnec, lepící páska je super, žádný problém s instalací. Vzhledově .....mě se to prostě líbí. Co na to poví na STK bude věc druhá:-) (1 199Kč)

 

Neoriginální rozšíření nálevky na ostřikovače - dobře vymyšlená věcička, takže si nepobryndáte motor při nalévání kapaliny do ostřikovačů (150Kč)

 

LED osvětlení registrační značky (000052110) - zatím nenamontováno, čekám, až mě to někdo klikne v diagnostice (222Kč)

 

V plánu:
Boční plastové lišty na prahy - neorigo, protože u origo nejsem schpen akceptovat cenu, to si Škodovka dělá s cenou vyloženě.....legraci. Takže pokud máte někdo zkušenost s neorigo prahy, tak sem s ní. Ještě je druhá možnost, že bych sehnal černé z Monte Carlo, ale to nevím jak by vypadalo a kromě toho se špatně seženou..na inzerát (2 799Kč)

 

Voland zkosený s DSG pádly

 

Zadní černý znak Škoda

 

Zadní černý nápis Škoda

 

Zadní černý nápis YETI (ten se nevyrábí, ale přemýšlím, jak ho vytvořit)

 

Přední černý rámeček masky ...tady je opět cena originálního dílu šílená....cca 3 500Kč, ale mě se to strašně líbí s tou černou maskou

 

Vnitřní lednička od Škoda - tady váhám...teď je ve slevě a možná sem tam by se hodila, ale fakt ještě nevím, zda to není kravina

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...