Přejít na obsah

Hučí podvozek


bigboban

Doporučené příspěvky

viděl bych to na kola, nevím na jakých pneumatikách jsi jezdil předtím, ale nižší profil víc trpí na generování hluku, Continental Sportcontact 5 má psano 71 dB, což není nejhorší. Ale viděl bych to na nízký profil nebo pneu, chtělo by to vyzkoušet s jinými koly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj klubáci, v příloze posílám zvuk - tedy spíše takový malý rébus. Po 4 letech jsem nasadil na svou OII RS Tdi CR nové 18" Zenithy a pneu Continental Sportcontact 5. Když jedu po dálnici zhruba mezi 120 - 140 km/h, tak to hučí, jak když jedu jedním kole po bílé čáře. Pod 120 žádný zvuk, nad 140 také ne. Mohly by to být gumy - poznámka - byly nové. Děkuji za odpověď. 

Octavia_RS_TDi_zvuk_napravy.mp3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Joe1: Včera jsem přehodil a dnes ráno zatím OK. Je pravdou, že jsem se dostal kvůli dopravě jen na rychlost 120 km/h. Večer vyzkouším a dám vědět, jestli přehození pomohlo či nikoliv. Hodně lidí (mechaniků) říká, že to je buď jedna špatná pneumatika nebo špatné všechny. I při normální jízdě jsou o dost hlučnější než předchozí a z továrny obuté Dunlopky SP 01 na 17" Zenitech. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně je hrozně divné, že to dělá jen při určitý rychlosti. Přeci, kdyby to bylo ložisko bude znát daleko častěji. Já pořád sazím na špatné gumy. Zkusím o víkendu vrátit 17" Zenithy a uvidí se. A teď ještě jeden domněnka - možná trošku sci-fi. Má na FL RS 18" Zenithy, které se v sérii nedávaly. Nemůže to být malinko jiným designem auta a různých otvorů v nárazníku (před FL má jiné tvary), které se projeví právě s 18" alu Zenith. Asi kravina, ale zkouším všechno možné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ukázal se mi stejný problém, O2 FL 2011 1.6MPi 45tis. km. Při 120-130 na pěkné silnici a na horší občas od 90. Hukot z dveří řidiče jak když přejíždím pruh na silnici, ale hlasitěji. Zjistil jsem, že to rezonuje okno. Když ťuknu do knoflíku stahovačky, aby se krapet pootevřelo ( stačí 2 milimetry ) tak hukot úplně přestane. Mám pocit, že se při dovření okno vevnitř opře o něco tvrdého a přenáší vibrace. Možná tam vypadl nějaký měkký doraz, či co. Každopádně to asi poputuje do servisu, bo je to hrozné .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl dnes v autoriz. servisu. Hned mě vzali, projeli to a přitáhli prý dveře, že málo doléhaly na těsněni, které pak proudem vzduchu způsobovalo rezonanci do celých dveří. A zdá se, že je po problému. Zkoušel jsem to pak i ve 160 a nic. Cena opravy 0,- a k tomu káva za čekání. Tak by to mělo vypadat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze servisu jsem přijel včera. Oprava mě stála cca 2 tis. Měnili mi kryt pod vanou, vnitřnosti přední masky. Prý tam byla nějaká hranka, která často zvuky dělala. Dotáhli dveře, snad zkontrolovali gumy kolem dveří, seřídili kufr a uvidíme. Jestli to nepřestane, omlátím jim opravu o hlavu. Nic proti kvalitám Škodovky a potažmo celého koncernu, ale u bývalého vozu (taky koncern) jsem při nájezdu 250 tis. řešil méně oprav, než teď na Octávce za pět let. Sice jsou to drobnosti, ale upadající kvalita je bohužel znát. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...