Přejít na obsah

Hučí podvozek


bigboban

Doporučené příspěvky

Také jsem měl problém že mě to hučí při 80km/h postupem času se to posunulo na 60km/h. Nejdříve jsem měnil zadní ložiska. Poté sundal kardan. A až po sundání kardanu . Šlo zatočit z přední nápravou lépe. A byl problém na levém předním kole. Ale měnil jsem raději i vepředu obě ložiska. Při této opravě jsem i měnil již projete kotouče a desky. A už je v autě krásné ticho . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Čau kluci zase mi hučí podvozek :( ale teď už zadní část vozu, destičky mám tam cca 2 roky zpět po výměně a vypadají dobře, kotouč taky ale ten nevím kdy byl vyměněn , pouze okem proběhly tyhle kontroly poté sem vyzkoušel točit zadním kolem jestli necvaka nebo se nějak nehýbe a vypadalo to dobře tak co by to mohlo být? 

Ještě slyším vepředu při rychlosti 5km/h při neutralu jen v nějakém danem místě něco  "cvakne" jako by něco bylo na kotouči nebo na desticce ale nic sem tam neviděl 

A když sem ho měl na zvedaku tak sem to neslyšel :/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby lozisko cvakalo nebo v nem byla vule, to by musel byt fakt extrem. Podle me to bude jedno z lozisek. Kdyz na zvedaku zatocis obema zadnima kolama (klidne postupne), neslysis u jednoho z nich tiche huceni? Taky je mozne, ze jsou spatne uz obe (ja po vymene jednoho velmi brzy menil i druhe), takze to vzajemnym porovnanim nepoznas.

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím Vás kolegové. Mám nyní O2 1.6MPI, velice zachovalou, servis pouze Škoda, Vypadá opravdu jako nová. Přesedlal sem z Golfa IV benzin plná výbava. Do octavie sem sedl a připadal sem si jak na žebřiňáku. Tvrdý podvozek, velice hlučná, slyším venku spadnout špendlík. Jelikož ten motor je velice tichý, kultivovaný, řazení naprosto dokonalé, octavii jsem si zamiloval i tak.

 

Problémem je neustále zvuk od zadní nápravy - levá strana mi přijde. Je to hrozný. Jezdím dálnice a od 80kmh nepravidelný zvuk pohučování. Bolí mě z toho po 20minut hlava. Podvozek ok, všecko naprosto v pořádku. Profesionálně udělaná geometrie ve dvou autorizovaných servisech - i zadní náprava, odklony. Gumy to dělají i letní nové.  Dle informací zde zkusím přitáhnout všechny dveře, zkontroluji gumy zadních dveří a budu se modlit, ať ten zvuk odejde.

Editováno: , autor: tomakecTD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to zkusím udělat sám. Nicméně mě pořád zajímá, co ten zvuk způsobuje. Zadní dveře mám oblepené páskou, profukování již zmizlo. Nicméně zvuk od podvozku nedokážu identifikovat. Po dálnici sem i ležel v kufru a tvrdím, že od kol - pneumatik to není. Jakoby rezonovala nepravidelně pružina, nebo zadní náprava. Nejvíc ten zvuk vychází z podsedačky na levé zadní straně. Nebo se rozrezonovává šustplech u výfuku. Fakt nevím. Ale pije mi to fakt hodně krev. Auto je v perfektním stavu, při jízdě na nerovnostech ani v interiéru nic nepraskne, ani na nápravě. Fakt bych toto velice rád vyřešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...