Přejít na obsah

Problém při tankování - vypínání pistole


Jirkass

Doporučené příspěvky

Já bych na odvzdnušnění nesázel. Když nepustíš proud benzínu s tankovací pistole plným proudem, tak to zlobí taky? Když bude přitékat benzín pomalu, tak by se měl vzduch dostat ven plnicím hrdlem. Pokud ne, tak je problém v hrdle, že nepustí benzín dovnitř.

Aby to nakonec nesouviselo s tím, že palivoměr ukazuje plnou, že by byl plovák zaseklý nahoře a v této poloze zakrýval plnicí hrdlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se Pawoukovi - za to , že jsem omylem vložil citaci (hned jak jsem si to uvědomil,  tak jsem to editoval, s tím že jsem omylem vložil citaci!)
Viz: Editováno před 15 hodinami na arison
Omylem citace

 

Ještě jednou sorry ?

Editováno: , autor: arison
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To McMatej.

Díky za odpověď, Zlobí to, i když pistol nedomáčknu a povytáhnu...začne procvakávat.  Ten palivoměr, mi ukazuje plnou už nějakou dobu (neřešil jsem hlídám si ujeté km, tak cca. vím kolik mám v nádrži benzínu). To procvakávání, se mi zčalo dít až teď do té doby, jsem problém s tankováním neměl.

Jediné, co m i pomohlo, bylo zmáčknout odvzdušňovací ventil v hrdlu nádrže, to to potom zasyčelo a benzín jsem tam na několikrát dostal, leč bohužel jsem nádrž přeplnil, že mi benzín tekl hrdlem ven...takže mám strach, co na to ten uhlíkový filtr, o kterém se zde píše...

Myslím si, že bude opravdu nějaký problém v odvětrávání nádrže, ale nevím, kde ho hledat...

Jediné, co jsem našel, jak jsem již psal, je ventil (o kterém jsem si našel na netu, že je odvzdušňovací), který je přidělaný na kulaté nádobce s fridexem a vede do něj zespoda z motoru bílá hadička a z druhé strany vede černá gumová do motoru...ale nevím k čemu je dobrý a jestli s tím tankováním (zavzdušněním) nádrže, může mít nějakou souvislost...

 

Předem díky za rady!!!

 

Já už opravdu nevím...?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím ventilem v motoru to nebude, myslím, že ten pouští vzduch do toho uhlíkového filtru na odvětrání zachycených benzinových par nebo tak něco okolo toho filtru. Vzduch z nádrže při tankování uniká skrz plnicí hrdlo.

Proč nejde vzduch z nádrže plnicí hadicí do plnicího hrdla? Ta hadice má dost velký průměr na to se tam vešel benzím dovnitř i vzduch ven. V viz fotka nádrže s plnicím hrdlem big_17134492_file.jpg Bílou záklopku v hrdle máš? Nemohla se ulomit a spadnout do hadice? I když ona asi nebyla na všech modelech.... Já bych šel po té plnicí hadici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc díky a odpověď i za fotku! Bílou klapku v hrdle nárže mám. Zkoušel jsem jí i anténou otevřít a normálně funguje.

Koukám, že těch hadiček, vede z nádrže přehršel...  (ale to vypadá na spodek nádrže). Co je pls. ta bílá hadička vlevo od hrdla vedoucí do nějakého bázmeku a potom do nádrže? Není to to odvdušnění? Já jsem akorát odklopil zadní sedačku, sundal jsem  víko a do nádrže mi vedou dvě hadičky.  Podíval bych se na ten plovák, ale nemám zkušenosti s tím, jak ho vyndat...copak konektor odpojím, ale bojím se, abych nějak nepoškodil někaké těsnění, nebo tak něco a potom mi neutíkal ven benzín...přeci jenom mi na nádrži sedí děti...

Stačí povolit, ten převlečný zubatý kruh? Nebo, jek se tam pls dostat tak, abych nenadělal nějakou paseku?

 

Moc dík!

Editováno: , autor: arison
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za fotku neděkuj, je stažená z netu. :-) Odvzdušnění (to je strašný slovo) je prostřední a pravá hadička napojující se do gumové hadice vedoucí k hrdlu. Prostřední vede k tomu ventilu, který si mačkal v hrdle. Ta bílá vede dopředu do motoru a je připojená přes eletroventil u expanzky do sání.

 

Na fotce je určitě vršek nádrže, spodek žádné vývody nemá. Hadičky pod víkem, jedna vede benzín do vstřikování, druhá je přepad od vstřikovačů zpátky do nádrže.

 

Na vyndání čerpadla opravdu stačí povolit ten ten zubatý kruh. Ale jak se šroubuje nahoru, tak narazí na benzínové hadičky, tak je potřeba odpojit i je. Těsnění mezi čerpadlem a nádrží je tlusté gumové, neměl by být problém. Ale je to nádrž od benzínu, potenciální bomba, tak to chce k tomu přistupovat s respektem. Dílenská příručka zde.

palivová soustava.pdf

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To McMatej.

Omlouvám se, že odepisuji až Teď, ale "dobrák" soused nás vytopil, tak řešíme následky :-(

Jinak ještě jednou moc díky za tvé rychlé reakce a rady!

Ta pdfka je SUPER!

Auto mi teď bude měsíc stát a pojedeme s ním až s dětmi hned po vysvědčení na prázdniny...docela se bojím do té palivové soustavy vrtat...(jak si psal, je to opravdudost nebezpečné) a mám strach abych tam něco nepotentočkoval a v horku to potom nemělo fatální následky :-(

Zkoušel jsem cvičně vytáhnout jednu z hadiček vedoucí z vrchu do nádrže a brání sundání toho otočného zubatého kruhu, ale vůbec jsem s ní nehnul...připadá mi to, že je tam nějak nalisovaná a já bych jí nerad utrhl... to bych byl v pytli...

Měl bych tam teď mít plnou (s odfouknutím, ještě cca. asi o 10l víc). Tak by mi to na pár km mělo vydržet... Pak budu řešit dál.

 

Ještě jednou moc díky!

 

Editováno: , autor: arison
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...