Přejít na obsah

Přídavná dálková světla Roomster / Fabia II


KarlosIII.

Doporučené příspěvky

  • o 9 let později...

Chci  se  zeptat  mám  roomstra  2007  který  nesvítí  dobře  na dálku   samozřejmě   jsou to  originál z fabriky  čočky  . dal jsem  kvůli  tomu  nový  paraboly  je to  skoro  stejný  . Samozřejmě dobrý  žárovky i  několikrát  seřizování světel  ( pokaždý  dobrý )  . Dřívější  felicie  mi  svítila  lepší   na  dálku  . Proto se ptám  dával  někdo  přídavný  světla dálkový  na  Fabii ll nebo   na roomstra  ?  Pak se  zeptám  můžou  tyto  přídavný světla   koukat  před  přední  nárazník  i jen  o  4 cm    o to mi  hlavně  jde   ? Nikde jsem se o  tom  nedočetl  . Kam  je  mám  dát  jak na  šířku  , výšku ,  svítivost    atd .   to tam  je  ve vyhlášce  napsáno  dost  ,   (  https://esipa.cz/sbirka/sbsrv.dll/sb?DR=SB&CP=42016X1723    nebo   https://www.vapp.cz/upload/kc/files/poradna/EHK-OSN-48.pdf        ,  ale zdali  můžou přesahovat  před nárazník  ne  . Prosím  o  radu   nebo někoho  z  STK  kdo to  čte . Dávat   zakázaný  věci  nechci   .  Děkuji  moc . U  nás    na STK   se mechanici  taky  rozcházeli  ve  výkladu a nikdo to  přesně  nevěděl  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

odpovídám  - header TDI   Vloženo Čtvrtek v 22:19

A co takhle dát do pořádku ty světla aby svítili jak mají? Vyleštit čočky (sundat alkoholem šedý povlak) -> seřídit na regloskopu -> osadit lepší žárovky (Osram nightbreaker Laser, nebo Philips extreme vision) -> zkontrolovat Plexi. Jestli to nezabere tak návštěva očního lékaře;).

 

PROSÍM   jestli  jste  dobře  četl    tak  to  špatně svítí   jak při  starých  tak i při  nových   parabolách  , nebo jsem psal  že jsem  dal  i nový  světla  ( na nich  se musí  taky  sundat  šedý  povlak   ? ) několikrát  seřizování světel  ,  Samozřejmě dobrý  žárovky vše jsem  psal     .Vy jste to  asi  nečetl  že ???????????  TO SI  MYSLÍM  O  TOM  LÉKAŘI  SPÍŠ  U  VÁS asi  šedý  zákal    !!!!!!!!!!!    PROČ BY  CHODIL JÁ  K  LÉKAŘI  KDYŽ  OSTATNÍ  AUTA DOBŘE  SVÍTÍ   se kterýma  jezdím  včetně  moji  felicie  14 let starý  s originál  parabolama    .  Nebo proč  si  stěžuje plno  lidi  myslím na   čočky      v ní  jedna  žárovka jak  na dálkový i potkávací     i  zde    .    Nepléc si čočky se dvěma  žárovkama  v jedný parabole  ty  svítí  luxusně . Nemůžeme se tu  bavit  o  světlech  na  roomstru   zde    . 

Tady  byl  dotaz  na  přídavný  světla     proto mi jsem  přendali   taky si  to  nepléc   . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těmi přídavnými dálkovými bych si to moc rozmýšlel. Když svítí opravdu dobře, tak je to fajn, ale když si zvykneš a potom musíš ztlumit na potkávačky, tak je to jako bys zhasl. Raději bych se dál věnoval, aby svítily dobře ty stávající. Mám taky čočky, ale po FL, Dálkové dobré, ale tlumené taky nebyly nic moc. Vyměnil jsem lepší žárovky, ale pořád nic moc.

Chyba je v tom, že než se ta "elektrika" dostane k těm žárovkám, přes všechny ty spínače, přepínače, vedení, tak se cestou vytratí. Zkrátka úbytek napětí, a hned je o nějaký voltík méně. Vyřešil jsem to, že jsem si dal přídavné relé, v prostoru pojistek. Vodič, co šel k pojistkám a žárovkám, jsem přivedl k cívce relátka. Přívod na kontakt jsem vzal z toho silného vedení od baterky (6mm2). odvod z relátka na původní místo k pojistce. Žádné zbytečné cesty vedení s úbytky, a konečně vidím na cestu i s tlumenými.

A ještě regloskop. Na předminulém STK, mě to rozšteloval, že jsem zase nic neviděl, a svítilo to asi tak 10m před auto. Tak jsem musel doštelovávat, abych to vrátil do původního stavu. Neoslňuji. To by mi protijjedoucí dali najevo. A když nesvítím protijedoucímu do interiéru a nevidím ho, tak je to v pořádku a nemůžu oslňovat. Jestli se nepletu, tak by měly svítit asi 50m dopředu.

Na minulou STK jsem se připravil a poznačil si polohu stavěcích šroubků, jako kdyby mě to zase roštelovali, tak abych to líp doladil zpět. A světe div se, tentokrát kontrola regloskopem v pořádku. Ono taky záleží, jak s ním kdo umí pracovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...