Přejít na obsah

Spotřeba a zkušenosti z provozu


Luďa

Doporučené příspěvky

Ahojky taky si dovolím reagovat. Clint píše, že šel z nafty do benzínu a zpátky už nechce. Já jsem přesný opak. Preferoval jsem benzín a teď mám doma Ropáka! Vždycky jsem tvrdil, že ten dlouhodobý výzkum a šílené miliardy vražené do naftových motorů, se měly použít u benzínu. Takhle je tu konkurence schopný naftový motor, ze kterého se už jen velmi těžko povede vytřískat víc. Viz norma Euro 6. Proto jsem byl nadšený z nových "turbo" benzínů. Už to mělo být dávno. Takže moje volba byla jasná. Bohužel se moje očekávání nenaplnilo a dětské nemoci těchto motorů jim u mě vystavily stop! Dětskou nemocí myslím takové neštovice, ale to co potkává tyto motory považuju spíš za rakovinu! Po pár tisících s hrůzou poslouchat a pak se vztekat v servisu...

Takže netvrdím jako Clint, že nikdy, ale až se vychytají "mouchy".

Jinak 4x2 81 kW a průměr 5,7l.

Editováno: , autor: heroman63
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heromane, napiš nám, jaké problémy jsi diagnostikoval, já nemohu říct, že bych zatím měl něco zásadního....mé problémy s O2 FL se týkaly spíše všelijakých pazvuků v interiéru, které se podařilo odstranit, případně problémů s návštěvami kunou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Chlapi, takže počúvajte môj dnešný poznatok - k spotrebe 1,4 TSI. S Hnedákom sme sa dnes vybrali na nákupnú cestu za tu u nás nedostupným materiálom. Cesta Nové Zámky-Sereď- Trnava (3 zastávky)  tam a späť spolu 183 km. Priemerná rýchlosť podľa MaxiDotu 49km/h a spotreba 6,3 lt/100km. Najviac som išiel cca 90km/h. Z toho ešte cca tak 10 km  "terénna vložka". Ja, a to najdôležitejšie - s prívesom, s plachtovaným prívesom nie príliš naplneným. 

 

attachicon.gif20-3-13.jpg

 

To je , myslím si, celkom dobrá spotreba :kol-47:

Rád by som sa podelli s dnešným mojim poznatkom jazdy 1,4 TSI s prívesom. Aj dnes som mal jazdu s prívesom Nové Zámky-Nitra-Sereď - 135 km, priemerná rýchlosť 50 km/h, spotreba 6,4 l. Príves je presne ten istý čo pred rokom, polovica cesty prázdny a potom náklad cca 200 kg. A spotreba tiež veľmi podobná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Čerstvá zkušenost z jízdy po dálnici. Ol - Brno- Hustopeče a pak kousek po okresce do Pavlova. Cestou tam nevím, ale zpět to ukázalo průměr 6.3l/100....... Nutno dodat že celou cestu jsem jel na tempomat nastavený na 115km ( rychlost jsem překročil jen krátkodobě při předjíždění náklaďáků). V autě dvě osoby a místo zadních sedaček dvě kola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vďaka tvojmu príspevku  Artigas som prišiel na to, že hoci priemerná rýchlosť bola 108km/h, ale to platí na celú trasu. Okrem týchto kilometrov po dialnici som mal ešte vyše stovku po okreskách a tak vychádza ten priemer. Po zjazde z dialnice som sa na tento parameter nepozrel. Ja som mal tiež takmer po celej ceste zapnutý tempomat - v rozmedzí 125 - 130 km. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky napíšu svoji zkušenost z letošní dovolené. Cesta do Chorvatska přes Rakousko a Slovinsko, v autě 4 osoby a plný kufr báglů. Cesta tam, všude snížená rychlost na dálnici na 110km/h. Průměrnou rychlost nevím, ale průměr spotřeby byl 7litrů. Cesta nazpět, v Chorvatsku kolony a na dálnicích se dalo už jet 130km/h, což jsem využil, se projevilo na spotřebě průměrem 8,1litrů. Cesta tam a zpět 1500km. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keď porovnám Artigasove a moje parametre nákladu, tak je to rovnaké - teda možno nezáleží na tom, kto z nás má väčšie brucho  :kol-28:  ). Ale keď porovnám spotrebu pri dvoch tempomatových rýchlostiach s rozdielom iba cca 10-15 km ale so zvýšenou spotrebou o cca 1,6 litra.... no tak to je už asi na zamyslenie ... keď sa neponáhlate :kol-27:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tomu říkám- prchající šatní skříň. Je to auto prioritně někam jinam než na dálniční spěchání. Ovšem jako zrůdnost mi tato kategorie připadá i toliko prezentovaná jako městská auta. Ta by měla být v rámci rozumu co nejmenší pro parkování a s minimální spotřebou. Viz CitiGo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jak je na tom se spotřebou 1.4TSI?Chci jít do Yetiho v benzínu(jezdím kratší trasy) a po přečtení fóra motoru 1.8TSI a jeho spotřebě kombi kolem 9 litrů mne tato odradila.Svezení asi super,ale žízeň Žigulíka mne vyděsila.Máme ještě Rapida 1.2TSI 63kW,tam je na MD dlouhodobá průměrná spotřeba 5.2 litru (údaj 2).

Tak si myslím,že by stačilo 90kW,jen jak jste na tom s dlouhodobýma průměrem?Dík za info... :kol-34:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám průměr 6,8 litru, ale jezdím delší trasy. Na  kratších vzdálenostech budeš mít pravděpodobně větší spotřebu, moje zkušenost. Ještě bude hodně záležet na tom kde bydlíš, tím myslím jestli jezdíš po rovině a nebo po kopcích. Rovina menší spotřeba, kopce větší spotřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...