Přejít na obsah

Spotřeba a zkušenosti z provozu


Luďa

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...
Dobrý den
  Ve čtvrtek minulý týden jsem v AAA auto zakoupil vůz Škoda YETI 1.4TSI 90kW r.v. 2012 (najeto 148tis km) v opravdu pěkném stavu, jenže má to nejakou skrytou vadu. S vozem jsem již ujel cca 800km. Do neděle mám možnost vůz ještě reklamovat. Jedná se o specifickou závadu: auto jezdí nádherně, ale záhadou jsou mi "bublající" brzdy, občas vynechava posilovač brzd, tedy v momentě když sešlápnu brzdový pedál, tak to tam bublá a auto brzdí se sníženým účinkem, v nadržce chladíci kapaliny uniká velké mnozství kapaliny. Po otevření víčka chladící kapaliny slyším podtlak (odfuk). Poté se buď sama kapalina dorovná nebo někam zmizí, temeř celý obsah nadržky. Nestačím dolívat aby nesvitila signalizace na úbytek chladící kapaliny. Ale motor má při jizde stále svoji provozní teplotu v normálu. Klimatizace a topení funguje normálně.
 
A teď se vás chci zeptat, jestli jste se s tím někdo setkal? Je to velká zavada? Ve smlouvě píší, že doporučují výměnu rozvodů a vodní pumpy. Popřípadě kolik by to stálo? Auto jezdí take na LPG. V záznamech servisní knihy není ani čárka.
 
Předem moc děkuji za odpovědi.

IMG_20191122_160251.jpg

IMG_20191122_160246.jpg

IMG_20191122_160348.jpg

Editováno: , autor: Ray
Bílý dým
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 11. 2019 na 18:18, Fajerak napsal:

Prasklé těsnění pod hlavou motoru - pokud se ti strácí voda a není vidět kde.

Byla by nejaka fotka abych mohl potvrdit, ze mi nekde prasklo tesneni. Nikde nic neteče. Pod autem zadná louže není. To je zahada. Nevim kam se podivat, ale motor krasne bezi, zadne cukani, zadne vibrace, zadné divne zvuky, zabirá hned po seslapnuti. Ale jak dupnu na brzdu tak tam to bublá. Zahadná zavada z bazaru AAA Auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V 9. 11. 2019 na 10:46, osobne napsal:

Musel o tom vědět předchozí majitel, ale že by o tom museli vědět v bazaru? To pochybuji. 

Pan z AAA z reklamací tvrdil, ze tohle jejich technici vedet nemohli. Me by zajimalo jak ty auta zkouší. Ale uplně nejvic mne zajimá příčina. Jestli je praskly blok nebo jen tesneni pod hlavou to sam nezjistim. Ted čekaji v servisu na muj pokyn jestli maji zacit s opravou nebo ne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 11. 2019 na 7:10, osobne napsal:

Ray: A ta mizící chladící kapalina nepřibývá náhodou v motorovém oleji? 

Je to tak. Uz to potvrdili v servisu. Chladici kapalina se dostala do oleje. Byli mokré svíčky a proto to nešlo nastartovat. Pak přijel pán ze servisu a nastartoval to pres mobilni starter. No a toste nevideli co to bylo za bíly dým.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...