Přejít na obsah

Autem do Chorvatska


Sssisko

Doporučené příspěvky

Čaute hoši, nic jsem tu podobného na foru nenašel, tak zakládám nové téma (snad nevadí)a doufám, že mi někdo poradí :kol-28: chystáme se s přítelkyní letos do Chorvatska poprvé autem.. Tak se chci zeptat jestli máte zkušenosti jak v cizině reagují policajti na zatonované skla :kol-85: ? Jako jestli je tam problém, že jsou zatonované i ty přední boční skla.. Autem jsem tam ještě nejel, a tak bych tam někde nerad měl kvůli tomu (nebo něčemu jinému) problémy.. Můžete mi když tak poradit na co si dát bacha (co tady u nás projde :kol-135: a v cizině nee)? Díkes za každou radu a tip :kol-78:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviděl bych to tak žhavě, v Chorvatsku jsem byl v posledních letech autem několikrát a kromě VIN kontroly na hranicích nikdo nic jiného nekontroloval, nezajímaly je velký kola, jestli mají xenony automatickou nivelaci ani nic podobnýho...

A jezdil jsem přes Rakousko i Maďarsko a pak až na úplný jih Chorvatska. Takže fólie bych kvůli tomu nesundával :-) (přesto se přikláním k názoru stáhnout na hranicích okna ať neprovokuješ :palec2: )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když mate zkusenosti, tak se zeptam, kudy nejlip na Istrii z východních čech, jde mi o to, jestli ma cenu se snazit vyhnout Slovinsku a jeho bezva poplatkum na dalnici a nebo na to kaslat a vzit to pres nej. Kolik asi tak vyjdou poplatky za dalnici-Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jezdíme směr Havl. Brod, Znojmo, Graz, Záhřeb a až dolu na Makarskou, ale v tvém případě bych zvolil cestu přes Slovinsko.Známka v rakousku stojí cca 230kč na 10 dní a slovinská na měsíc 30 éček (mají ještě 7 denní=15 éček). Tím pádem už v chorvatsku nejedeš skoro po dálnici, takže z Grazu na Maribor, Ljubjana a dál na Istrii.

Tady máš mapku http://www.promet.si...sl/razmere.aspx

A tady popl. na dálnicích v HR http://www.chorvatsko.cz/moto/poplatky.html

Editováno: , autor: milanbicak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

18.7..Živogošče-Blato..Brno, Mikulov, Vídeň, Graz, Mureck, Lenart, Ptuj, Zagreb, Šestanovac..

1,2 HTP 47Kw combi...doufám, že dojedu OK..v r2008 se mě vysrala cívka..odtah od malé Kapely do Karlovace..odtah zaplatila škodovka ale opravu asi 450kun já..před měsícem na d-1 v rozmezí 50km zase cívky odešly..tož už mám všecky vyměněné..tak doufám, že už bude pokoj :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar cyklisto, koukám že jsi tu taky. Já mám 1.2 HTP 40 kW r.v.2004 a v HR jsme byli autem již 5x, tak doufám, že to bude letos zase bez problémů. Ty cívky jsou dost poruchový, nedávno jsem měnil u šéfa v práci hned dvě najednou. Já mám 80 000 km a zatím ještě ani jedna-pro sychr vozím už náhradnípost-23-1156182784.gif . Milann

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, take letos jedu do toho Chrovatska a take mam uyz vsehcny 3 civky potom oc odesli vymenene. tak snad vydrzej a nebo radeji vemu jednu sebou asi :D

ale proc pisu :) Jak je povinne mit na zadku auta nalepene CZ pokdu mam novou EU SPZtku. je to nutne (nejradeji bych tak tu CZ nalepku nemel)

Diky za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás, rád bych vyrazil v září také někam do Chorvatska za teplem a hlavně za mořem. Může mi někdo doporučit nějaké pěkné místo, né moc finančně nákladné?

Jinak s tou CZkou na zadku, myslím že pokud máš CZ na spzce, tak ji mít nemusíš. Loni jsem jel Německo, Nizozemí, Belgii, Francii a celou Velkou Británii, později ještě A, a nikde jsem neměl sebemenší problém. pro jistotu jsem si ji ale vezl v dokladech, kdyby někde dělali scény, tak bych jí tam nalepil, ale už jsem ji vyndal, nikde nebylo potřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máte novou RZ nemusíte mít v EU nálepku. Mimo EU, ale i v EU pokud máte starou RZ bez symbolu EU musí být nálepka CZ na autě nalepená.

Jinak tady jsou dva odkazy které je před cestou dobrý naštudovat :)

http://www.uamk.cz/cs/index.php?option=com_turistika&Itemid=85

http://www.euroskop.cz/597/874/clanek/rizeni-vozidla-v-eu/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jé kluci o kterou cívku se jedná a jáká je její cena? Jedu také do Chorvatska tak bych nerad zůstal někde viset.Jinak k destinacím doporučuji směr od Zadaru na jih nejlépe Brela, případně ostrov Brač lodí ze Splitu. Dobrá cestovka je WWW.adriadatabanka.cz. Několikrát úspěšně ověřeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CZ mimo EU nalepit samozřejmě (předpisovou, velkou bílo-černou, ne žádnou stříbrnou...), ale naposled jsem ji neměl, když se "to" stalo (viz avatar) a nikdo to nezkoumal. :-)) To už asi byla prkotina. :-) Ale měl jsem ji připravenou v kaslíku, jen jsem ji zapomněl nalepit. Pokud někdo chcete poradit, co a jak když se tam rozsekáte jako já a auto máte na odpis, s sebou zraněné spolucestovatele a ubytování už nemáte, ptejte se. :-D Jo a fólie zas tak nevadí, pokud je vidět dovnitř, ale bacha na kradená auta, Slovinci jsou pověstní důkladnou kontrolou VW koncernu. Mohu potvrdit, není to kec. :-)

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...