Přejít na obsah

Sitko v nádobce brzd.kapaliny


ROMIK

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Stejný problém, nejprve prsty - ani náhodou, pak nehtem, který jsem téměř zlomil, pak pinzeta se zoubky - nic i když jsem sítkem pootáčel na obě strany.

Nemáte někdo nějakou nenásilnou fintu jak bez poškození sítko vytahnout?

Dík za know-how.

EDIT:

Sítko u Fabie ne u Š105, u té je sítko v hrdle nádržky jen volně položené.

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus použít delší úzké kleště, mě šlo pak vytáhnout.

Dík, těmi dlouhými tenkými kteštěmi chytíš koncem jen tu horní zesílenou obrubu sítka, nebo kleště zasuneš mezi hrdlem nádoby a sítkem hlouběji? Kleštěmi jsi nepoškodil horní zesílenou obrubu filtru? Jak velkou sílu musels vynaložit pak na vytažení? Kleště máš hladké nebo vroubkované?

Sítko se bohužel jako ND samostaně v autorizovaných servisech Škoda samostaně neprodává, proto bych jej nerad zničil a měnil celou nádržku na kapalinu jen kvůli sítku, proto ty detaielní dotazy na "psurna".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to již nějaký čas, ale byly drážkované a určitě chytit za přírubu a v místě, kde je sítko zpevněno i do hloubky, lehce stiskknout a vyzkoušej třeba na několika místech, já to nejprve zkoušel šroubovákem a to vůbec nešlo a kleštěmi to šlo celkem pěkně, tedy síla na vytažení nebyla velká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Dneska stejný boj, během jedné hodiny jsem se postupně propracoval až k těm kleštím, mezitím jsem stříkačkou vytahoval brzdovku, která tam stihla natéct. Tomu kdo to takhle debilně nechal vyrobit bych to nechal za trest vytáhnout :-) Následně jsem vzal nůž a ty 4 zarážky jsem aspoň zkosil, aby to příště šlo lépe. Jestli se to při příští výměně nepomůže, seříznu je ještě více. Samozřejmě drobným poškozením se při vytahování nelze vyhnout a bez vytažení sítka se výměna brzdovky efektivně udělat nedá. Zároveň jsem ovšem nenašel sítko jako samostatný náhradní díl. Nejlevněji snad jen jako kompletní nádobka bez víčka na Octavii 1, za cca 150Kč, číslo dílu 1J1611301.

IMG_20191128_124241.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...