Přejít na obsah

Mizí voda


nothing

Doporučené příspěvky

Wojnar: nn jen mi to prý kolem vývěvy vytěsnili nějakym silikonovym sajrajtem. Páni ve škodovce mi řekli, že by to jinak zdvojnásobilo cenu... Jako toho oleje se mi ztrácí o dost míň než před tim, nicméně to tam ale stejně pořád teče. Teď sem si musel u jednoho servicemana nechat vyměnit obě poloosy a řikal, že je schopnej to nějak přetěsnit z venku. Tak sem zvědavej, co mi nabídne. Znova nechat sundat hlavu se mi fakt nechce ! To to raději budu krmit olejem :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dyť!

A pak, těsnit něco "jen kolem" je kravina. Už jsem si o těch odbornících udělal obrázek.

Prostě sundat, vyměnit dichtung, popřípadě, když už není jiného zbytí, přetěsnit silikonem, ale na styčné ploše, a zpátky složit.

To vše za předpokladu, že vývěva je to co myslím - podtlaková pumpa. Pokud někdo nazval vývěvou něco jiného, tak nevím. Nevím taky co jiného by za věvěvu mohlo být označeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím autora, ať se ozve jak dopadl. Sice je už to nějaký pátek, ale určitě si bude pamatovat jak to řešil. Mám úplně stejný problém a už jsem bezradný. O1- 1.9tdi 81kW. Všude v prostoru sucho, ani známka mokra. Měrka oleje krasně černá, víčko čisté. Hadice k chladiči měkká, není natlakovaná. A voda stále uniká. Někdy nedolívám ani 2dny, někdy zase doleju a sotva vyjedu tak zase píská kontrolka...a dolívám znovu (vody neuniká moc...pokaždé doleju cca 2-3cm do nádobky). Nerad bych dělal těsněni pod hlavou zbytečně. Ještě jsem nezkusil vyměnit vičko expanzky, ale to se mi zdá jako malá naděje. Ostatně nevím proč já blb to nezkusil, máme doma ještě jednu oktávu 1.6 benzína, s kterou se moc nejezdí....takže zkusím na 1den vyměnit víčko a uvidíme. I když pochybuji....díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kterého autora? Prvního postu?

Tak ten to vyřešil tady.

Později to pak už jen potvrdil.

A vyřešil to stejně jak my tři co se tu poslednou dobou sešli se stejným problémem.

Takže řešní úvodního problému tady je. Nejmíň čtyřikrát.

Při otevřené expanzce čichni k vodě. Pokud ucítíš spaliny, je to jasné. Taky na víčku zespoda by měly být saze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rostišrot měl podobné příznaky jak my ostatní, až na to, že neměl "tvrdé" hadice.

Třeba mu to fakt jen vytlačilo vlivem tepelné roztažnosti při zahřívání a tím, že ve víčku byl vadný přetlakový ventil a nemělo to snahu udržet i ten nejmenší přetlak.

Takže malou šanci tomu dávám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak psal Robik5, Nechval dne před večerem...A taky to tak bylo. Nevím proč, ale s novým víčkem se voda neztrácela asi 2dny, teda nezdálo se mi okem a kontrolka chladící kapaliny se nerozsvítila ani jednou. Už se zdálo, že je víčkem vše vyřešeno a ok i když se mi to až nechtělo věřit. Ale po dvou dnech opět a zase to začalo, voda se ztrácela sice méně, ale ztrácela...tak jsem to zkusil prohnat pořádně a v tom se ztrácela ještě víc. Tak už mi nezbylo nic jiného, než auto poslat na přetěsnění hlavy. Ještě není hotové, bude v pondělí, tak uvidíme. Snad bude klid. Mám turbo po repasi, chip na 96kW a ještě ani pořádně nevím jak auto jede :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...

Zdravím,

mám podobný problém, u mojej Octávie 1,9TDI 66kw, AGR, stráca sa mi voda z chladiaceho systému cez expanzni ventil nádobky, v krátkeh minulosti bol na vozidle vymenený chladič, vyrovnávacia nádobka + výčko, výmena termostatu (aj keď starý vo vriacej vode pekne otváral + kontrola teplotného čidla na chladičy a kontrola funkčnosti vetrákov kontrola  vodnej pumpy  ta je v poriadku nakoľko bola dávana nová pred 2,5 rokom s novimy rozvodamy, spolu s generálkou hlavy (vodítka, guferka, ventily, prebrus apod...) + nove tesnenia vrátane sktutiek hlavy, všekto je po G.O., samozrejme všetky postupy pri prácach boli dodržané, materialy neboli žiadna čína. Na vozidle jazdí môj otec teda 50-60km/hod občas keď to preženie 90 km/h, auto sa nevitača nad 2700otač./min. Preto mi je až neuveriteľné že po 2,5roku mám tento problém ako tu popisuje zakladateľ tohoto vlákna. Príznaky sú viac než jasné. Strácanie vody cez expanzni prepad vyrovnavaciej nádobky, natlakované hadice k chladiču vrátane nádobky, po štarte výrazny úbytok v nádobke po jej otvorení počas behu motora voda opäť trocha stúpne. Teplota motora je pekne na 90°C, mo prebehnutí motora v zaťaži (do kopca) stúpla voda na 95°C v tom čase som odskúšal hadice pripojene k chladiču a vrchná bola horuca a spodná studená a samozrejme tvrdé, taktiež kúrenie na voľnobehu nekúry (respektíve úplne slabučko) a pri vyšších otáčkach kúry už lepšie. Podobá sa to na zavzdušnený systém, ale ten ma octavia samo odvzdušňovací.  Takže len informatívne ak by niekoho niečo ešte napadlo čo by to mohlo byť iné ako tesnenie pod hlavou tak nech sem dá svoj poznatok poprípade skúsenosť. Ak neprídem k inému záveru tak po výkende sa ide objednať tesnenie pod hlavu + skrutky a šup sa do práce. Vopred vďaka za námety a poznatky. Samozrejme ak odstránim poruchu tiež prispejem záverom ako sa to celé nakoniec podarilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím. Tak já mám ted čerstvě po opravě těšnění hlavy. Předtím mi auto strašně dymilo bíle a smrdělo to. Prý šla voda rovnou přes výfuk ven  :kol-32:  Ted jsem dva dny jezdil v pohodě a dneska sednu,startnu,auto klepalo na volnoběh 10 vteřin,pak to koplo a chciplo. Pak byly 3 neuspěšné starty na 4 to chytlo. Dým je zpět a stav jak před opravou hlavy. Zítra to mám dovétz zpět k mechanikovi,tak sem zvědav co z toho vyleze. Že by toto dělalo těsnění?  kol119

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...