Přejít na obsah

Vnější zatmavovací zrcátko


virtual

Doporučené příspěvky

Mám Eleganci 12/2009 se stmíváním vnitřního a levého vnějšího zrcátka. Jde (příp. jak složitě) dodělat aut. stmívání na pravé zrcátko? Mám pocit, že i po FL se pravé zatmavovací krátce vyrábělo...

P.S. Omlouvám se, jestli se to už řešilo - nenašel jsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud dobre vim tak vnejsi stmivaci zrcatka se montujou v paru... to znamena ze kdyz mas leve samostmivaci pak mas i prave samostmivaci... jestli ti ovsem to prave nestmiva tak je treba zajet do autorizaku at ti to zkontrolujou, muze to byt nekde preruseny pripadne vadny sklicko (ta vrstva na nem)... jinak da se to zjistit podle kabelaze - tolik kabliku co jde do zrcatka levych dveri musi jit i do zrcatka pravych dveri

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je nesprávna odpoveď. Počnúc MR2010 (t.j. od 25.5.2009) sa už pravé zrkadlo nedáva zatmavovacie. Takže jediná možnosť je ho doplniť. Samotné doplnenie rozhodne nie je zložité, stačí priviesť zo zrkadla dvojicu vodičov do RJ v dverách a potom nakódovať RJ dverí. Ale .... ale je potrebné vymeniť samotné sklo a to nie je lacné. Obačajné sklo stojí cca 35€ ale zatmievacie cca 210€ (8T0 857 536 G). Výmena skla je tiež jednoduchá, akurát treba nejako vyriešiť konektor, na ktorý sa napája káblik zatmavovania zo skla. Protikus je totiž súčasťou zrkadla. Ten tam ale v tomto prípade nebude. Vrakovisko asi nepomôže, takže jedine vymyslieť náhradu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

paldous: Jak píše diamant, ještě na jaře v konfigurátoru byla zrcátka GPW3PW3, na podzim už jen PW3 a v popisku stmívání u řidiče - je to vidět i od pohledu, levé má takový rámeček. Přiznám se, že jsem to při objednávání přehlédnul, každopádně tu změnu považuju za blbost, protože to zrcátko prostě oslňuje...

Diamant: Dík za vyčerpávající info! Já jsem stejně lempl bez výbavy a znalostí, takže to bude muset udělat někdo jinej. Jestli dobře rozumím, stačí odstrojit pouze dveře, ŘJ a spojení se zbytkem auta je už stejné. Kóduje se asi přes WAG, má nějakej vliv, že jsou zrcátka el. sklápěcí?

Ten kód (8T0 857 536 G) je už to pravé zatmavovací sklo?

Poptám se kamaráda co by tomu měl rozumět a případně ještě přidám dotazy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nosnou částí myslíš tu lakovanou nebo černou, doléhající na dveře? Já to nikdy nezkoumal a zrcátka mi připadly stejný (ta část uchycení na dveře samozřejmě bude asi určitě jiná). Každopádně bude jednodušší koupit to sklo, jak jsi psal dřív... Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, jak pise Diamant, je to tak, i kdyz zcela nelogicke, nesmyslne a debilni rozhodnuti nejakeho ko... nekde v marketingu Skodovky... Je to o to vice nepochopitelne, ze se to neda doobjednat ani jako zvlastni vybava (kdyz uz to neni v napr. v zakladu LK verze) !

Ja osobne jsem s tim mel problem, nebot auto (MR2010, LK vybava) objednano nekdy v 4/5 2009 (samozrejme MR2010), v cenove nabidce bylo jasne uvedeno "vsechna zpetna zrcatka s automat. ztmavenim".

Az nekdy na skonku leta jsem si v noc vsiml, ze prave v noci neztmavuje, jedu hned do servisu, tam s hruzou zjistili, ze do zrcatka neni veden ani kabel. svazek pro tuto funkci. Zacali to resit s automobilkou, tam vytahli to, o cem pise Diamant (nikde tehdy nepublikovano predem, ani v autosalonech to nevedeli !), ale branil jsem, a nakonec to salon dodelal, asi na sve vlastni naklady. Takze to jde, objednavali na to komplet sadu.

Mimochodem, muj problem melo vice novych majitelu v te dobe, vsichni se pokud vim uspesne branili s dodatecnou doinstalaci na naklady automobilky ci autosalonu... Uz jsem tu o tom nekde psal (nebo na konkurenci).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrcatka jsou stejna jako na superbu, ktery ma zatmivani obou, takze sehnat se daji. Zrejme by stacilo vymenit sklo. Kabelaz se ale netaha jen do RJ dveri, zatmivani je rizeno senzorem ve vnitrnim zpetnem zrcatku. Odtud jsou vedeny 2 vodice do RJ levych a pravych dveri a odtud do zrcatka, koukal jsem do schematu. Znamena to tedy protahnout dva draty z centralniho svazku do pravych dveri. Zadne kodovani snad neni potreba, signal nejde po CAN.

Editováno: , autor: Marty8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omicron: To máš štěstí, já si dělal konfiguraci pár měsíců dopředu (popisek: vnější zrcátka se stmíváním - ještě se tam psalo "když máte aut. vnitřní, nenechte se oslňovat ani vnějšími zrcátky"), ale v objednávce je už "s aut. stmíváním na straně řidiče", výroba 12/2009. V návodu se stále mluví o obou stmívacích zrcátkách. Musel to vymyslet opravdu bl*ec! :angry:

Marty8: Takže myslíš/víš, že ta ŘJ ve dveřích není propojená?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle schematu to pres tu ridici jednotku ve dverich jde, ale na 100% to neni rizene po CAN. Na to jsou tam ty dva vodice od vnitrniho zrcatka. Jestli mas zajem o schema, posli SZ. Pres tu RJ to podle me jde spis kvuli snadnemu rozpojeni svazku.

Editováno: , autor: Marty8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omicron: Píšeš: "Takze to jde, objednavali na to komplet sadu", nevíš bližší info o té sadě? Než to budu řešit svépomocí, zeptal bych se taky v salónu...

Marty8: Dík, napíšu Ti...

Co vim, tak objednavali kompletni kabelovy svazek k pravemu zrcatku se stmiv. funkci, cele NOVE zrcatko s touto funkcí + finální metalicky černý lak. Tzn. ze se nezabyvali nejakym dodelavanim, ale kompletni vymenou. Samozřejmě jsem nic neplatil, pro vlastni reseni (financne) tudy asi ale cesta nepovede...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Schémy som síce neštudoval, ale VŠETKY vodiče od zrkadla vedú do RJ príslušných dverí. A príde mi značne zbytočne ťahať nejaké káble ešte aj z oboch dverí niekam, keď sa to dá riešiť po CAN a aj svetelný senzor posiela dáta po CAN (resp. LIN). Navyše sa zatmavovanie kóduje, takže to určite nebude ťahané samostatne do RJ dverí a potom z RJ do zrkadla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Ahojte,

 

Chcel by som vymenit skla v spatnych zrkadlach za stmievacie.

 

Vnutorne so stmievanim mam, chcel by som vsak aj oba vonkajsie.

 

Mam Octaviu II 2013 po FL, je mi jasne ze na spolujazdcovej strane priprava nebude, ale podla vsetkeho na vodicovej strane by byt mohla.

 

Nevedel by mi niekto poradit kam pripojit stmievanie zrkadla do riadiacej jednotky dveri vodica? Alebo je nutne "napichunut" sa niekde na kable priamo z vnutorneho stmievacieho zrkadla a len to natiahnut do oboch dveri?

 

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...