Jump to content

Multifunkční volant

KoNG

Recommended Posts

Zakládám toto tém protože by mě zajímalo jaká jednotka se používá ve faceliftovaných modelech pro multifunkční volant ? Netuší někdo? Do etky jsem koukal ale moc z toho chytrý nejsem sad.gif

Chtěl bych ovládat jenom radio bez telefonu. ty křesťanský prachy co za to chtějí z výroby se mi dávat nechtělo

Edited by KoNG

už jsem se tě ptal v jiných příspěvcích několikrát a stále jsi mi neodpověděl!!!! co to pořád meleš že Fabia II je CAN 2.0.... ? na to jsi přišel jak? pouštíš tady uplné nesmysly!! proč se asi dává k navigacím převodník CAN 1.6 na 2.0? Fabia II i Roomster používají stále CAN 1.6!!

na volantu jsou jenom tlačítka ? (dle etky tyto čísla 3T0959537D, 3T0959537E, 3T0959538G) a je fakt že jednotku jsem nějak nedopátral, možná jsem blbě hledal

EDIT: co jsem se díval tak jsou jiná než v OC,SU tak teď babo raď :) že by stačily jenomtlačítka ? ale kam by setopak napojilo? na svazek airbagu asi ne

Edited by KoNG
  • Pozitivní 1

Tímto se vyřešuje asi spousta nejasností:)

Řídicí jednotku multifunkčního volantu -J453- integrovanou v levém tlačítkovém modulu vpředu. Řídicí jednotka multifunkčního volantu -J453- komunikuje po sběrnici LIN s centrální řídicí jednotkou BCM -J519-.

Edited by KoNG

• 2 months later...

Ahoj.

Potřebuji několik rad. Mám Roomstra r.v 97 a v něm takovej ten hnusnej plastovej volant. Chci si koupit multifunkční, a mám několik dotazů:

1) Jak sundám ten současnej?

2) Kterej mi tam bude pasovat?Našel jsem tohle http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=154 -je tedy ten volant stejnej jak ten co tam mám teď?

3) Bude mi do tohoto volantu pasovat ten současnej Airbag?

4) A jak se napojuje ten multifunkční volant?

Díky za rady

asi tě zklamu ale do tvého vozu MF volant nepujde! pouze podvolantové ovládání rádia

MF volant má až facelifotvý model a ten volant co je odkaz je z Octavie (pasovat bude ale tlačítka nepojedou)

Edited by KoNG

Z druhé strany na volantu jsou dvě díry, kam se zastrkává šroubovák.Díry jsou patrné až po natočení volantu tzn. natoč volant na stranu, namakej si díru a zastrč tam šroubovák a tlač dolů, odcvakne se ti jedna strana a stejným způsobem udělej druhou stranu. Odpoj konektory a vyndej Airbag, volant je přišroubovaném k tyči řízení pomocí tisíci hranu.

• 1 year later...
  • 5 years later...