Přejít na obsah

Zvýšení výkonu / Chip O2 1,9 TDI PD 77kW


ivan kmetko

Doporučené příspěvky

  • o 10 měsíců později...

I když je to skoro rok, ještě stále jsem se nedostal k tomu udělat chip ... Byly totiž nějaké cukanice auto prodat a koupit na to ježdění kolem komína něco staršího, levnějšího, na druhou stranu kromě vyčištění turba jen jezdíme a jelikož máme 1,9 77kW bez DPF, tak zůstává zatím doma. 

Dotaz mám tento-ted mají akci u firmy camp-performance, reference jsem našel ok, ale jde mi i to jestli mám jít do max chipu na 101kW a nebo jít do úpravy se zápisem do TP na 92kW. Mají to teď před Vánoci za 4200 vč. zápisu, což je dobré, jinde chtějí za zápis i 2000kc, pokud jej vůbec mohou (a chtějí) dělat.

Díky za reakce 

 

Ještě přidávám odkaz

https://www.mereni-vykonu.cz/chiptuning/skoda/octavia-2-fl-2009-2013/1-9-tdi-pd-77kw/

Editováno: , autor: CentriFUGA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

cus kluci mel bych dotaz a doufam ze mi poradite rad bych jsi chtekl zvysit vykon na sve oc2  mam najeto cca 302 000km 

nasel jsem si par firem a za ujal me tahle firma https://www.profi-chiptuning.cz/nase-sluzby-chiptuningu

pak jeste https://www.quantumchiptuning.cz/?gclid=CjwKCAiAqt7jBRAcEiwAof2uK8ITRJAcpuLl3ybtooLEdNc_c0tHVRZ5V3DrxOOQzC56o3EzCN_TdRoCiKsQAvD_BwE

http://okchip.cz/ 

tak nejak by me zajimal vas nazor nebo rada.nebo zda nekdo z vas s nejakou tohle firmou mate zkusenost .

predem dik za odpovedi 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj . Ja jsem taky loni nechal udelat chip . Jednalo se o firmu x tuning , myslim ze na to mame jako cleni octavia clubu i slevu . Jinak tahle firma poskytuje dozivotni zaruku na to ze ti bezplatne nahraje soft do zakladniho stavu , dalsi vec , NAPISOU ti upravu do VELKEHO TECH PRUKAZU , tim mas na STK o problem min . Pouze je to za 50 Kc a to je za vymenu malyho technicaku . Ja jsem spokojenej , vice se dozvis na jejich strankach

https://www.xtuning.cz/chip/skoda/octavia-1224/

je tam na to formular , vypln ho oni ti zavolaji a reknou kde maji nejblizsi pobocku . Mam to skoro rok a jsem spokojenej spotreba sla dolu , ale hlavne to pri predjizdeni zabere a jede , nebudu psat kolik mam ted KW to se musi zjistit na brzde , normalne mas 77 v tech prukazu , ale muzes mit i 88 nebo taky jenom 70 zalezi jaks e to povedlo ve fabrice . Vic ti k tomu nenapisu . Ahoj

PS  taky mam 77KW PD

pozor na podvodniky , uz se objevili a po uprave sla do haje ridici jednotka a v nekterejch pripadech vstriky a i celej motor .

 

Editováno: , autor: Tomdlouhan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím všechny majitele Octavií. Hledal jsem ale nenašel jsem přesně to co jsem hledal. 

Jsem vlastníkem dvojkove octavie s motorem 1.9tdi 77kw. Auto je v super kosmetickém stavu a řekl bych že až na vadnou dvouhmotu i motorove. Tu mám v plánu dělat tento týden. Bohužel výkon už mi nestačí a auta se zbavovat nechci. Najeto mám něco před 210 xxx a na auto bych chtěl dát hybridní turbo Garrett TSB. Kamarád co dělá turba a zajímá se celkově o auta říkal že by neměl být problém auto vyhnat na +- 130 kW. 

Samozřejmě s turbem a pak chipem. 

Moje otázka zní zda to motor vydrží a jaký je podle vás optimální výkon pro tento motor a co by v jakých případech mohlo odejít. 

Všem děkuji za každou radu. Kolama dolů! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.9 má dost krátkou převodovku, proto jezdí pocitově lépe než 1.6 TDI, ale reálně jsou ty motory stejně silné.

Pokud s tím nemáš spojenou upravu převodovky popř. výměnu za 6q, tak v chipu moc nevidím smysl... Nemyslím si že při běžných cestách někde narážíš na strop výkonu motoru a to ani při předjíždění.

Co se týče dálničního provozu, tak tam samozřejmě ano, ale zase k čemu ti bude výkonný motor když ho budeš přetáčet...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mam 1.9 TDI, vse seriove jen upraveny software. Nevim kdo chip delal, auto jsem tak uz koupil. Byl jsem na brzde a namerili mi nejakych 117 kW a 330 Nm (nepamatuju si presne, plus minus par jednotek). Tim chci rict, ze by ti mozna stacilo udelat chip u nekoho kdo se fakt vyzna a ani bys nemusel menit turbo. S chipem jezdim uz 120 tkm (plus urcite minimalne nekolik desitek tkm s tim jezdil minuly majitel) a zatim nic v souvlislosti se zvysenym vykonem neodeslo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, chtel jsem udelat chip, auto mam od nova, zajete hl. dalky a dalnice, ale seriove mi u BXE zjistili na brzde misto 77kw jen 72kw, 235Nm, pricemz seriove mivaji vice. Takze mi nedoporucili chip, protoze motor neni ok. Jen se zjistilo, ze 2 vstriky jsou mimo hodnoty,... i kdyz jezdim verva nebo omw,...  v autorizaku mi rikali, ze se jim po nastartovani zda, ze jde jen na 3 valce. Samozrejme, pocitove za studena slapnu plyn a zda se mi, jako bych ho proslapl a pak se neco deje. Dle diagnostiky zabere turbo kolem 2200ot/min. Graf krasne kopiruje hodnoty, co motor ma davat. Kde hledat chybu??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...