Přejít na obsah

Samovolné uzamčení centrálního zamykání


Bogin2010

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám takový problém s centrálním zamykáním. Někdy se mi stane, že když otevírám a zavírám dveře u řidiče, tak ve středové poloze se auto samo zamkne a potom někdy zase odemkne (problikne takové to tlačítko na zamykání a odemykání na středovém panelu). Mněl jsem to teď na garančce a na nic nepřisli. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Jenom dodám, že DO to určitě není.

Roomster, r.v. 2009.

Děkuji za postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Mam presne tento isty problem.. zacalo to same od seba, auto sa same zamkne odomkne, vypnem motor a je stale zamknute.. V stredu s tym idem do servisu, potom dam vediet.. Dufam ze to nejak vyriesia.. Inak nevie niekto nahodou co stoji montaz tempomatu v autor. servise?? Tempomat uz mam kupeny..

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v servise na nic neprisli, napojili to na diagnostiku, no ziadnu chybu im to neukazovalo.. nakoniec sa vyhovorili na to ze m8m LED osvetlenie interieru ze to moze byt z toho.. Takze mam vymenit LEDky za normalne ziarovky a ked sa to bude opakovat tak mam prist znova..

Cestou so servisu mi to spravilo zase.. zamklo sa same od seba.. Vymenil som vcera LEDky za normalne ziarovky v interiery.. dnes mi to spravilo asi 3krat..

Mam taky pocit ze to bude nieco so spolujazdcovymi dvermi.. Pocas chodu motora som to pozoroval, auto odomknute (teda v normalnom stave) priatelka vystupila a ked zavrela spolujazdcove dvere tak sa zamklo..

NECHAPEM!!!

Poradte prosííííííííím!!!

INAK Vcera mi motovali tempomat - SUPER Vecicka:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, takze.... :aggressive:

tento problem mam aj ja....

prejavuje sa asi takto: ked mi niekto otvori dvere spolujazdca auto sa zamkne...mal som to v servise, diagnostika nic neukazala z dovodu ze tento problem je sporadicky a robi to sem tam....a akurat ked to bolo v servise sa to neprejavilo, niekedy mi to nespravi cely tyzden a niekedy pokazde ked niekto vystupi spolujazdcovymi dverami...najviac sa obavam toho ze budem stat vonku pri aute, niekto znutra vystupi-zamkne sa to same od seba-a zavre dvere... to bude zaujimava situacia s klucikmi v aute :Dlol:aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam podobny problem, uz som to 3x riesil v servise... paradoxne u nich sa chyba vraj nikdy neprejavila ...

romzyslam z treba preklepnut kabelovy zvazok co ide do dveri .. nakolko len pri otvarani - zatvarani tych jednych dveri (spolujazdca) to robi .

btw. uz sa mi to stalo ze decko mi ostalo v nastartovanom aute zamknute z tohto dovodu .. nastastie pochopilo z ema zvnutra otvorit same

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě to taky dělá, ale jen někdy otočím klíčem a auto se samovolně zamkne, ale je odemčený, i otevřený dveře na to nemají vliv, stejně to udělá a taky se mi někdy stane, že centrál neodemkne kufr, musim asi dvakrát nebo třikrát znova zamknout a odemnkout auto a zase to jde, nevíte co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proti zamknutí auta s nastartovaným motorem a klíči v zapalování se sichruju jednoduchou fintou - buď nenechávám klíče v zámku, když auto opouštím, nebo si před vystoupením stáhnu okno aspoň v jedněch dveřích, abych pro klíče dosáhl. Protože už se mi taky stalo, že jsem zabouchl dveře řidiče (!!!) a auto se i s běžícím motorem uzamklo - naštěstí manželka s náhradním klíčem v kabelce byla nedaleko... Kdybych byl sám, asi by to jistil kámen v pěsti jako u pračlověka Janečka a boční okénko... A je zajímavý, že co se podobně "sichruju", ještě se mi nestalo, aby se mi auto pouze při zabouchnutí dveří samo od sebe uzamklo - asi to "ví" a "špekuluje, jak mne nachytat jinak"... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

mě to taky dělá, ale jen někdy otočím klíčem a auto se samovolně zamkne, ale je odemčený, i otevřený dveře na to nemají vliv, stejně to udělá a taky se mi někdy stane, že centrál neodemkne kufr, musim asi dvakrát nebo třikrát znova zamknout a odemnkout auto a zase to jde, nevíte co s tím?

poslední cca 2 měsíce se mi to taky samo od sebe zamyká a je jedno jestli mám nastartováno nebo ne. Naštěstí u řidiče to nechává odemčeno a auto jako takové se samo od sebe neodemkne. Problém s kufrem mám stejný ale kolikrát mi nepomůže ani když odemknu a zamknu 10x po sobě - co mi pomáhá je trochu sklopit dělenou zadní sedačku tak aby cvakl ten zámek, pak se dá kufr normálně otevřít.

na diagnostice nic, jediné co dalšího blbne je osvětlení kufru a zadní levé brzdové světlo - ani jedno nesvítí a žárovky sou OK. tak nevím co s tím :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

podla mna bude nieco s tymi kablami v dverach ..

Ja som mal zas problem ze mi neukazovalo otvorene vodicove dvere. (RJ mala signal ze su zatvorene tak som kludne mohol zamknut s otvorenymi dverami) Tak v servise skontrolovali tie kable vo dverach a opravili to ..Diagnostika samozrejme ze nic neukazovala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Tak včera jsem byl na další garančce a vypadá to, že je po problému. Ale zároveň mě naštvali, prý byla prasklá průchodka těch kabelů ve dveřích a nemůžou to uznat jako reklamaci, ale já mám to auto od začátku, nikdo jiný s ním nejezdí, tak že to muselo být už z fabriky (průchodka byla prý přisilikonovaná). Nehádal jsem se s nima, je to jenom 100,- , ale jde o princip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Máme Roomster (r.v. 02/2009, benzín 1.4 16V, verze Sport) a taky se zbláznilo centrální zamykání..

Začalo to jednou v prosinci, kdy jsem vylezl z auta, který mělo nastartovaný motor a byla zatažená ručka..

Oškrábal jsem námrazu na oknech no a když jsem se chtěl dostat do auta, bylo zamčený..

Stál jsem večer v pátek asi v půl šestý na náměstí v Jablonci, jediný co jsem měl u sebe byl mobil.. Druhý klíče doma v Liberci, navíc klíče od bytu byly v autě..

No naštěstí jsem sehnal zámečníka, který musel roztáhnout dveře od kastle a drátem se stisklo tlačítko pro odemčení na středový konzoli..

Problémy pokračovaly tím, že se auto samovolně zamklo při jízdě domů a stávalo se to snad každou jízdu celý weekend..

Jelikož je auto v záruce, hned v pondělí ráno jsem to odvezl k prodejci, nechal jim tam auto ať se starají..

Vrtali se v tom někde do středy odpoledne, než teda vyměnili řídící jednotku pro centrál a taky i spínače ve středový konzoli..

Od té doby to je zatím tak jak má být a žádný problém není..

Za více než dva roky co auti máme, je tohle jeden ze dvou problému, který nastaly.. Tím druhým byla špatná pyropatrona pod sedadlem řidiče..

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pyropatrona pod sedadlem řidiče ??? Máš příplatkové sedadlo s katapultem ??? :smich::smich::smich: To by bylo fajn opustit auto střechou před blížící se nehodou :palec2:

Z 99 percent bývají přelámané kabely ve dveřích, a z drtivé většiny toto nelze diagnostikovat OBD diagnostikou ale stačí stáhnout husí krk z nejčastěji řidičových dveří, rozplést svazek a zkontrolovat drát po drátu, na 2 minuty práce :palec2:

A ké patroně lol koncern pořád bojuje s nekvalitními konektory na vedeních airbagů a pyronapínáků.... Různé modely různé problémy OII Golf IV/V Tuareg konektory na boční airbagy v sedačkách, FII/R pyronapínáky pasů.... prostě newerending story :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak u mňa je tento problém so samozamykanim už vyriešený

-- v 2 roxnych servisoch .. sa vraj zavada nikdy neprejavila (resp. asi to nemali zaujem riesit ) ,

ale na poslednej rocnej kontrole problem odhalil uz prijimaci technik hned pri odovzdavani auta .....

pomackal husi krk v dverach v ktorom idu kable a auto sa veselo zamklo a odomklo ..

.. vyriesila to oprava kabelaze ....

lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak se mi to objevilo i u dveří spolujezdce. Auto bylo už po záruce, tak jsem s tím zajel za známým automechanikem. Žádná prasklá průchodka, jak mě tvrdili v servisu. Prostříkal konektor myslím kontoxem nebo něčím takovým a je po problému. Funguje to totiž tak, že když se konektor odpojí, tak se auto uzamkne (zřejmě kvůli bezpečnosti?). Tak že problém u mě byl pouze špatný kontakt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám problém s mým Roomstrem výbava Sytle 1.4 r.v. 03/2007 najeto 38000 km, stává se mi (tak 1:50), že když dálkovým uzamknu auto, tak řidičovy dveře zůstanou odemčené, ale dioda ve dveřích bliká. Odemčení a opětovné zamčení dálkovým nepomůže a řidičovy dveře zůstanou stále odemčené, pomůže až otevření a zavření dveří řidiče a nebo uzamčení a odemčení klíčkem. Taky se mi stalo, že jsem odemkl auto a řidičovy dveře zůstaly zamčené, tady pomohlo jenom odemknutí klíčem. Jednou zase nefungovalo uzamčení řidičových dveří přepínačem v autě, tam taky pomohlo až otevřít a zavřít dveře řidiče. Poprvé když jsem si tohoto problému se zamykáním dveří všiml, tak nefungovalo ani komfortní ovládání obou předních oken, musel jsem neustále držet tlačítka pro otevření a zavření oken a znovu nastavit klíčkem krajní polohy, potom už zase fungovaly normálně. Žádné chyby v řídící jednotce nejsou zanesené. Husí krk u dveří řidiče jsem pomačkal a potahal, ale nemělo to žádnej vliv, takže kabelama to asi nebude. Nemohl by to dělat nějakej mikrospínač ve dveřích řidiče (zámek, motorek od oken, nebo nevím). Nemáte někdo nápad co by to mohlo způsobovat? A nebo neměl někdo podobný problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...