Přejít na obsah

Samovolné uzamčení centrálního zamykání


Bogin2010

Doporučené příspěvky

To je pěkné, ale při náhodné poruše 1:50 to asi jen tak nenajdu a měnit všechno jen tak na slepo není řešení, proto se ptám jestli neměl někdo podobný problém, aby mě nasměroval správným směrem. Ty okna, že ztratily krajní polohu, už nikdy neudělaly, ale někdy se mě stane, že při stisknutí na 2 polohu okna jakoby zacukají a musím ty tlačítka stisknout ještě jednou, ale ty okna mě zase tak moc neštvou, to spíš, že se nemůžu spolehnout na uzamčení dveří a musím pokaždý chodit okolo auta jak blbec a zkoušet dveře. Ty zámky jdou kontrolovat přes vag (bloky hodnot a nebo co já vím) a nebo tam nic nezjistím? popřípadě popis kde to mám na vagu hledat a od čeho se odrazit.

Dveře zamknuté DO, kontrolka na dveřích bliká, ale dveře řidiče někdy zůstanou odemčené! následně dveře jdou uzamknout klíčem a nebo otevřením a zavřením dveří a zamknutím DO (světlo v interiéru funguje jak má rozsvítí a zhasne podle otevření a zavření řidičových dveří).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Když tady není nikdo ochotnej poradit tak se podělím o svoje zkušenosti. Po výměně baterie se už řidičovy dveře zamykají. Baterka vyměněna v prosinci, stará měla 11,9V, a 6 let. Otevírání a zavírání oken, už taky funguje, rozebral jsem tlačítko ovládání u řidiče, napružil a pročistil sprejem kontakty, od té doby okna bez nejmenšího problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jo fungovat by měla, ale za poslední 3 roky auto najelo cca 10000km, a to ještě okolo brlohu (do 4km), takže se neměla kde dobít, a tak byla spíš vybitá, než nabitá. Jinak při napojení na Vag, a logování za jízdy bylo napětí sítě 13,9-14,4V, takže dobíjení je v pořádku. Současná baterie má napětí 12,6V (druhý den).

Editováno: , autor: ales-r
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, tak tos tu starou pohřbil tím, žes ji nedobíjel - když se s autem nejezdí aspoň 1x týdně 20-30km, aby se baterka dobila a udržovala na aspoň trochu stálým % nabití, musí se nejpozději po 2 měsících dobíjet externím zdrojem = nabíječkou. Jinak to dopadne jako s tou tvojí starou baterkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Fabia 2 r,v,2008, Centrál se sám zamykal, kufr nešel otevřít, signalizace zapnutých světel nesignalizovala atd. .Vysledoval jsem, že problém je v předních levých dveří.  Jel jsem podle nápověd na fórech.

1, Výměna mikrospínače, nákup 70 Kč +  poštovné, hodina práce. Problém se nevyřešil.

2. Výměna celého zámku, nákup 700 Kč +  poštovné, hodina práce. Problém se nevyřešil.

3. Kontrola a prostříkání všech konektorů, ve dveřích i na sloupku dveří. Problém se nevyřešil.

4. Nakonec jsem se rozhodl, že přeměřím vodiče ve svazku dveří. Po vysunutí svorkovnice ve sloupku dveří jsem si všiml, že tři vodiče jsou přerušené a skoro všechny ostatní jsou různě lomově poškozené. Bylo mi jasné, že to je ten problém. Podle barev jsem vodiče pospojoval, proletoval, izoloval a vyzkoušel. Problém se vyřešil.

Je mi jasné, že je otázka času, kdy se opět nějaký vodič poškodí, ale znám problém a mám čas si pořídit nový svazek vodičů a pak ho příležitostně vyměnit. Nyní mám k dispozici dva mikrospínače zámku dveří a jeden kompletní zámek levých předních dveří, zájemcům mohu poslat, pokud budou mít zájem. xmusilv@seznam.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Děkuji moc  za  radu    a ještě se  zeptám   nemám  tam  harmoniku  se  zobáčkem  jak  ukazuje   obrázek     ,   je trochu jiná  a na  obou stranách stejná   v A   sloupku  nahoře  i dole   .   jak  vyndám  gumu-harmoniku  z A sloupku    a pak  nasadit  zpátky .   děkuji moc   aby ji  netrhl .. Je na to  nějaký  fígl ?   

do.docx

Editováno: , autor: standa 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli tam není zobáček, tak by se neměl vršek odtlačovat, ale naopak by se na něj mělo normálně přitlačit. Potom se vršek vyklopí směrem ven, od karoserie a teprve potom jde úplně vytáhnout i spodek. Viz např. obrázek (konektor je tam vzhůru nohama) https://www.skoda-dily.cz/data/items/293/5dc5465910e15_xl.jpg, nebo https://www.skoda-dily.cz/data/items/269/5bec495ae6db9_xl.jpg (tady je konektor ve správné pozici).

 

Editováno: , autor: JayBee1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak sa pripajam aj ja z nahodnym zamykanim a nefunkcnym stahovanim okien. Na opravu som isiel dost naisto pretoze po stiahnuti gumovej prechodky boli prethane viacere vodice na vodicovych dverach. Bohuzial vymena zvazku instalacie vyriesila problem len so stahovanim okien. Nahodne zamykanie pokracovalo... Musel som znova rozobrat dvere a pri kontrole spojeni som objavil problem v konektore zamku dveri. Po rozobrati zamku som zistil ze konektor je zle zacinovany / uvolneny z DPS. Prepajkovanie vyriesilo cely problem. Fabia combi 1,2HTP MR2009

 

zamok_dveri_resize.jpg

Editováno: , autor: strong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...