Přejít na obsah

Zatékání do kufru


Jirka2106

Doporučené příspěvky

Martine, jestli bylo auto nakloněno tak, že by ti mohla z ze zadu jakoby od zámku stéci voda, tak by to mohlo být tím, že ti voda teče přes tesnící gumu.

Je důležité zjistit v jaké pozici jsi měl auto , když ti do něj zateklo. (voda si hledá vždy cestu nejmenšího odporu a  hlavně, "Voda ti nepoteče do kopce.")

vím o čem mluvím.

Jestli jsi měl , auto zaparkované čumákem dopředu (dolů z kopce) a nakloněné na levou stranu, tak je jasné, že jsi vodu našel, kde ukazuješ.

Joo a kolik vody jsi tam měl? a stekla ti voda i do rezervy?

Vím, jsou to detaily, ale o tom to je, o těch detailech, Zkušenější  jenom potvrdí.

Ahoj.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za podněty. Ta hadicka ostřikovače je někde pod tapecem? Pokud jo, tak zkontroluji. Nicméně jsem k tomu čichl a nevoní to jako voda z ostřikovače. 

Včera jsem vysušil a před chvílí fotil... Opět orosení mírně na plechu. Nepršelo a auto stojí na rovině. Foto zde nedávám není to vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to , že se ti to tam rosí je proto, že tam je nejchladnější místo.

tzn. že ti zatéká někam do kufru , možná rezerva.

Dej auto pořádně někde vysušit, (nejlépe teplá garáž, a nebo , jak ještě nemrzne, a venku bude svítit slunce, tak otevřít kufr a vysušit takto.

jestli potom přes noc bude znova na druhý den orošené, tak to nevím..

Ano  hadička pro zadní odstřikovač je pod tapecem.

Ještě mne napadá, že někdy jak zatéká přes zadní 5té dveře (kufr, )

tak se drží dlouho voda v té těsnící gumě.

Jsou v ní asi co 40 cm otvory, jak pojedeš prsty proti sobě, tak z té dírky někdy vystřinke, (skoro jako když vymačkáváš jebák :-)

já jsem to řešil, tak, že jsem průbojníkem, (s otvroem, z opačné strany propíchl další díky a voda mi odtamad vytekla.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, chci se zeptat, zda je toto normalni... po desti nebo po pouziti zadniho ostrikovace se mi dostane zvenku na vnitrni tesneni voda, coz ma za nasledek mokry tapec. Domnivam se, ze voda by se na vnitrnim tesni nemela dostat. Nezjistil jsem zatekani, ale mozna to neni radne dovrene. Vozidlo je po oprave jedine DN zezadu, kdy servis vzdy opravil Zatekani ci slicovani. Dale se navic tvori vlhkost na 5-tych dverich - okne. Muze to mit s tim spojitost?? Diky. 

EA754D44-0A6C-47A3-BBFC-B8E4F3BC7D72.jpeg

7FF2ED9E-FE82-45A0-A716-04DC3A7F3BAB.jpeg

7536537C-B9DB-4EC9-89D5-E029332B9010.jpeg

04D10E7A-919C-489F-97C7-6AD7EED6F9F3.jpeg

6E523E14-C47A-477C-A7CA-D3210B3FB3F8.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AHoj Martine.

přesně vím, kudy se ti díky použití stěrače dostává voda na tu gumu, (je po stalčení gumy a vedení prosty, ksobě, na vzdálenost cca 30 cm, ) stříknutí vody?

měl jsem vodu i uvnitř té těsnící gumy,  (viz tvoej první foto)

Podíval jsem se kudy se dostává voda na tu gumu, - měl jsem i orosení, vlhkost gumy, na vodorovné části těsnění. - viz moje předělané foto a ČERVENÉ LINKY

 

pak jsem zjistil, že voda teče v okapové lince - ZELENÁ

a protože v krizovém místě ŘŮŽOVÁ není žádný okap, ani svod, tak voda stéká po ploše plechu hrany a ulpívá právě na těsnící gume, ČERVENÉ LINKY,  a pak stákají k prostoru zámku dole. A když už je v zadní části vlhkost, tak se ti rosí  to zadní okno.

takže ... musíš vymyslet jak v RŮŽOVÉ  části donutit vodu nestéci po plechu, ale odkápnout dolů do žlábku.

PS: doufám, že se nezlobíš, že jsme použil tvoji fotku a že jsem ti na tvoji fotku kreslil :-)

dej vědět, co jsi vymyslel a zda to pomohlo.

robert

 

řešení Š oct.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Elektrikar: potvrdil jsi mi, co jsem si taktez myslel!! S tim se bude muset vyporadat servis co mi to takto opravil,... Je pravda, ze pri ostriku zadniho okna voda steka pres zadni hranu vika az se to dostane pod spodni hranu vika a za tesneni a cast vody zustava v odtokovem kanalku u okna a pomalu odteka do boku,... bocni tesneni byva taktez v horni casti mokre. A tys to vyresil jak??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:-)

donutil jsme dovu, aby nestékala po plechu, ale aby před tím odkápla.

tzn. silikonem, jsem navedl vodu, a udělal takový, řekněme "rampouch", voda nesetkla po hrane, dveří na těsnící gumu, ale stekla po rampouchu, na spodní špičku a tím se nemohla vrátit na plech, a spadla dolů do odtokového kanálku.

Stálo mne to mnoho dřiny, a vyplýtvané vody, než jsem na to přišel.....   a ted to zde tak lacino vyžvaním... :-(

 

Ale doufám, že Tobě i jiným toto pomůže. :-)

 

PS: doufám, jen, že postup, jak jsme to popsal, jsem se vyjádřil celkem srozumitelně, a pochopí to i kdejaká Lama. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martine.

Když se podívám na to sklo a na ten žlábek pod tím sklem, tak to je naprosto jasné,

voda si vždy najde cestu nejmenšího odporu, a snad od výroby je to sklo širší, nebo menší, (nevím, nemám rozměry skla, a nejsem technik...) Já okno každopádně měněné neměl, auto nebylo bourané....) i když, přesnou historii neznám. Takže se voda steče po plechu a to je chyba.

Udělal jsem si v místě, kde to stéká, ze silikonu kapku  (ten rampouch), nechal zatuhnout a pak to vyzkoušel, a jak jsme zjistil, že voda nestéká , ale odkapává, tak jsem měl vyhráno.

Pak jsem ještě propíchnul ze spodní strany to těsnění (průbojníkem s průměrem 4 mm, a to udělalo ze spodní strany i díru, pro případnou další vlhkost) a už nezatéká. :-)

jak se ti povede udělat rampouch, tak to tu vyfot pro další ... určitě to ocení a pošlou Pozitivní hodnocení. :-)

ahoj.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, měl jsem stejný problém - vždy po dešti v kufru u rezervy velké množství vody (koberec nikde mokrý nebyl). První co mě napadlo, že je to známá závada s hadičkou k ostřikovačům, ale po vodě do ostřikovačů to nesmrdělo, prostě pouze jako (dešťová) voda. Zkoušel jsem se i zavřít do kufru a auto zkrápět hadicí a nikde nic...Po jízdě v dešti tam ale voda byla skoro pokaždé. Před rokem a půl jsem ve škodovce nechal seřídit (nejspíše je přitáhli) 5. dveře a od té doby mám pokoj! Po tom všem bádání, čím to je, mi byla odměnou cena "opravy" 143 Kč :) (Doufám, že moje zkušenost pomůže alespoň někomu...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je na to jednoduchá rada asi v ceně 5 kč, možná i méně, jedná se o to, že v místě, kde je ten okap. se ze silikonu vytvoří "kapka" kudy ta voda steče, tj, odkápne do toho žlabu a nesteče po hrane plechu na tu gumu.

 :-)

snad pomůže.

Jinak já řeším jiný problém, a nevím, zda je zde na toto založeno vlákno. Na Š O II po FL, se mi stále drží voda po dešti v předních pravých dveřích.

Když dveře otevřu, tak odtokovými kanálky ve spodní části dveří voda odteče, ( je jí tam cca 1 Dcl.) probém je v tom, že v zimě, když mrzne a pak na chvíli vysvitne slunce na ty přední pravé dveře, tak se zahřejí, odpaří a v prostoru kabiny se zvýší vlhkost, která se pak sráží na čelním skle a ta zamrzne, takže škrábu okno jak zvenku, tak i zevnitř.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...