Přejít na obsah

těsnící prvek pod lištu osvětlení RZ


Ludwig

Doporučené příspěvky

Kolegové, jelikož se mi pod růžky lišty osvětlení RZ pátých dveří Octavia kombi MR 2003 "vyzobal" lak a začlo to reznout nechal jsem dveře opravit a nalakovat. Na radu někoho odsud jsem si pořídil prvek těsnící , číslo dílu 1U6 827 586, který se v současné době montuje na octavia I tour, aby se poškození dveří neopakovalo. Problém je v tom, že tu gumu pod lištu nedokážu dostat, zkrátka to nějak nepasuje, tuhle trochu schází, tuhle je toho moc. Mají Octavie Tour jinou lištu nebo jsem jen tolik nešikovnej? Řešil jste to už někdo? Poraďte prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem si to taky lepil pod spz na nový víko. Je to sada podložek pod SPZ, koupí se to ve Škode, jsou tam díry na šroubky - přichycení RZ. Po stranách máš křidýlka, který jdou odtrhnout jinak jsou dost velký. akorád to přilepíš, na druhé straně to lepí.. montáž na 5 sekund a ještě u toho stačíš vyžahnout škopek -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dík za odpověď. Ona ta guma je k mání jako samostatný díl a vlastně nahradila dva malé obdélníčky pro podlepení růžků lišty. Dokonce jí zůstalo stejné číslo dílu jako ty růžky a když by někdo chtěl ty růžky objednat přijde mu místo nich tahle guma. Z toho mi vůbec nedošlo, že by se musela kupovat jiná lišta, ale je to možné. Ona ta guma, resp. její hrana nejde převlíknout na všech místech přes hranu lišty - teda alespoň při pokusech bez montáže na auto. Když o tom tak přemýšlím je možné, že aby to skutečně po namontování těsnilo je nutné, aby byla guma o něco menší a při montáži a přitahování lišty se ta guma roztáhne a přes tu hranu lišty se dostane. Kdyby to totiž pasovalo teď, tak by se při dotahování ta guma taky roztahovala do stran a vznikal by tam naopak nežádoucí přesah.Není nic snažšího než to vyzkoušet :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasně že má přesah, ta guma pod lištu má takový osazení, který má v případě ideálu přelézt přes hranu lišty a vytvoří tak všude stejnou sílu přesahu a nemůže pod lištu zatékat. Ale jak jsem psal, když demotuješ původní lištu a zkusíš na ni položit tu gumu, tak ten přesah-nebo osazení nemůžu na všech místech přes hranu lišty přesáhnout, teda tak aby guma držela na liště přesně tak jak má a jako celek by se to jen přidělalo na dveře. Tak jsem si myslel, že to bude když jsem tu gumu kupoval. Je ale skutečně možné, že k této gumě musí být i odpovídající lišta a pak je to jasný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem to tam nacpal zatím alespoň tak, že to sedí nahoře a po stranách, včetně problematických růžků, ale dole ani náhodou. Popravdě dole nesedí vzhledem ke dveřím ani nijak zvlášť v některých místech (oblouky po obou spodních stranách)samotná lišta. Myslím, že trochu potrápím kluky ze škodovky (resp. z autor. servisu) z oddělení náhr.dílů a snad na tu správnou lištu narazím. Určitě to nevzdám, protože tu gumu tam prostě chci a tak jak to mám teď to nechci nechat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak dalším pátráním jsem zjistil, že lišta pro těsnící prvek bude skutečně jiná, než ta, kterou mám na autě já. Podle čísla, resp. písmen za číslem dílu se v Etce podle pracovníka zastoupení servisu Škoda objevují různé varianty. Jako nejvhodnější způsob zjištění odpovídající lišty mi bylo doporučeno zjistit VIN vozidla, které lištu včetně gumy pod ní má. Podle toho pak lze s jistotou v Etce najít přesné číslo dílu, resp. rozlišovací písmeno za tímto číslem. Takové auto jsem objevil hned před servisem, takže odpovídající lišta je objednaná a dnes bych se na ni měl jít podívat. Její číslo dílu je pro octavia kombi 1U6 827 577 R. Každopádně dám vědět jak to dopadlo, ale pokud to klapne, myslím, že jediný spolehlivý způsob pro kolegy s krátkou verzí je najít taky auto s lištou a gumou, ale pozor s MR min. 2009. Aby to nebyla dodělávka. Podle VINu takového auta se dotyčný dobere odpovídajícího čísla dílu. Protože je jasný, že lišta přijde v nějakém černém základu - dokáže někdo odhadnout kolik si může běžná lakovna říct za lakování lišty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dostal jsem i novou lištu, protože mám předface a ta je jiná. Mohu doporučit všem, protože si myslím, že lištou s gumou je problém v tomhle místě vyřešen. Na druhou stranu jsem viděl svoje dveře, po demontáži původní lišty a koroze tam nebyla, jen poškozený lak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, jak to tedy je s lištama SPZ ? Mám sedan 3/2004 a lištu sem sundal a samozřejmě je pod ní vyzobanej lak, místama až na plech. Koroze naštěstí skoro žádná. Reklamovat to nebudu, na to nemám nervy. Nějak to opravím sám, ale potom bych tam rád dal tu podložku (1U6 827 586). Bude mi tam ta podložka pasovat na lištu čísla 1U6 827 577N a nebo musím koupit ještě jinou lištu ? Pokud ano, jaké číslo ma správna lišta pro sedan ? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...