Přejít na obsah

Zatékání dveřma


zzdeny

Doporučené příspěvky

Stačí, když stojí auto trochu nakloněné na stranu. Spodním těsněním u okna ( které netěsní "natvrdo" ) teče voda při dešti dovnitř dveří a pak vytéká "odvodňovacím" otvorem, který je dole vepředu u každých dveří. Když je auto nakloněné, tak se vyteklá voda drží na prahu. P.S.: až jsem se divil a divím stále, kolik vody vyteče po dešti z dveří tou dírkou a to hlavně po otevření dveří. Je pravda, že parkuji dost nakloněný k pravé straně.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky navazu na tema. asi pred mesicem jsem si vsiml ze mam fleky na tapecich u prahů na obou zadnich dveri, oboje dvere byly mokre, k moji smule ja tam mam flock tak je tam celkem velky flek, nechaval jsem to plavat ale jak ted porad prsi tak to je cim dal mokrejsi a rozhodl jsem se to resit, tak jsem sundal ty flockovane vyplne dveri a zjistil jsem ze jak je ta plechova vypln tak vespod je to mokre a byly tam i kousky nejakeho lepidla nebo tmelu. zrejme odborna prace originalniho servisu. ale aspon vim kde se brala ta vlhkost. zrejme je nekde mala skvira v tesneni u zadnich oken a tim padem tece voda dolu, ale spravne by to melo odtect tou malou dirou ale jaksi to nefunguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k vodě zatékající dveřmi - tento problém jsem řešil jak u Feldy combi tak u Octavie combi. Každopádně u mě je velký problém v tom, že parkuji dost nakloněný na pravou stranu a tím pádem příčná rovina prahu je spíše nakloněna dovnitř - při autě stojícím na rovině jsou roviny prahů mírně nakloněny ven. S dveřmi na pravé straně problém nebyl, ale vlevo při deštivém počasí to bylo hrozné. U Feldy i Octávie navíc voda z prahu přetékala ( nebo nějak vzlínala) před spodní těsnící gumu a tekla na podlahu kabiny u řidiče, bohužel se na to přijde až když je nacucaný koberec :aggressive: Řešil jsem to tak, že na prahu v té loužičce jsem měl složený savý papír který byl převěšený přes konec prahu a který fungoval jako knot a vodu vysával ven místo toho aby tekla do kabiny. Řešení podivné, ale fungovalo. U Yetíka se zatím voda zaráží - těsnění dveří a lem je vyšší. Jak jsem různě pátral na forech, není to ale jen u Škody, ale i u jiných značek. Stále ale nechápu jaké množství vody se dostane dovnitř dveří přes spodní "těsnící" gumu okna. Ještě jedno - postavit auta tak aby voda mohly otvůrky ve dveřích odtékat - u mě mírně z kopce doprava lol .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Chlapy, mě se te stala podivná věc, našel jsem na podlaze u spolujezdce vprave vepředu bouli pod tím tapecírungem. Když jsem na to klepal, tak mi připadalo, že je pod tím led. Nevím, kde se tam vzal, nikdy jsem si nevšiml, že by dovnitř auta teklo. Myslel jsem, že by se ta voda třeba pod kobercem rozlila a netvořila boule. Nebo tam možná byla nějaká kapsa. Zkrátka mám tam bouli, pravděpodobně led a nevím, kde se tam vzal. Máte s tím někdo zkušenost? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě teklo ke spolujezdci skrz ventilátor, a ten pochopitelně odešel... byl vyměněn a prý vada z výroby- špatně nasazen a při dešti voda neodtékala kam měla a tekla přes nějaký přepad a pylový filtr až spolujezdci na nohy. od té doby dobrý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak chlapy a je to tu zase. Tentokrát jsem neměl zmrzlou bouli, ale dnes, když jsem luxoval po zimě auto, tak jsem zjistil, že u spolujezdce vepředu mám zase mokro. Předtím to bylo vysvětleno servisem, že asi zamrzly odtokové kanálky u stěračů, tak jsem tentokrát překryl celou kapotu včetně předního skla, aby mi na kanálky nesněžilo a nezamrzlo to. Zima mírná, opatření provedeno, ale výsledek stejný. Hloupý je, že mi v létě končí prodloužená 4 letá záruka. Už předtím prolejvali v servisu auto vodou a nikde žádné prosakování nenašli. Tak to netuším, kde je zakopaní pes. Jenže, co dál. Teď mi to udělá servis ještě v záruce a pak už za peníze. Řešil jste už někdo obdobnou výrobní vadu, kterou nedokázal servis opravit a jak se k tomu postavila Škodovka? Ještě jim dneska napíšu, co mám dělat. Díky za jakoukoliv radu. Jsem z toho už fakt zoufalej, z Jetinky jsem nadšený, nikde žádný problém až vždy přes zimu tohle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

robi ti to iba v zime? Vozis v aute mokre alebo vlhke veci (staci par krat mokry uterak)? Kludne by to v takom pripade mohol byt aj vyzrazany kondenz. Ak mas kde, skus nechat zaparkovane auto s pootvorenymi oknami (tak na 1cm) aby sa vetralo .... ina ma v celku nenapada

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...