Přejít na obsah

Autoradio - výběr a výměna neoriginálního radia


Host MichalF

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

nevím jaké zkušenosti máte s Clarionem vy, ale já již 2 roky používám Clarion FB 288 RBT a nemůži si jej vynachválit.

Perfektní ladění v 18 předvolbách,přehrává z SD karty MP3 (CD mechaniku v aute bych už nikdy nechtěl)a hlavně má auto rádio Bluethoot což je dnes k nezaplacení.Automaticky se spojí při otočení klíčku s mobilem a čeká na přenos hovoru do repráku, má svoje dva mikrofony. Navíc přehraje hudbu z mobilu přes BT do repráků auta. Supr rádio a perfektně sedí v octavce. Dále je zde volba barevného podsvícení (přes 200 odstínů)

Jediný problém co s ním mám je, že se mi čas od času vynuluje a při jízdě v noci přeblikává dispej, ale je to pravděpodobně problém v elektrice v autě.

Závěr když rádio tak jedině s BT a SD, dobrý by bylo USB ale...

Jo cena před dvěmi lety 4000Kč ale to se za to dá zaplatit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

mam 3kable z auta plus minus a spinaci vcera som menil iso a ten zlty spinaci sa mi dotkol o kostru :-( neviete ci je to napojeny cez poistky alebo zo spinaci skrine? dakujem

cerveny/plus/staly prud,hnedy/minus,zlty/spinaci/ACC poistky som kukal je tam ze poistky na radio ale je to na cerveny kable /plus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fancarhifi & mysterx888 - oba máte pravdu, u rádií je žlutý na trvalém napájení +12V a červený je ovládací od spínačky ("ignition"), jenže ŠA to už léta osazuje obráceně (vlastně minimálně od doby Felicie, pokud tedy nebyly ISO konektorem pro autorádio už ve výrobě vybavovány už některé verze Favoritů - nevím to sám), čímž připravila horkou chvilku nejednomu s tímto "ftípkem" neseznámenému majiteli svých produktů. Jinak než ftípek to nazvat neumím, protože zaměnit mezi sebou dráty od svorek 15 a 30 bych já osobně považoval za schválnost až snahu o sabotování případných samo-domo výměn za nekoncernová rádia. Rádio zapojené na "škoda-auto modifikaci ISO konektoru" sice funguje, po vypnutí zapalování ale "zapomene" veškerá uložená nastavení naladěných stanic, ekvalizérů atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mám naprosto idiotskej dotez. Kamarád mě rozhodil hláškou, že Pioneer mají nějakej jinej konektor než ISO, a že se musí kupovat ještě nějaká korekce. Já uvažuju nad koupí tohodle modelu:

http://www.mall.cz/autoradia/pioneer-deh-2200ub?v=437240

Mám OI r.99, a když jsem vyndal rádio co tám mám (Original škoda CD), tak se mi to zdá stejný, ale elektrikařina je pro mě španělská vesnice, tak bych se chtěl optat, někoho, kdo to pozná podle fotky bez problému. ;-)

Předem dík.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to rádio koupíš jako nové, měl by k němu být přiložený kabelový svazek, který na jednom konci má konektor pasující do rádia a na druhém bude standartní ISO - říká se tomu "ISO-redukce" a v některých obchodech se to dá koupit i samostatně, podle typu a značky rádia. K novému rádiu bys to ale měl naprosto samozřejmě dostat automaticky. Další problém může nastat v momentě, kdy ISO konec téhle radukce budeš chtít zapojit do kabeláže v autě - nevím, jestli máš v autě normální ISO, nebo jestli tam máš CAN-bus a sdružený "koncernový konektor". V takovém případě se musí ještě dokoupit redukce "ISO - koncern VW", která stojí také kolem 200Kč. Aby sis byl jistý, porovnej konektor co čouhá z palubovky se stadartním ISO, který najdeš například  ZDE   .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...má OI z 99´...takže tam "sdružený koncernový" není (MOST kdyby pro příšte)

...pokud si zakoupíš tento Pioneer tak žádný překvapení se nekoná..!! jen tě čeká ta anbáze s kabely...mimochodem...psal jsem jen jaká barva má patřit k jakému zdroji...to že koncernový auta to mají obráceně ví už asi všichni...Felicie to nemá protože nemá spínanou "0"

...dál jen budeš potřebovat redukci anténního konektoru protože v OI je ISO a Pioneer má DIN...je to tento...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/21-1-Instalacni-material/125-3-antenni-konektory/5/297-ISO-DIN

...jinak by mě zajímal zdroj autorádií na Mall.cz...doporučená cena je 2890,- a dát na rádio v takové ceně slevu 900,-....noooo...maji dobrý zdroj, ale Basys to asi není ;) pak nechápu proč tam mají logo pro pojištění...ale to byla jen úvaha...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rady....provedu dle doporučení. Jen jsem chtěl ještě poprosit, jestli se tady někde nějak detailně nepíše o tom, jak přehodit ty kabely? Našel jsem akorát, že mám prohodit žlutej s červeným, ale dost dobře si nedokážu představit, jak to udělá levák jako já!? Nebo na to stačí šroubovák a kleště????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Holýma rukama nalisovaný konec na drátu z plastu nevytáhneš - aspoň bez poškození pojistných zobáčků ne. Je potřeba mít "vypichovák" na konektory - dá se úspěšně nahradit tenkým a úzkým šroubováčkem, širokým nanejvýš asi tak 1,5mm - ten se vstrčí do plastu koncovky z té strany, která se zasouvá do protikusu konektoru - jsou tam na to vedle každého "pinu" nebo "zdířky" takové výřezy nebo otvory, zdánlivě nesloužící k ničemu. Ten šroubováček se dá nahradit i kusem svářecího drátu, na konci v délce asi 1-1,5cm sklepaným na plocho a opatrně spilovaným do tvaru šroubováku - nebude prakticky namáhaný, jen se tím zasunutím nejdřív z jedné a pak z druhé strany stlačí dvojice pružných jazýčků, která blokuje konec každého kabelu v tom plastovém kusu proti vytažení - a kabel pak jde vytáhnout jako po másle. 

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Vopred sa ospravedlnujem ak je tu uz taka tema, ale dostal som sa k octavii 1 r.v. '98 bez prednych repro a starym radiom na kazety. rad by som ho vymenil za nieco ine a dokupil repro

radio mam vybrate toto:

KENWOOD KDC-4051UG

http://www.pricemania.sk/katalog/autoradia-s-cd-mp3/kenwood-kdc-4051ug-2276531/parametre/

pripadne viete poradit lepsie? s rozpoctom do 100-110€. ak bude mat DO nenanevam sa :) len jedinou podmienkou je zelene podsvietenie, oktavka je zelena tak chcem interier zladit do zeleno-ciernej

a repro este neviem, neviem ake rozmery budem potrebovat (nemam to zatial premerane), ale chcel by som to pozapajat ako original, zadne aj vyskove repro by zostali, isli by nove iba dverove, bez MDF podloziek

vedeli by ste mi prosim poradit nejake reproduktory, pripadne sa vyjadrit k tomu autoradiu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

to 'Octavius':

resim to same do superbaI a dospel sem k naprosto stejnym radium jako ty.

jsou to asi obe dobry radia, obecne mam SONY veci rad, ale tady mi neco rika ze kenwood lepsi

nevyhoda SONY - nelze menit barvu podsviceni tlacitek (u kenwood jde)

vyhoda (velka) kenwood -bluetooth HF je integrovane od parrota - je skoro jisty, ze bude dobre fungovat synchronizace s adresarem (to u sony neni jiste)

vyhoda kenwood - USB vedeno zadem - muzes skovat do supliku pod radiem nebo v operce (vim ze sony ma uvnitr misto, ale treba 2,5"hdd se tam zrejme nevejde)

jeste ti zamotam hlavu pioneer MVH-8200BT (uz je venku i MVH-8300BT) - oba maji USB vepredu a pod displejem SD slot

mvh8200bt_main_gallery.jpg

mimochodem kenwood uz vydal KDC-BT61U (ale nenasel sem rozdil od 60tky)

velkej krasavec je kenwood kiv-bt900, ale nenasel sem ze by se v cz prodaval

Kenwood_KIV-BT900.jpg

babo raď - ja mam jeste podminku aby to umelo komunikovat s iPhonem4 a prehravat hudbu pres BT (A2DP)-to neumi pioneer

good luck

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...nevzpomenu si na současný model, který by měl AUX ze zadu.Dřív to byla výbava některých modelů Panasonic kde AUX byl na konektorech cinch.

Zadní AUX mají 2DIN rádia, ale ty asi nebudou předmětem vašeho zájmu.Můžu doporučit starší modely clarion, které mají zadní USB na kabelu.Ten v případě Octavie vyvádím pod volantem (vedle servisní zásuvky) kde je pak velmi snadný přístup pro výměnu fleshky.

Dnes už ale i clarion dělá USB a AUX na čelním panelu.

U některých značek jako třeba Pioneer a Kenwood se objevuje i slot pro SD karty, který je skrytý za panelem...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/39-1-Autoradia/154-2-autoradia-s-USB/5/1323-Pioneer-DEH-6300SD

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/39-1-Autoradia/154-2-autoradia-s-USB/5/1352-Kenwood-KDC-4751SD

...nebo pak clarion, který je navíc vybavený Bluetooth...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/39-1-Autoradia/154-2-autoradia-s-USB/5/765-clarion-CZ309E

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Stal jsem se majitelem Škody Octavie 1.9TDi r.v. 1997, v autě je příprava pro rádio, ale samotné rádio chybí. Chtěl bych si pořídit obyčejné autorádio s odjímatelným panelem ovládání (tatranka), a taky bych chtěl, aby rádio mělo USB vstup. CD nebo DVD mechanika být nemusí. Chci, aby rádio slušně hrálo. Je mi 18 let a o auta jsem se začal zajímat až před nedávnem. Děkuji za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...