Přejít na obsah

Startér TAZ1500 (1203)


jeniiik

Doporučené příspěvky

Zdravím a prosím o radu. Mám motor TAZ1500 a chtěl bych do něho dát startér s reduktorem (katalogové číslo 9141.320 - na první pohled vypadá jako startér z felicie). Chtěl bych se zeptat, zda by šel použít startér z Felicie? Někde jsem se totiž dočetl, že točí na druhou stranu. Našel jsem i návod na úpravu tohoto startéru pro Š120 (výměna pastorku a víka), ale nevím, zda i po této úpravě bude startér točit bráceně nebo už správně ... Pokud by měl někdo k dispozici startér s reduktorem přímo na TAZ1500, bylo by to super. Předem díky za reakce. Honza.

post-50414-1276078288,7309_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Co se týče směru otáčení Ti neporadím, při výměně za startér z Fáva/Feli se ale musíš ujistit, že sedí tvar, sklon a modul zubů na pastorku a spojkovém věnci. Sám jsem dával na Fávo ´94 startér z Feli (rychloběžný s reduktorem = MAGNETON) a vím, že jsou dva různé typy, lišící se tvarem zubů na pastorku - myslím, že to bude souhlasit i se změnou verze vstřikování SPi/MPi. Starší na Favorit pasuje beze změny, výhodou je mnohem snazší start v zimě - vyšší točivý moment při menším odběru z baterky, ale to asi víš, jinak bys o náhradu původního startéru modernějším neusiloval...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...