Přejít na obsah

Je to lambdou?


krysarr

Doporučené příspěvky

krysarr:

tak jsem si precetl cely serial jak si auto dela co chce. ale musim te uklidnit, ja mam neco podobneho. 5x jsem byl origo servisu a kdybych jim nerekl co presne maji udelat... myslim ze by udelali 100 jinech oprav a problem nevyresen.

muj problem je v jednom piskani ci huceni.

popisu ten stav a co vse jsem menil ci opravoval.

studenej start- drnc /sice volnobeh nez se zahreje motor... trochu trva. otacky cca 1200-1400) pak to spadne na cca800-900.

po ujeti nekolika kilometru kdy je ten motor dobre zahratej, zastavim-vypnu.obcas se mi stane ze po nejake dobe chci nastartovat a ejhle mame problem. zapnu klicek,cerpadlo drnci-vypne. ale pak je slyset jakesii bzuceni v oblasti klapky. dela mi to asi 2mesice ale opravdu ciste nahodou.jakmile motor schladne...opet jde startovat. nekdy teplota musi dolu az na spodek budiku.

veskera oprava za dobu 3mesicu: cisteni klapky pri 125tis.nejsem prvni majitel ale byl tam humus,serizeni plyn lanka,vymena svicek, oleje,vzduch filtr, test sondy(prej dobra) ale posledni mereni ukazalo ze ma 0hodnotu.ale chybu neukazalo zadnou. jo abych nezapomel.... pri 120tis. kontrola a chyba spatny tlak v sacim potrubi. reset+nove mereni a chyba tam uz nebyla.

vcera jsem opet mel rozdelany auto a cistil co se dalo. jede to lip ale jsem zvedav na tu chybu (bzuceni).

pokud by jste nekdo vedeli co to je a proc...dej te mi vedet...

precejenom nemohu znat vse.

abych nezapomel.... me auti mam rok....

1.6 55 r97....129tis. ja nalital 33tis....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Garden: Tak uz konecne odpovidam, pockame na fotecku, neco se tu urcite vymysli...

Jinak cidlo teploty motoru je kdyz stojis pred autem a koukas do motoru, tak v podstate hned u nej, vpravo dole. Kdyz se sklonis nad motor, budes stat primo uprostred mezi svetlama a budes koukat primo k zemi, budes koukat zhruba na nej, vpravo dole od motoru, na hadici, snad by melo mit i u 55kW takovy zeleny oznaceni. Kdyztak to namaluju ;)

Jinaxem prave privez auto, nakopnu, otacky drzi, nechcipa, motor je klidnej jako tak 20000km ne, a jede to samozrejme lip. Neskube a i krapet min zere. Jel sem domu celkem svizne, s jednou mensi kolonou, 6,3 ukazalo PC. No a mam novou lambdu, novej stredovej dil vejfucku, vycistenou klapku a vahu vzduchu, to vsechno bylo takrka zbytecny, teda ta lambda urcite, takze mam jednu nahradni doma. Origo servis noucement, davali mi tam taky ten stredovej dil, tak ten tedka upravovali, protoze to tam ficelo. Kazdopadne pohadka ma konec happy-end, jestli to nekoho zajima, nafotim jak vypadala ta hadice a ty krouzky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2krysar: ted jsem dolezl dom... poradne jsem to rozdelal a testoval jeden kabel po druhem.sundal vzduch filtr a poslouchal kde to bzuci. protoze mi to ted vecer udelalo opet. a muzu ti rici ze zavada je na svete.otocim klickem a bzuci... zavada?! je to klapka. trochu se pootevre a bzuci to jako by mela snahu se otevrit ale zustane privrena.

ja to tusil ze to bude urcite tam.ale nevim proc to dela jen kdyz to je zahraty.a kolik jsi dal za tu sondu?obrazek musim upravit.nemel jsem doma fotak...takze to je foceno mobilem.poslu dodatecne.

takze vazeni... pokud nekdy uslysite bzuceni pri doteky nohou na pedal (plynovej) u octavky... je to na 90% tento problem ktery jsem popisoval.spatne se otevira klapka vzduchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2krysarr:to je dobre ze to mas OK. ja budu taky rad az ty chybicky odstranim. foto poslu zitra rano... zjistil jsem ze kabel k mob. mam v praci. ach ta hlava.

jeste mne cekaj tlumice...no a klasicke vymeny naplni atd.

co na octavku I 1,6 55... vzduch ci kombinace vzduch-olej tlumice(znacka-cena) mate nekdo nejake zkusenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co pises bych chtel docela videt, co Ti to dela :) Foto v poho, zitra staci, snad nekdo bude vedet, co s tim a kde to teda chcije.

K tem tlumicum, nekde tu je veletema, mozna jich je i vic.

Nejlepsi na normalni jezdeni Bilstein B4 (vzadu jsou o dost tuzsi) nebo Kayaby ExcelG. Pripadne Sachs, kterej je ovsem mekci, ja je mel ted, je to komfortka, ale nesedelo mi to, tak mam sportovni a ty sou zas moc tvrdy, takze si zvykam uz nekolik tisic km a asi tam nakonec dam jeste jiny lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem s tim ujel 50km a je to uplne o necem jinem. neni to sice ono ale rozdil je k lepsimu.(vymenit klapku a bude asi dobre)

vcera jsem jeste steloval lanko,poradne procistil klapku.

ted to hodit na kompl a zjistit udaje a stav celeho auta. na to jsem teda zvedav co ukaze.jestli je jeste nekde drba ci nikoliv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...