Přejít na obsah

VAG-COM/VCDS/HEX CAN - kabely, sw, atd.


KRYSIMLADE

Doporučené příspěvky

Přeprodejce ti to dá za dvojnásobek, zbytečný. Když praskne CD, tak ti to Číňan pošle přes Megaupload například. Vůbec se toho neboj. Kupuj novější provedení V2 za těch 25 EUR, to starší a ještě levnější nebylo moc spolehlivé. Já mám pro ten účel extra instalaci Windows XP v multibootu, abych tam měl jen tu diagnostiku, žádný antivir, změněné datum zpátky a jediné na co nesmím zapomenout, tak vypnout wifi před bootem toho systému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nove kabely funguji trochu jinak a antivir jde nastavit aby byla pro nej vyjimka...otazka jaky anti pouzivate a jak jste zrucny ale zvladne to snad kazdy kdo chce vcds pouzivat jinak snad radim nepouzivat ani vcds??. Na internetu jsem porad s vcds a ano jedine co tak nestahovat aktualizace. Verze 17.1.3 a dal fakt uz makaj dobre za me ano za 500kc bez debat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, můžu poprosit o pomoc. Objednal jsem u číňana toto....

 

2018 Newest Version VCDS HEX V2 VAG COM 17.8.1 VAG COM 17.8 FOR VW AUDI Skoda Seat VCDS 17.8.1 English +VCDS 17.1.3 Czech

 

Diagnostika dorazila OK. Problém je v tom, že CD k tomu přišlo s malou prasklinkou, která se po vložení do CD mechaniky jaksi zvětšila a to CD v mechanice prostě bouchlo a rozletělo se na tisíc kousků. Mechaniku jsem vyčistil, ale CD už asi nepomůžu. 

 

Takže má otázka zní, dá se někde tento soft stáhnout? Resp. není tam problém s nějakům klíčem, či nutností vlastnit toto CD? Sorry, ale na škodovku s diagnostikou teprve začínám bojovat....takže možná blbá otázka...

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Funguje vám ten čínskej kabel (HEX CAN V2) perfektně? Třeba hodinu stabilní připojení, čtení dat a tak bez odpojení? Já se třeba připojím na nějakej controller, čtu si data z těch různých senzorů a proklikávám se na další, další, další, a třeba po 20 se program sekne, controller se odpojí a já do něj musím vlézt znova. Případně někdy se to odpojí komplet a nepomůže ani restart PC, ani auta, a spraví se to  třeba za půl hodiny...

 

Ptám se proto, že potřebuju vědět, jestli je tohle s tou čínou normální, nebo mám nějakej problém v elektrice auta. (řeším nějaký problémy s ESP a pán co to řešil, tak říkal, že na diag byly nějaký chyby can busu a problém s kabelama, tak to opravil. Nicméně nepomohlo.)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj,

tak bohužel. Na Ali se teď slehla zem po kabelech. A CD nemám, to se rozlomilo. Takže mám kabel a nemám soft. Dneska jsem se osmělil a zkusil stáhnout verzi VCDS 17.1.3 Czech a nainstalovat.

 

Musím říct, že podobnou diagnostiku mám na Peugeotu 307 a všude na netu plno návodů jak na to...a že to tam fakt není jednoduchý, ale na Škodovku.....nikde jsem nenašel nic uceleného, všude jen takové střípky informací. Takže asi se budu opakovat, ale potřebuju poradit.

 

Kabel mám....nainstaloval jsem tedy VCDS 17.1.3 Czech...kompletní instalaci a nic dalšího, pouze to, co je v tomto balíčku. Zkusil jsem to na WIN10 64bit. 

 

Po instalaci to vypadá takto - obrázek 1

Pokud dám test kabelu - obrázek 2

Stav licence - obrázek 3

 

Hledal jsem všude možně tento chybový kód na netu, kdy se neověří kabel, ale nikde to pořádně není vysvětleno. Někde byla info o virtuálních portech, které je potřeba nainstalovat, někde zase jen o úpravě portů, někde info, že to půjde připojit i s touto chybou, což nejde, už jsem to zkoušel.

 

Máte někdo nějaký návod, nebo manuál, jak postupovat v mém případě? 

Je problém s tou licencí, nebo se třeba doplní při prvním korektním připojení kabelu?

Nebo mám překopnout nějaké starší Windows....7, 8?

 

Teď jsem si vzal můj historický ntb a smáznul ho, takže můžu začít komplet znovu.....jak WIN, tak verzí VCDS.....

 

díky za pomoc

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

IMG_20190504_183349_1.jpg

IMG_20190504_183401_1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

otázkou je, zda mám správný nainstalovaný soft VCDS 17.1.3 Czech a stačí toto(aplikace se normálně spustí(viz. printscreeny) a nebo je to špatná verze a nebo mě chybí něco dalšího. 

 

Spíš potřebuji poradit, kde mám chybu....protože si myslím, že chyba bude v tom COM-USB portu a nebo v té licenci.

 

díky

 

Editováno: , autor: Sovaja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začnu asi Widlema....jaké jsou optimální, mám instalovat něco staršího?

 

No a nebo, nemáte nějaký odkaz, kde aktuálně podobný kabel koupit(ale to je až poslední možnost)? Z Ali je všechno fuč.....na ebay něco je, ale dost drahé....nemá to to na prodej ještě někdo tady z fóra.....někde jsem se dočetl....ale to už bylo nějaký pátek:-)

Editováno: , autor: Sovaja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ali to není fuč, špatně hledáš. Zkus pouhé HEX V2 vyhledat v řádku na ali. Je tam i česká verze. Každopádně v historii nákupů bys měl svůj kabel najít a kontaktovat prodejce, pokud teda nemá už neaktivní účet. On by ti jistě poslal soft. Potřebuješ totiž přesně tu verzi, pro kterou je kabel určený. Součástí instalačního balíčku je návod krok za krokem, jak to rozchodit. U řady verzí je potřeba vypnout net a změnit datum, ale ne u všech. A nejspolehlivěji to funguje pod Win XP. Já si na noťas do šachty místo DVD mechaniky dokoupil rámeček a 32 GB SSD a hodil na to XP, čistě jen pro auto diagnostiku. Chodí to dokonale. Na rozdíl od pár let staré verze kabelu v kombinaci s Win10.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

no....na Ali jsem fakt včera zkoušel hledat a nic. Stejně jako dnes a to i když dám vyhledat HEX V2. Bohužel, když jsem to tam koupil já, ten kabel, tak prodejce ihned skončil. Debata s Ali, dispute a další debata a vrácené peníze, protože se prodejce neozval ani jim. Takže jsem měl kabel a dodané CD na tisíc střípků.

Pak jsem hledal kabel od jiného prodejce a NIC. 

 

V každém případě jsem dnes zkusil stáhnout ještě další verze VCDS včetně podobné názvově té, kterou jsem koupil s kabelem, takže.....

 

2018 Newest Version VCDS HEX V2 VAG COM 17.8.1 VAG COM 17.8 FOR VW AUDI Skoda Seat VCDS 17.8.1 English +VCDS 17.1.3 Czech

 

Na uloz jsem stáhnul verzi VCDS 18.2 + 17.1.3 a nainstaloval jsem pouze 17.1.3 cz a u té se finálně musí nahradit dva soubory. Po spuštění to vypadá rozhodně lépe a to i včetně licence.

 

Odpoledne to vyzkouším, jak si to povídá s autem.....

 

díky

A1.jpg

A2.jpg

 

Editováno: , autor: Sovaja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdarec,

 

mám takový dotaz jestli se někomu stalo něco podobného. Mám kabel od Číňana. Nainstaloval jsem SW ve verzi 17.1.3. co byl přiložen na CD.

Diagnostika na první pohled funguje dobře, smazal jsem závadu, udělal automatické testy atd... 

 

Avšak když jsem vyčistil škrtící klapku a chtěl jsem smazat adaptační hodnoty, respektive je vyresetovat dostal jsem tento dotaz - viz obrázek

226189038_Beznzvu.thumb.png.2aebfeda8ab27fded845fc9b3eaab79d.png

 

Raději jsem to stopil, protože ukládaná hodnota 144558712 mi přijde jako nějaký nesmysl. Čekal bych hodnotu 0 do kanálu 00. Nerad bych si uložit do ŘJ nějaký nesmysl a pak nenastartoval. Stalo se to někomu, jak případně řešil?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny, koupil jsem si kabel, ano samozřejmě klon :D mám otevřený VCDS program, chci to propojit, dám TEST a píše mi to: Interface can not found.

Neví někdo jak na to? Ovladače mám nainstalované a píše, že zařízení pracuje správně.

 

Kabel je HEX CAN

 

EDIT: zprovozněno

Editováno: , autor: MrMysakovich
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na VAG-COM/VCDS/HEX CAN - kabely, sw, atd.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...