Přejít na obsah

VAG-COM/VCDS/HEX CAN - kabely, sw, atd.


KRYSIMLADE

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Ahoj. Chci se zeptat. Dnes při nastartování"diskotéka" na budíkách.

Svítilo: ABS, ESP, AIRBAG, VOLANT, ŽÁROVKY, GRILOVANÝ KUŘE".

 

Závada na maxidotu: závada airbag, nefunkční ESP a porucha Brzdy - volejte servis.

 

Mám automat, tak jsem nemohl ani přeřadit z P na cokoliv jiného. Po 10min normálně nastartuju a pouze chyba airbagu, která bez smazání sama nezmizí.

 

Na diagnostice 36chyb. Víceméně zjištěná chyba CAN komunikace.

 

Jak postupovat, či co s autem je? Auto je aktuálně po výměně baterie a repasu mechatroniky.

 

Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem čínský kabel HEX V2 značený 23.3.1 s ATmega162, dodané CD nejde přečíst a prodejce na zprávy neodpovídá. Zkoušel jsem stáhnout program z různých míst, ale ani jeden loader mi nejde rozbalit RAR, napíše chybovou hlášku. Vám to funguje, třeba tento z odkazu výše uvedeného: https://mega.nz/folder/CIk2UaLI#ORjmykOKTDgGkFClCYpHRA ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mar.se pokud jsi si koupil s čipem Atmega 162, tak jsi si bohužel nekoupil HEX V2, ale jen její napodobeninu, nebot jako V2 pouze vypadá..skutečný V2 má čip ARM..a stojí mnohem více.. v tom odkazu je loader VIIplus, který je pro skutečný V2 s čipem ARM, ten ti s Atmegou kamarádit nebude.

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mar.se pokud si pamatuji z minulosti, tak tyhle staré Hex kabely s Atmegou fungovaly vždy jen s tou verzí, kterou dostaneš s kabelem od čínana, protože na něj je údajně craknutá ta licence..proto se tento starý nemůže dělat update, protože tím se odpálí..takže s jinou verzí to asi kamarádit nebude..rád bych se pletl, ale pokud to ted nějak nezměnili, tak aspoň takto to fungovalo dříve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě není problém v tom, že máš špatný loader nebo špatný kábl, respektive bude problém mezi klávesnicí a počítačem - ja prvé je potřeba zakázat defender a ne jen, že ho vypneš na jeden den - je potřeba ho deaktivovat na pořád aby ti to druhý den fungovalo, za další pokud nechceš mít problémy s tím, že ti to nejde další dny nepřipojuj ntb k netu (udělej si jeden nb na dia a bude to oka ) Mám odzkoušené Atmeg 162 s dodanou 19.2. funkční + jsem si stáhl poslední verzi 23.3.1 z odkazu co posíláš nebo co jest víše (MEGA) starou přeinstaloval na novou a jede - kodování chyby výmaz a pod,.. jen nejde přes ATMEG bezpečnostní přístup na to musís origo (ARM) dražší kábl doporučuji ten co stojí u číňana do 2tisíc, tam ti půjde vše.

 

Nevím co máte za problém s loadery vždyť funguje snad jakýkoliv na ty ATMEGY co mám odzkoušené. respektive CD od číňana, které bylo dodávané s 19.2 CZ a 23.3.1 ENG ale 23.3.1 CZ je taky dostupná ke stažení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na diag mám vyčleněn starší notebook, bez antiviru, se kterým nechodím na net. Zkusil jsem různé verze, ale nechodily, až dnes jsem našel a nainstaloval 20.4.2 s loaderem, která se zatím jeví funkčně, takže ji jdu zkusit do auta (Passat B7).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim. Planujem kupiť novšiu a hlavne V2 z ARM 429 ale mam tu svoju staru akože V2 atmel162. Použival som na PC na ktorom som po praci z diag zapol defender a pripojil sa -pravidelne. Minuli rok ale prestala fungovať. Ale nie uplne - občas sa pripojí a chvíľu ide no po par minutach alebo aj po minute zamrzne - tvari sa že je ok ale hodnoty stoja. Použivam to hlavne na LOG z jazdy a takto to teda nieje použiteľne. Viete čo z tým ? Niesom v tomto analfabet ale diag. sa nevenujem. Či mi to blokli ? Neviem nepride mi to tak ale kto vie. Skúšane aj na iných  NTB . Rôzne auta atď. Spuštane len cez china soft z CD ( loader) . Používam to len doma na svoje auta (G3,bora,octa2)

Editováno: , autor: bls2024
Doplnenie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...